Lenovo LOQ 15IAX9 gtı20 alınır mı?

Hocam valla çözüm olarak biri diğerinden beter :D
Valla o kadar watt kısan acer v15te bile anakart bozuluyor. Aşırı şans işi valla belli olmuyor hocam o kadar kişinin mesela anakartında problem oldu ben alalı 1 yıl oldu bende olmadı aşırı şans işi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim G870'i de herkes kötülüyordu neredeyse benden rahatı afedersiniz ehm. 🤣
Valla bende şaşırdım hocam o değerleri görünce excalibura bakış açımızı değiştirsekmi dicem ama bilemiyorum valla

Valla o kadar watt kısan acer v15te bile anakart bozuluyor. Aşırı şans işi valla belli olmuyor hocam o kadar kişinin mesela anakartında problem oldu ben alalı 1 yıl oldu bende olmadı aşırı şans işi

Valla bende şaşırdım hocam o değerleri görünce excalibura bakış açımızı değiştirsekmi dicem ama bilemiyorum valla
Ben aldığımda en ucuz 4060 laptop 29K fiyattaydı biri bende olan G870 diğeri de LOQ'tu. Sonra ucuza bana niye global marka kalitesi veriyorlar tezgah bu dedim ve Casper aldım. Hadi Casper ddr4 ram kullaniyor ve yerli marka imajı zayıf ondan uygun fiyatı bir de 140W değil Gpu 105W bu sırada LOQ hem ddr5 ram hem imajı sağlam falan hem de 140W Gpu diyor dedim ne oluyor ? Sonuç 170W adaptör+motherboard dead. 😶

(malum forum üyesine gönderme değildir)

29K gibi fiyata aldiğim için beklentim düşüktü. Ama her zaman indirimde olmuyor. Haliyle crossload biraz düşük olunca internette alanlara indirimde değilse pek önermedim. Zaten bana bu modeli genelde annesi babası sadece mağazadan almak zorunda olduğu için çok soruyorlar forumda. Ve yanında Nitro V15 falan oluyor Nitro V15 dediğin 75W gpu ile geliyor Excalibur 105W ile geliyor.

2 yıldırda kronik problem yaşamadim. Zaten anakart gibi kronik problem ile baş etmek başka bir şey ısı veya sıkıntılı bios veya control center ile başka bir şey. Sorunu daha çözülebilir daha basit kronik problemli laptoplara yönelmekte fayda var. Casper haterları benden tiksiniyordur o da ayrı konu.

Son düzenleme:
Ben aldığımda en ucuz 4060 laptop 29K fiyattaydı biri bende olan G870 diğeri de LOQ'tu. Sonra ucuza bana niye global marka kalitesi veriyorlar tezgah bu dedim ve Casper aldım. Hadi Casper ddr4 ram kullaniyor ve yerli marka imajı zayıf ondan uygun fiyatı bir de 140W değil Gpu 105W bu sırada LOQ hem ddr5 ram hem imajı sağlam falan hem de 140W Gpu diyor dedim ne oluyor ? Sonuç 170W adaptör+motherboard dead. 😶

(malum forum üyesine gönderme değildir)

29K gibi fiyata aldiğim için beklentim düşüktü. Ama her zaman indirimde olmuyor. Haliyle crossload biraz düşük olunca internette alanlara indirimde değilse pek önermedim. Zaten bana bu modeli genelde annesi babası sadece mağazadan almak zorunda olduğu için bana çok soruyorlar forumda. Ve yanında Nitro V15 falan oluyor Nitro V15 dediğin 75W gpu ile geliyor Excalibur 105W ile geliyor.

2 yıldırda kronik problem yaşamadim. Zaten anakart gibi kronik problem ile baş etmek başka bir şey ısı veya sıkıntılı bios veya control center ile başka bir şey. Sorunu daha çözülebilir daha basit kronik problemli laptoplara yönelmekte fayda var. Casper haterları benden tiksiniyordur o da ayrı konu.
Yani kullanmadığım için bir şey diyemicem siz en azından deneyimlemissiniz ondan çok iyi heralde stok olarak aşırı ısınıyor ama siz termal macununu degistirince laptop kendine gelmiş peki o değerlerde fan sesi nasıl ?

Yani kullanmadığım için bir şey diyemicem siz en azından deneyimlemissiniz ondan çok iyi heralde stok olarak aşırı ısınıyor ama siz termal macununu degistirince laptop kendine gelmiş peki o değerlerde fan sesi nasıl ?
Oyun içinde soruyorsan 5000 RPM Laptoplarda fan sesi nasılsa onda da bu.

Boşta bence fan sesi 1 tık fazla ama dediğim gibi PTM 7950 falan koyacaksın buna masaüstünden serin çalışır boştada kolay kolay fan açmaz bir daha. Bende en azından öyle oldu. Diğer laptollardan farkı diğer laptoplar boşta 100 1500 RPM 2000 RPM'e kadar düşurüyor fanları bu maksimum 2600 düşüyor 2900 düşürüyor. En sessiz laptop diyemem yani.

Stok olarak ısınma sebebi pumpout. Fabrika çıkışı macun 1 ay olmadan ağır oyunlarda w limiti yoksa işlemciden dolayı pumpout yapiyor.

Bence bu laptopta da HX işlemci olsa anakart yanması görürdük ama anakart muhtemeken HX işlemcilere uygun değil bu sayede yırtıyor. Ayrıca Nitro V15'de de anakart yanma sorunu nadir yani onda yanan anakart G870'te de yanar Victus 15'te de olay modele göre şikayet sayisina bakmak bence. Bir model hakkında 2 3 sayısından fazla anakart konusu varsa forumlarda o modelden ben kaçarım.

Son düzenleme:
Casper G870 hakkında bakışları değiştirecek kişi maalesef ben değilim ama. Benden daha aktif laptop konularını takip edip G870 önermeyen var. Ben sadece G870'in yüksek sıcaklıklardan ibaret olmadığını ve memnun olanında olduğunu göstermeye çalışıyorum. Yoksa ne Casper'ın benden haberi var ne reklam aldım ne de benim Casper'dan haberim var. Lakin Casper deneyimim 2000'lerin başına dayanıyor yani köklü bir tecrübem var. Ben genelde Casper için masaüstü seti veya laptop gibi tercihlerden pişman olmuyorum. 2008 2009 gibi monitörünü klavyesini hapörlörünü baya masaüstü setini kullandım. Bir monitörü var mesela 20 yıldır ö*lmedi. Hani kaliteli ürünleri de var yalan yok. Ben marka takıntılısı değilim yeterki anakart gibi hassas noktalarda sorun olmasın.

Çevremde de iyi kötü laptop kullanıcısı var çok şükür sonradan görmede değilim. Asus olsun HP olsun güzel laptoplarda kullanmışlığım var.

Bana kalırsa iyi bir forum üyesi ve bilgisayar kullanıcısı aktiflikten daha çok bir cihaz veya markanın savunucusu olmamalı kimsenin kalbini bu tür markalar için kırmamalı ve marka seçerken fanatik olmamalı. Marka seçmekte aşırıya asla kaçmamak lazım. Markanın çalışanı değilse bir kişi zaten 7 ceddim şu markayi kullandi bundan şaşmayın diyenden kaçmak lazım. Piyasada dandik veya kaliteli, Çin veya Avrupa menşeili. Ucuz veya pahalı, global veya yerli fark etmez ne kadar fazla marka varsa tüketici açısından o kadar iyi çünkü rekabet artıyor. Tüketiciye yarar.

Son düzenleme:
Oyun içinde soruyorsan 5000 RPM Laptoplarda fan sesi nasılsa onda da bu.

Boşta bence fan sesi 1 tık fazla ama dediğim gibi PTM 7950 falan koyacaksın buna masaüstünden serin çalışır boştada kolay kolay fan açmaz bir daha. Bende en azından öyle oldu. Diğer laptollardan farkı diğer laptoplar boşta 100 1500 RPM 2000 RPM'e kadar düşurüyor fanları bu maksimum 2600 düşüyor 2900 düşürüyor. En sessiz laptop diyemem yani.

Stok olarak ısınma sebebi pumpout. Fabrika çıkışı macun 1 ay olmadan ağır oyunlarda w limiti yoksa işlemciden dolayı pumpout yapiyor.

Bence bu laptopta da HX işlemci olsa anakart yanması görürdük ama anakart muhtemeken HX işlemcilere uygun değil bu sayede yırtıyor. Ayrıca Nitro V15'de de anakart yanma sorunu nadir yani onda yanan anakart G870'te de yanar Victus 15'te de olay modele göre şikayet sayisina bakmak bence. Bir model hakkında 2 3 sayısından fazla anakart konusu varsa forumlarda o modelden ben kaçarım.
Bendede normalde fan sesi hiç yoktu aşırı sessizdi nedense ptm7950 koydum fan sesi artmaya başladı o kadar fazla artmadı ama dikkatimi çekecek kadar bir fan sesi artışı var nedense

Bendede normalde fan sesi hiç yoktu aşırı sessizdi nedense ptm7950 koydum fan sesi artmaya başladı o kadar fazla artmadı ama dikkatimi çekecek kadar bir fan sesi artışı var nedense
PTM 7950 alternatifi de çok onlar denenebilir ya da düzgün oturtamamış olabilirsiniz.

PTM 7950 alternatifi de çok onlar denenebilir ya da düzgün oturtamamış olabilirsiniz.
Buradada konu açtım çok güzel yerleştirmiş siniz bir sıkıntı gözükmüyor dediler bizde çözemedik

Belki fanları temizlemedim diye öyle olmuştur ilk acisim olduğu için fanların içini açmadım direk plakayı kaldırıp macunu uyguladim kapattim

Buradada konu açtım çok güzel yerleştirmiş siniz bir sıkıntı gözükmüyor dediler bizde çözemedik

Belki fanları temizlemedim diye öyle olmuştur ilk acisim olduğu için fanların içini açmadım direk plakayı kaldırıp macunu uyguladim kapattim
Hmm anladım. Fanlar etkiler tabii ki ve ptmden memnun kalmadıysanız termal pad markası çok bilginize. Helios vs. var.

Son düzenleme:
Hmm anladım. Fanlar etkilet tabii ki ve ptmden memnun kalmadıysanız termal pad markası çok bilginize. Helios vs. var.
Aynen hocam ama suanlik bir problem yok gibi muhtemelen Adana'da yaşadığımdan dolayı da olabilir bu sorun cayır cayır yanıyor bura 😁 klima açınca 30watt çekince laptop stantsiz ortalama 65-72 derece arası görüyor

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
Aynen hocam ama suanlik bir problem yok gibi muhtemelen Adana'da yaşadığımdan dolayı da olabilir bu sorun cayır cayır yanıyor bura 😁 klima açınca 30watt çekince laptop stantsiz ortalama 65-72 derece arası görüyor
Kışa girsek laptoplar rahatlayacak. 🤣

Teknolojiye meraklı bir genç olarak shiftdelete olayına çok üzüldüm. :(

Teknolojiye meraklı bir genç olarak shiftdelete olayına çok üzüldüm. :(
Türkiyenin genel sorunu bu hocam bende üzüldüm ama bir şey diyemiyorum artık tepkimizi göstersek bile büyük markalarda tepkisini koymadığı sürece hiçbir ilerleme kat edemeyeceğiz maalesef ki

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
Geri