Neler Yeni

Laptopun RAM'i nasıl yükseltilir?

onurtrnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
onur turan
Merhaba, benim laptopum 8 GB RAM'e sahip laptopa 8 GB daha ekleme yapmak istiyorum ancak laptoplar hakkında fazla bilgiye sahip değilim. Şimdi ben laptopumun RAM'inin markasını öğrenmem lazım ve aynı markadan almam lazım sanırım veya böyle bir zorunluluk var mı laptoplarda? Ben aynı MHz DDR4 farklı bir RAM alabilir miyim?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-12-16 153843.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-16 153843.png
    16.4 KB · Hit: 49

Storagon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Asım
Merhaba, benim laptopum 8 GB RAM'e sahip laptopa 8 GB daha ekleme yapmak istiyorum ancak laptoplar hakkında fazla bilgiye sahip değilim. Şimdi ben laptopumun RAM'inin markasını öğrenmem lazım ve aynı markadan almam lazım sanırım veya böyle bir zorunluluk var mı laptoplarda? Ben aynı MHz DDR4 farklı bir RAM alabilir miyim?
Ram seçiminde dikkat edilmesi gerekenler:
DDR Tipi
Mhz Değeri
CL Değeri
Volt Değeri
Ram Hafızası

1- Anakartınızın en fazla kaç GB Ram desteklediğini öğrenmeniz lazım:
1. Arama kutusunda cmd'yi arayın ve Yönetici olarak çalıştır'ı tıklayın. Bu komut istemini açacaktır. 2. Komut istemi açıldığında wmic memphysical get maxcapacityEx yazın ve enter tuşuna basın. Burada bilgisayarınızın anakartının destekleyebileceği maksimum RAM kapasitesini gösterecektir. Kapasite Kilobayt olarak gösterildiğinden, raporda belirtilen sayıyı 1.048.576'ya bölerek Gigabayt'a çevirmeniz gerekir.

2- DDR Tipini bilmeniz lazım.
3- CPU-Z programını indirerek Mhz, CL ve Volt değerlerini öğrenmeniz lazım.

Bu değerler ile eşleşen Ramler anakartınız ile uyumlu olacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Memory sekmesinin resmini de ekler misiniz. Faeklı marka oldukları zaman sorunlar çıkabiliyor.

onurtrnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
onur turan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Mıcron 8gb 1rx8 Ddr4 Sodımm PC4-25600 3200MHZ CL22 MTA8ATF1G64HZ-3G2R1 Noteook Ram Bellek alsam uyumlu olurmu?​

DDR Tipi
Mhz Değeri
CL Değeri
Volt Değeri
Ram Hafızası

1. Arama kutusunda cmd'yi arayın ve Yönetici olarak çalıştır'ı tıklayın. Bu komut istemini açacaktır. 2. Komut istemi açıldığında wmic memphysical get maxcapacityEx yazın ve enter tuşuna basın. Burada bilgisayarınızın anakartının destekleyebileceği maksimum RAM kapasitesini gösterecektir. Kapasite Kilobayt olarak gösterildiğinden, raporda belirtilen sayıyı 1.048.576'ya bölerek Gigabayt'a çevirmeniz gerekir.

Memory sekmesinin resmini de ekler misiniz. Faeklı marka oldukları zaman sorunlar çıkabiliyor.
micron markası ama başka kişiler 0 micron ram bulamazsın diyor

Storagon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Asım
Pardon aynısını yazmışsınız

Mıcron 8gb 1rx8 Ddr4 Sodımm PC4-25600 3200MHZ CL22 MTA8ATF1G64HZ-3G2R1 Noteook Ram Bellek alsam uyumlu olurmu?​

micron markası ama başka kişiler 0 micron ram bulamazsın diyor
Memory kısmını atarsanız yardımcı olayım

onurtrnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
onur turan
DDR Tipi
Mhz Değeri
CL Değeri
Volt Değeri
Ram Hafızası

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    17 KB · Hit: 36

Storagon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Asım
Uyuyor hocam. Ama biri eski biri yeni olursa sıkıntı çıkar mı bilmiyorum.

onurtrnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
onur turan

Storagon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Asım

Crucial NTB CT8G4SFRA32A 8 GB DDR4 3200 MHz CL22 Notebook Ram bu pekii​

crucial alma biraz daha iyi gibi geliyor bana ama şimdi uyumlu olmazsa uğraştırır baya bi
Uyar uyar da 2 tane almanız lazım çünkü aynı marka olması daha iyi. Bütçeniz ne kadar ? 2x8 yapmak istiyorsunuz herhalde

onurtrnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
onur turan
Uyar uyar da 2 tane almanız lazım çünkü aynı marka olması daha iyi. Bütçeniz ne kadar ? 2x8 yapmak istiyorsunuz herhalde
evet şuanda zaten 8gb var bi 8 daha eklicem bütçeden yana pek sıkıntım yok çipleri aynıymış zaten micron ile crucialin

Storagon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Asım
evet şuanda zaten 8gb var bi 8 daha eklicem bütçeden yana pek sıkıntım yok çipleri aynıymış zaten micron ile crucialin
Orasını bilmiyorum hocam üstte belirttiğim değerler aynı olduğu sürece uyar. Ama aynı marka olsa daha iyi olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,065,533
Üyeler
169,305
Son üye
Emin:D