Laptopun içini temizleyebilirmiyim?

Meirenel

80+
Reaksiyon skoru
4
3 4 yıldır kullandığım ASUS ROG STRIX GL753vd model dizüstümü forumda açtığım bir başka başlıktan sonra temizlemeye karar verdim ama parçalarını kırarım veya bozarım diye korkuyorum temizliğini nasıl yapmalıyım ve termal macunu işlemcinin üstüne mi ekran kartının üstüne mi süreceğim bu konular hakkında pek bir bilgim yok foruma da zaten yeni geldim laptop iyice kasmaya donmaya başladı performansı düştü temizlik yapmak istiyorum ama daha önce bozduğum elektronik aletlerden dolayı korkuyorum herhangi bir şey olur mu? zaten ekranının sağ tarafı kırık açarsam oraya zarar gelir diye endişeleniyorum konu hakkında bilgisi olan biri benimle iletişime geçebilir mi?

Sormak yerine araştırın.

Termal macunu hem işlemciye hem de ekran kartına çok az miktarda uygulayacaksın. Devrelerin arasına sıkışan tozları almak için basınçlı hava kullanabilirsin. (Green Clean G2044 gibi). Arka kapağı sökmeden önce tüm vidaların sökülü olduğundan emin ol. Mıknatıslı bir tornavida kullan ki vida laptopun orasına burasına kaçmasın. Kendine hiç güvenmiyorsan bulaşma. Ver bir tamirciye veya teknik servise.

Termal macunu hem işlemciye hem de ekran kartına çok az miktarda uygulayacaksın. Devrelerin arasına sıkışan tozları almak için basınçlı hava kullanabilirsin. (Green Clean G2044 gibi). Arka kapağı sökmeden önce tüm vidaların sökülü olduğundan emin ol. Mıknatıslı bir tornavida kullan ki vida laptopun orasına burasına kaçmasın. Kendine hiç güvenmiyorsan bulaşma. Ver bir tamirciye veya teknik servise.
Kaçsa bile bişi olmaz ki. Elektrik iletmiyor.

Sormak yerine araştırın.
araştırıyorum fikir alarak : )
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,685
Üyeler
189,310
Son üye
Dualix
Geri