Hocam iç mimarlık falan bu konularda ne yeterlidir değildir hiç bilmiyorum. Ben ikinci monitörü oyun oynarken herhangi bir iş yaparken müzik dinlemek, basit oyunlar oynarken dizi-film izlemek için kullanan biriyim.
Normalde 1080p için üretilmiş bir kart 4060ti. Ne tür oyunlar oynadığınıza bağlı değişir. Güncel çıkan hikayeli oyunları oynuyorsanız pek iyi olmayabilir.
Hocam iç mimarlık falan bu konularda ne yeterlidir değildir hiç bilmiyorum. Ben ikinci monitörü oyun oynarken herhangi bir iş yaparken müzik dinlemek, basit oyunlar oynarken dizi-film izlemek için kullanan biriyim.
Forumda gördüğüm çok yanlış bilgilerden biri. 'Hikayeli oynayacaksan, film izleyeceksen VA al". Bazı kişiler için doğru olabilir bu öneri ama çoğu zaman yanlıştır. Çünkü VA'nın karanlık renklerdeki yavaş tepki süresi karanlık renklerin olduğu her yerde, hız gerekmeyen yerlerde bile sorun...
Hocam bence ıps olup olmamasına çok takılmaya gerek yok. Ben bundan bir kaç ay öncesine kadar çift monitör kullanıyordum biri VA biri IPS paneldi. Renkte farklılıklar vardı ama ikinci monitörde asıl mesele işlevi oluyor genelde. Zaten oyun vs de oynanmayacağı için bence çok takmamak gerek paneli.
Hayır. Asıl yan monitör olarak VA alinmaz (Eğer eğimli koymayı planlıyorsanız). Çünkü VA'nın görüş açıları çok kötüdür. Gamma ve contrast shift çok fazla olur. VA paneller niye kıvrımlı sanıyorsunuz?
(Not: TN kadar değil elbette ama monitörüne de bağlı.)
Forumda gördüğüm çok yanlış bilgilerden biri. 'Hikayeli oynayacaksan, film izleyeceksen VA al". Bazı kişiler için doğru olabilir bu öneri ama çoğu zaman yanlıştır. Çünkü VA'nın karanlık renklerdeki yavaş tepki süresi karanlık renklerin olduğu her yerde, hız gerekmeyen yerlerde bile sorun...
forum.donanimarsivi.com
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hayır. Asıl yan monitör olarak VA alinmaz (Eğer eğimli koymayı planlıyorsanız). Çünkü VA'nın görüş açıları çok kötüdür. Gamma ve contrast shift çok fazla olur. VA paneller niye kıvrımlı sanıyorsunuz?
(Not: TN kadar değil elbette ama monitörüne de bağlı.) Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Zaten VA ve IPS arasında fark yoktur demedim hocam ben nereden çıkardınız da açıklamasını yapıyorsunuz? İkinci monitörün işlevine bağlı VA alınabileceğini söyledim. Amacı benim gibi bir şeyler oynarken yandan bir şeyler izlemek olan adam eğer isterse VA panelde alabilir. Deli dehşet bi fark olmaz yani. Söyledikleriniz dediklerime kıyasla biraz yersiz olmuş. Zaten bunları inkâr etmedim.