Neler Yeni

Launch Control'ün arabaya zararı var mıdır?

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Merhaba. 2009 Model Ticari bir 110'luk Ford Connect aracım var. Arada bir ışıklardan otoyola bağlanırken yaklaşık 2500 - 3000 devir civarına getirip birden debriyajı bırakıyorum ve araba biraz sarıp hızlanıyor. Bu esnada dip gaz yapmıyorum sadece en başta verdiğim gazdan birazcık daha fazlasını veriyorum. Sürekli olarak yaptığım bir şey değil ancak arada sırada yapınca hoşuma gidiyor. Bunun bir zararı var mıdır?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,070
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Yine başladın herhalde..
Büyük bir zararı yok ancak tekrarlanırsa sorun çıkarması muhtemel.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Launch control yaptığında baskı balata alttan sevgi dolu şeyler söylüyor . Lastikleri yersin , ön takımda salıncak burçlarının , aşınmasına neden olur. Aks kafaları zamanla ses yapmaya başlar ve dahası . Tabi burada en çok zarar gören baskı balata

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Launch control yaptığında baskı balata alttan sevgi dolu şeyler söylüyor . Lastikleri yersin , ön takımda salıncak burçlarının , aşınmasına neden olur. Aks kafaları zamanla ses yapmaya başlar ve dahası . Tabi burada en çok zarar gören baskı balata
Hocam ön lastikler yarış lastiği gibi zaten. Baskı da zaten ömrünün yarısı gitti bence. Nerden baksanız 50.000 KM oldu baskı değişeli. Hala daha fena değil çok da yukarıda kavramıyor. Zaten araba aşırı sarmıyor. Hafif sarıyor sonra tutuyor yolu fazla gaza asılmadığım için.

seloyldz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seloyldz
Merhaba. 2009 Model Ticari bir 110'luk Ford Connect aracım var. Arada bir ışıklardan otoyola bağlanırken yaklaşık 2500 - 3000 devir civarına getirip birden debriyajı bırakıyorum ve araba biraz sarıp hızlanıyor. Bu esnada dip gaz yapmıyorum sadece en başta verdiğim gazdan birazcık daha fazlasını veriyorum. Sürekli olarak yaptığım bir şey değil ancak arada sırada yapınca hoşuma gidiyor. Bunun bir zararı var mıdır?
Bişey olmaz ama çok fazla gaza asılmadan yapabilirsin tamamen asılırsan sıkıntı olur harici ufak asılırsan bişey olmaz bence

Mert

80+ Silver
Sarmazı ani bir moment iletimi olduğunu gösteriyor. Tam olarak hasar görecek parçaları sayamam ancak kesinlik patinajın zararı var, hele ki patinajla kalkış yapılırsa.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Bişey olmaz ama çok fazla gaza asılmadan yapabilirsin tamamen asılırsan sıkıntı olur harici ufak asılırsan bişey olmaz bence
Hocam yarısına kadar anca basıyorum gaz pedalına.

seloyldz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seloyldz

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,375
İsim
Ahmet Sevinç

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
bu saçma denemelerin arabanın sonu olcak:confused:
Arabayla aramda nedense çok güzel bir bağ var. Arabam bozulursa ciddi ciddi ağlayabilirim. :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sarmazı ani bir moment iletimi olduğunu gösteriyor. Tam olarak hasar görecek parçaları sayamam ancak kesinlik patinajın zararı var, hele ki patinajla kalkış yapılırsa.
Çok az sarıyor hocam. Hafif bir lastik sesi çıkıyor o kadar. Gaza daha da yüklensem sağlam sarar ama zarar vermemek amacıyla fazla sardırmıyorum.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam ön lastikler yarış lastiği gibi zaten. Baskı da zaten ömrünün yarısı gitti bence. Nerden baksanız 50.000 KM oldu baskı değişeli. Hala daha fena değil çok da yukarıda kavramıyor. Zaten araba aşırı sarmıyor. Hafif sarıyor sonra tutuyor yolu fazla gaza asılmadığım için.
Asıl yapılması gereken kalkış bu hocam. Dediğim gibi zararlı ama ayarında olursa sorun olmaz. Bu çok fazla gaza oturup patinajlı gitmek baskıyı dağıtmaya , yakmaya belki merkezin patlamasına kadar gidebilir.
Videoda ideal kalkışı yapmış
Bu fren tutmuyor demiştiniz ya hocam lastiklerden kaynaklı olabilir.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Asıl yapılması gereken kalkış bu hocam. Dediğim gibi zararlı ama ayarında olursa sorun olmaz. Bu çok fazla gaza oturup patinajlı gitmek baskıyı dağıtmaya , yakmaya belki merkezin patlamasına kadar gidebilir.
Fren lastiklerden kaynaklı olabiliri evet. Çünkü arkadaşlarım falan bindiğinde '' Olum senin frenler tutuyor işte bastığında öne doğru gidiyoruz'' diyor ancak sadece his var duruş yok. Hafif eğimli cilalı taşlı bir yol var. Orada ne kadar basarsam basayım araba durmuyor. Allahtan hızlı gidilebilecek bir yer değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende bu videoyu izlemiştim hocam. Ben bu adama göre daha az gaza basıyorum. Bu adam kesici falan yapmış. Ben azıcık sarınca vitesi değişiyorum genelde.

Top Bottom