Yardım Lenovo İdeapad L340-17ırh Cod ve Pubg kasma sorunu...

Reaksiyon skoru
3
Merhabalar öncelikle forumda yeniyim her hangi bir hatam olur ise özür dilerim...

Lenovo L340 gaming laptop kullanıcısıyım pubg ve cod warzone de ciddi kasma sorunları yaşıyorum 2 oyunda da grafikleri vs ire minimum'a çekmeme rağmen bir çözüm olmuyor özellikle warzone'da uçaktan atlayınca map yüklenmesi yaklaşık 30 40 sn i buluyor ve yüklense dahi deli gibi kasma donma oluyor oyunu oynattırmıyor sistemim mi yetersiz başka bir sorun mu var çözemedim bu kadar kasma olması normal mi?

Sistem özellikleri:
Gtx1650
İ7 9750H
16GB ram
128GB SSD
1TB HDD
(Tahmin ettiğiniz gibi SSD dolu hatta 10 GB boş alan var oyunların tamamı HDD e kurulu)

Merhabalar öncelikle forumda yeniyim her hangi bir hatam olur ise özür dilerim...

Lenovo L340 gaming laptop kullanıcısıyım PUBG ve cod warzone de ciddi kasma sorunları yaşıyorum 2 oyunda da grafikleri vs ire minimum'a çekmeme rağmen bir çözüm olmuyor özellikle warzone'da uçaktan atlayınca map yüklenmesi yaklaşık 30 40 sn i buluyor ve yüklense dahi deli gibi kasma donma oluyor oyunu oynattırmıyor sistemim mi yetersiz başka bir sorun mu var çözemedim bu kadar kasma olması normal mi?

Sistem özellikleri:
Gtx1650
İ7 9750H
16GB ram
128GB SSD
1TB HDD
(Tahmin ettiğiniz gibi SSD dolu hatta 10 GB boş alan var oyunların tamamı HDD e kurulu)
Grafik sürücünüzün sürümü nedir?

Hocam şuan hatırlamıyorum ama sürekli güncel tutuyorum en son sürüm olması lazım

Bende aynı cihazı kullanıyorum aynı sorun bende de var
sorunu çöze bilin mi ?

sorunu çöze bilin mi ?
Malesef dostum çözemedim ve açıkcası pes etmiş bulunmaktayım :/, işlemci 2.60hz olduğu için güç yetmiyor da olabilir bildigim kadarıyla işlemciyi daha fazla kullanan bir oyun pc nin özelliklerinde 4.50hz e kadar overclock yapılabildigi yazıyordu (50 küsüratı yanlış olabilir) overclock yapmayı denedim ama bios menüsünde advenced mod a bir türlü gecemedim ayriyeten ram mhz leri de düşük oldugu için de olabilir ilerleyen süreclerde ramleri yükseltmeyi düşünüyorum. Birde advenced menüsünü aktif etme ile ilgili bilgin var mı?

Malesef dostum çözemedim ve açıkcası pes etmiş bulunmaktayım :/, işlemci 2.60hz olduğu için güç yetmiyor da olabilir bildigim kadarıyla işlemciyi daha fazla kullanan bir oyun pc nin özelliklerinde 4.50hz e kadar overclock yapılabildigi yazıyordu (50 küsüratı yanlış olabilir) overclock yapmayı denedim ama bios menüsünde advenced mod a bir türlü gecemedim ayriyeten ram mhz leri de düşük oldugu için de olabilir ilerleyen süreclerde ramleri yükseltmeyi düşünüyorum. Birde advenced menüsünü aktif etme ile ilgili bilgin var mı?
donanımınızdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum bende 10 yıllık 3. nesil i7 ve gt645m ekran kartı var düşük grafiklerde pubgde ortalama 30fps alıyorum

donanımınızdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum bende 10 yıllık 3. nesil i7 ve gt645m ekran kartı var düşük grafiklerde pubgde ortalama 30fps alıyorum
pc i daha bu sabah formatladım, cod pubg konusu da açılmış iken bir yükleyip yeniden denicem :(

sorunu çöze bilin mi ?
Dostum bugün denedim cod u, oyuna girince sağ üstte shader.... Diye bir şey yazıyor yanında da % yazıyor sanırım o oyunun shader paketinin yüklenme durumu bende o genelde %5 kalıyordu bende her halde bir şey kullanımı falan diyordum kendime ama formattan sonra girince yeniden kastı sonra baktım o shader dediğim yer doluyor (Enis kirazoglu videosunda last of us ile ilgili demişti normalde oyunlar shaders yüklenmeden girmeye izin vermiyorlar bunda ise izin veriyor çevre ile ilgili sorunların çoğu ondan dolayı oyuncular bu yüklenme ilerlemesini fark etmeden oyuna giriyor) gibisinden bir şey demişti sağolsun onun sayesinden dedim acaba o mevzu olabilir mi bekledim yüklenmesini yüklendi ve ondan sonra girdiğimde map yüklenmeme veya da sürekli kasma yaşamadım stabil bir şekilde oynattırıyor oyun sadece ara sıra takılma oluyor. (Pubg'yi yükleyip test etmedim)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,270
Üyeler
184,759
Son üye
Berko66
Geri