en son 2 ay önce chivalry 2 de sınırlamadan 85 derecelere geliyordu65-70 derece laptop için gayet iyi. İşlemci sınırlamazsan kaç derece oluyor?
termal macun hiç değişmedim 3 aylık laptopYine idare eder bir sıcaklık normal termal macunlu ise(sıvı metal değilse)
Laptop için 85 derece fazla değil. Sıkıntı etmenize gerek yok.en son 2 ay önce chivalry 2 de sınırlamadan 85 derecelere geliyordu
Ekran kartı sıcaklığı gayet iyi, işlemci de 20w için fena değil. Ben size şöyle alternatif bir öneri sunayım. Güç limitlemesini hangi uygulama ile yapıyorsunuz bilmiyorum ama Throttlestop indirip güç limitlemesi yerine işlemci sıcaklık limitini 80 dereceye çekebilirsiniz. 80 C, laptop işlemcileri için gayet serin bir çalışma sıcaklığıdır. Bu özelliği bazı markalar BIOS üzerinden sunuyor ama ACER için bilmiyorum, sizin araştırmanız gerek.merhaba acer laptopum var marvel rivals oynarken gpu 65 70 derece arası, cpu ise 20 watt a sabitleyince 67 70 arası oluyor.
Bu sıcaklıklar ile her gün oynasam çabuk mu yavaşlar
rtx 4050
i5 12500h
Evet throttlestop ile yapıyorum ve öyle bir ayar olduğunu bilmiyordum tam istediğim bir ayarmış, kesinlikle kullanabiliyorsam kullanıcam.Ekran kartı sıcaklığı gayet iyi, işlemci de 20w için fena değil. Ben size şöyle alternatif bir öneri sunayım. Güç limitlemesini hangi uygulama ile yapıyorsunuz bilmiyorum ama Throttlestop indirip güç limitlemesi yerine işlemci sıcaklık limitini 80 dereceye çekebilirsiniz. 80 C, laptop işlemcileri için gayet serin bir çalışma sıcaklığıdır. Bu özelliği bazı markalar BIOS üzerinden sunuyor ama ACER için bilmiyorum, sizin araştırmanız gerek.
Alıntıyı görüntüle
Aslında 45w ama masaüstünden laptopa yeni geçtim ve bu sıcaklar biraz garip hissettiriyo masaüstünden sonra, o yuzden fpsden kısıp sıcaklığı 60a yakın tutmaya çalışıyorum..Alıntıyı görüntüle
Laptopunuzun islemcisini net bilmiyorum ama 20w cok dusuk geldi benim islemcini tp degeri 55w
Laptop işlemcilerinde genelde performans gerektiren işlem sırasında sıcaklıklar 80-90 arası, boşta ise 40-55 arası normal kabul edilmekte. İyi bir soğutma ile alacağınız değerler şuna benzer olur (Fan RPM'leri 3300 falan, 5200'e kadar çıkabiliyor):Aslında 45w ama masaüstünden laptopa yeni geçtim ve bu sıcaklar biraz garip hissettiriyo masaüstünden sonra, o yuzden fpsden kısıp sıcaklığı 60a yakın tutmaya çalışıyorum..