Neler Yeni

Laptopun içine harici fan eklemek.

Danryn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Nail Can
Merhabalar, herkese iyi forumlar. Ben MSI GE70 2QE Apache Pro notebooka sahibim fakat yaklaşık 5.5 yıldır benimle beraber olduğu için artık bazı noktalarda kendisini soğutmakta güçlük çekiyorum. Bundan dolayı DVD Rom takılan bölümü çıkartıp oraya soğutma sistemi kurmak gibi bir plan oluşturdum. Fakat yeterli elektrik bilgim olmadığı için slim sata bağlantısından fana nasıl güç vereceğimi ve açıp kapatmak için nasıl bir kablolama sistemi yapacağımı bilmiyorum. Bu konu hakkında bilgi sahibi olanların yardımlarını bekliyorum. Fan ve laptop görseli ektedir.

Ekler

• Fan.jpeg
    Fan.jpeg
    73.6 KB · Hit: 118
  • MSI GE70.jpg
    MSI GE70.jpg
    132.1 KB · Hit: 133

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,929
İsim
Mert Can Ergün

ßeta

80+ Bronze
Bu konularda çok bilgim yok açıkcası ama leptop soğutucu aslan oda aynı işi görmezmi

Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
donanımhaberde yanlıs hatırlamıyorsam ge60 serisine custom fan yapmıştı biri konuyu bulursam atarım

Danryn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Nail Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@ßeta Aynı işi görür büyük ihtimalle ama fanı bağladıktan sonraki aşamada CPU'ya ekstra bakır boru eklemek gibi bir planım var. O yüzden çok daha performanslı olacağını ve ekstra taşımak yerine içinde olmasının avantajı olacağını düşünüyorum.

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,646
İsim
Burak Tokgöz
@ßeta Aynı işi görür büyük ihtimalle ama fanı bağladıktan sonraki aşamada CPU'ya ekstra bakır boru eklemek gibi bir planım var. O yüzden çok daha performanslı olacağını ve ekstra taşımak yerine içinde olmasının avantajı olacağını düşünüyorum.
Halihazırda var olan fanin aynisindan alarak kablolari uygun yerden açıp aldığın fanin kablolarini ona baglayabilirsin sonra da bakır boruyu digerlerinin ustune koyup macunla veya bakir kaynakla birleştirip bahsettiğin yere baglayabilirsin

Danryn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Nail Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@AfniSoDeadly Dediğinizi düşündüm aslında kabloları birleştirip uzatarak yapılabilir ama elimde halihazırda bulunan başka bir laptopa ait fan bulunmakta. Onu değerlendirmeyi düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
En İyi Cevap
7
Öncelikle laptop konusunda çok sayıda bilgiye ve tecrübeye sahip biri olarak şunu söyleyeceğim.
Benzer yöntemleri denedim ancak hiçbir işe yaramıyor ayrıca o fana USB üzerinden veya bilgisayarın işlemci fanı üzerinden elektrik verebilirsiniz ancak yapacağını en ufak hata cihazı susturacaktır bunu unutmayın. Yapmanızı tavsiye etmiyorum çünkü bir işe yaramıyor dediğim gibi. Laptopun altına soğutucu alarak, alt kapağını açık bırakarak, iyi bir termal macun sürerek, toz temizliği yaparak ısınma sorununu minimuma indirebilirsiniz.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,388
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
@Windows 11 aşığıyım hocam konudan alakasız ama bende monster abra a7 v12.1 var. İçindeki fanı değiştirip daha güçlü bir fan takmak istiyorum, yapabilir miyim?
IMG_20210807_170742.jpg

Değiştirmeyi düşündüğüm fan bu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,038
Üyeler
164,603
Son üye
salih0715
Top Bottom