win10 kur eğer driver desteği varsa lenovonunHocam windows 11 mi kurayım 10 mu
Otomatik seç değil hocam, ekran kartını seçeceksin. Tek slot olduğu için sorun 2 slot yap bir 16 daha ekle. Yüksek performans da sorun çıkartmaması gerekiyor.Teşekkürler hocam ramim 16 gb ddr5 tek slot verdiğiniz kodu cmd ye yazdım fakat gelmedi.Aşağıya ekran görüntülerini attım hocam.
Hocam ilk bu laptop aldığımda bana ddr5 olduğu için çift kanal sorunu yaşamayacağımı söylediler.Format atsam düzelir mi?Otomatik seç değil hocam, ekran kartını seçeceksin. Tek slot olduğu için sorun 2 slot yap bir 16 daha ekle. Yüksek performans da sorun çıkartmaması gerekiyor.
Hocam dediğim gibi bana ddr5 laptoplarda bu sorunun olmayacağını söylemişlerdi.oynadığın oyunlar fps oyunları ise çift kanal ram şart yoksa tam performans alamazsın tabi mux olan bilgisayarlar için bu durum geçerli değil. Senin bilgisayarda giriş seviyesi olduğu için mux yoktur.
kanka komuta yazıyotum ama yine de cıkmıyor ne yapmam lazımFan modlarına baktınız mı hocam, düşükte çalışıyor olabilir mi ?
NVIDIA'dan GPU'yu seçtiniz mi ?
Alıntıyı görüntüle
Ayrıca tam performans için Güç Planı ayarlarından Nihai Performas yapın.
Bunun için Komut İstemini açın
powercfg /DUPLICATESCHEME e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61
bu kodu girersen otomatik gelir
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ayrıca raminiz tek kanalı mı hocam ? Genelde 16 taktıklarında tek kanal takıyorlar, bu yüzden olabilir. Çift kanal olmayınca neredeyse yarı yarıya düşüş oluyor laptoplarda.
ddr5 de bu çift kanal olayı daha az oluyor ama genede gerekiyor diye biliyorum.Hocam dediğim gibi bana ddr5 laptoplarda bu sorunun olmayacağını söylemişlerdi.
Yönetici olarak çalıştıracaksınız hocamkanka komuta yazıyotum ama yine de cıkmıyor ne yapmam lazım
Arkafaşım güç kullanımı ayarları var internette onları izle youtube *laptop fps arttırma* yaz cmd veya shell kodöarı vb videolar çıkıyo onları izle yap diyer videolarıda izleYaklaşık 1 ay önce aldığım laptopun oyun performansı çok düşük. İşlemci ve ekran kartı kullanımı hep sabit kalıyor. Sebebi nedir? Laptopum:
https://www.hepsiburada.com/lenovo-82sb00b5tx-ideapad-gaming-3-15arh7-amd-ryzen-5-6600h-16gb-512gb-ssd-rtx-3050ti-4gb-15-6-inc-full-hd-freedos-tasinabilir-oyuncu-bilgisayari-pm-HBC00002U09I3
olmadıYönetici olarak çalıştıracaksınız hocam