Neler Yeni

Arabaya zarar veriyor muyum?

abcdefg1234

80+ Silver
Sürekli olarak agresif kullanmıyorum. Hatta genel olarak araba çok sakin kullanılıyor.
babanız da kullanıyormuş hatta sakin kullanıyormuş o kısma dikkat etmemişim. Ben araba haftada sadece 2-3 kere kullanılıyor onda da agresif kullanılıyor sandım

Bu şekildeyse bi sorun olacağını sanmam. Her şeyin fazlası zarar. Aracın sürekli sakin kullanılması da kötü, araba sağır kalıyor. Arada basmak lazım :)

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
2009 model 110'luk Ford Connect aracımla hafta da 2 - 3 kere 170 - 180 basıyorum ve genelde bu hızlara çıkarken vitesi 3500 - 4000 arasında atıyorum. ( 4500 kesici ) Bu şekilde 40 - 50 dakika kullandıktan sonra yolu aşırı yokuşlu bir köye doğru gidiyorum. Genel olarak araba biraz sert kullanılıyor bendeyken. Haftanın diğer günlerinde araba genelde babamda ve babam aşırı derece sakin kullanıyor. Bu arada bu dediklerimi yapmadan önce arabayı bir süre düşük devirde kullanıp ısıtıyorum. Araç ısınmadan arabayı zorlamıyorum. Bu yaptıklarımın araca çok fazla zararı var mıdır? Yakın zaman da satmayı düşünüyoruz aracı ve bozmak istemem açıkçası. Şimdiden teşekkür ederim. :)
Zararı yok araçları sürekli sakin kullanmakta ileri dönemde sorunlara yol açabilir, sürekli yüksek devirlerde ileride sorunlara yol açabilir yüksek devir çevirmeden önce ısınmasını bekliyorsan sorun yok bozulmaz.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
o Ford la çok mevcut biz tempradayken 150 ile asla gidemezdik çok hızlı gözüküyordu.
ama ford ile giderken sanki 60 la giriyor gibi oluyorsun bu olay Mondeo da aşırı belirgin...
Ford'un dizel araçları çok sesli olduğu için 170 - 180'le giderken sadece motor sesi geliyor ama konfor olarak bir sıkıntı yok. Birde direksiyon da arada titremeler oluyor. O da yüksek ve geniş araç olduğundandır diye düşünüyorum.

babapro21

80+ Bronze
Ford'un dizel araçları çok sesli olduğu için 170 - 180'le giderken sadece motor sesi geliyor ama konfor olarak bir sıkıntı yok. Birde direksiyon da arada titremeler oluyor. O da yüksek ve geniş araç olduğundandır diye düşünüyorum.
hocam biz yalıtım yaptık artik eskisi kadar ses çıkarmıyor.

Marcisco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Ulaşcan Arslan
Kardeşim hızın arabaya değil sana zararı olur ne olursa olsun maksimum 120'yi geçmeyin en kral araba olsa bile güvenmeyin lastik gümledikten sonra 170 ile 15-20 taklada zor durursun. arabaya ani müdahale yapabilecek seviyedeki hızı aşma bence. yine sana kalmış tabi.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Benim bildiğim kadarıyla 5000 devire çok yaklaşmadığın ve kullanamdığın sürece yakıtın yanma verimliliği düşmez. Ama yukarısı sakat.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Kardeşim hızın arabaya değil sana zararı olur ne olursa olsun maksimum 120'yi geçmeyin en kral araba olsa bile güvenmeyin lastik gümledikten sonra 170 ile 15-20 taklada zor durursun. arabaya ani müdahale yapabilecek seviyedeki hızı aşma bence. yine sana kalmış tabi.
Haklısınız hocam. Aracın sınırlarını merak ettim açıkçası. Daha da denemem zaten.

Top Bottom