Neler Yeni

🔥İndirim Lenovo G24-20 165Hz 0.5Ms 3460TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Yunus Yılmaz
çok güzel renkleri falan muhteşem var bende o monitörden öylesıne almıstım

Acer NITRO VG240YM3BMIIPX​

Alıntıyı görüntüle
ben de kardeşime almıştım da 250nit bana kötü geldi çünkü kendi monitörüm 350nit TN panel ASUS marka. Ama bunun renk kalitesi gerçekten çok iyi 300nit olsaydı en azından kendim de buna geçerdim.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şimdi satın aldım zaten testleri yapıcam. İnsanların “markaya” önem vermesini inanılmaz anlıyorum ve hak veriyorum benim hep kızdığım diğerinin hakkını yemeleri
Hocam bu kötü algıyı yalnızca insanlara yüklemek de yanlış olur. Zamanında bazı markaların ciddi manada kötü ürünleri olduğu için de bu algı oluştu.

Ha iyi ürün çıkarırsa öneriyorum elbette. Bu konuda yaptığım gibi. "Fiyatını arttırmazlarsa" gerçekten F/P bir ürün olmuş.
Mprt açınca inverse ghosting oluyor sanırım gözlerim acıyor
Yok hocam. MPRT görüntüyü netleştirmek için ekrana siyah kareler ekler. Bu da gözle görülmeyen flicker=titremeye sebep olur. Elbet görmüşsündür monitör reklamlarında flicker-free=titreşimsiz diye. Bunu diyorlar çünkü bu titreme bazı insanları rahatsız eder. Sen de şu anda onu yaşıyorsun. Baş/göz ağrısı VB. etkiler görürsen kapat.

Hatta telefon ekranın OLED/AMOLED ise ve yüksek PWM karartma özelliği yoksa ya yüksek parlaklıkta kullanmanı ya da titreşimsiz modunu açmanı öneririm. Telefon kullanırken başının ağrımasını engeller.
24g4x panelini ögrenmeden almam HKC falan çıkar diye korkuyorum
Bilmene gerek yok. Detaylıca testleri yapıldı zaten. Sonuç önemli.
Bilmediğim için soruyorum neden MPRT açılmamalı?
MPRT ya da genel adıyla strobe, LCD'lerin sorunu olan hareket bulanıklığını azaltmak için kullanılır. Ancak düzgün çalışması zor bir özellik olduğundan bu modu iyi olan monitörler hem pahalıdır hem de azdır. Kötü bir monitörde açtığında crosstalk dediğimiz soruna yol açar ve bu da görüntüyü daha kötü yapar:
1716493363153.png
bunu örnek olması için attım yanına beyaz ekran gelmeden sarılıgını çok monitör görmediyseniz anlayamazsınız pek
Bu genellikle şehir efsanesi ve yanlış bilgidir.

Yanlış olan kısmı iyi bir renk doğruluğunda zaten beyaz çok hafif sarıya çalar. OLED/AMOLED bir telefonunuz varsa HDR içerikte açtığınızda rengin hafif sarılaştığını görürsünüz.
Şehir efsanesi olan kısım da şu: yanlış renk doğruluğu ve renk sıcaklığı sarı gözükmesine neden olabilir. Ancak bu üründen ürüne değişir. Sana gelen mavimsi de olabilir. O modelin çoğunda öyle çıkmıyorsa dikkat etmeniz gereken bir husus değil.

Checkmate

80+ Silver
Bu kanıya vardığın test sonuçlarını iletir misin merak ettim.
Test sonucu gerektirecek bir şey söylemedim ki çinden hazır ürün alıp üstüne marka basan gamebooster firması ile yıllar önce 1990da üretim yapmaya başlamış Acer ile nasıl bir olabilir? Gamebooster'ın kendi ürettiği bir ürün var mı, hepsi fason ürün. Çoğu da sıkıntılı.

Lenovo, Acer, LG gibi markalar varken sattığı ürünlerin çoğunda problem çıkan bir markadan ben neden monitör alayım?

Son düzenleme:
Top Bottom