Lenovo LOQ 15IRX9 83DV00WVTR i7-13650HX 16 GB 512 GB SSD RTX4060 115W 40.999₺

Gayet iyi fiyat. 40K bütçeye notebook arıyor olsam şu an alacağım model olurdu.
Anakart yanıyor falan deniyor da şu an ben de LOQ kullanıyorum ve öyle böyle kullanmıyorum. PC sürekli açık, sürekli render alıyorum, sürekli GPU ve işlemci kullanıyorum, sürekli oyun oynuyorum ve nadir kapatıyorum bilgisayarı. 1 yıla yakın oldu alalı. Yansa benimki yanardı heralde bu zamana kadar. Maşaallah diyelim. :)
Aldıktan sonra 3 kere BIOS güncellemesi aldı.

Anlık kullanım durumu:

Alıntıyı görüntüle

Az önce oyun açıktı 14,5 GB RAM doluydu da rahatlattım kapatıp.
işlemciniz ne?

Anakart yakmıyor diyenlere inanmayın. Bugün yakmazsa yarın yakma ihtimali çok yüksek. Benimki 13 ya da 14. ayda yandı 2 haftalık servis süresinin ardından elime ulaştı. Şu an sıcaklık değerleri eskisi ile aynı CPU 70-80 GPU 75-85 bandında. Ancak anladığım kadarı ile anakartın yanma sebebi işlemcinin anlık aşırı akım çekmesi sıcaklıktan ziyade. O yüzden engellenebileceğini düşünmüyorum ve çözüm görmedim. Alacak arkadaşlar göz önünde bulundursun derim. Ayrıca Recep Baltaş'ın buna dair videosu var izlemeden almayın alacaksanız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim cihazımın garantisi 2 yıl hocam özel olarak anakart garantisi vs mi var cihazda acaba ?
Hocam sizin pc intel işlemcili midir ?

30 bandında cihaz arıyorum 3 adet alacam knight için öneri varmı en iyisi bu gibi

Limit koyun o zaman İntel'in yapacağı işin ben.
Anakart için söylüyorsanız Ryzen işlemciler de aynı sorunu yaşatıyor. Tek farkları Ryzen serisinde daha az oranla yaşanması sorunun. Maalesef ürün genel anlamda sorunlu benim cihazım da dahil (i7 13650hx, RTX4060) :confused:

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Senr
Alınmaz mı hocam ?
Şimdi yeniden alacak olsam almam. Cihazlar belirgin biçimde anakart yakıyor. Bunu göze alıyorsanız eğer alabilirsiniz. Sıcaklık değerleri ve sunduğu özellikler bakımından beni tatmin etti servis süreci de 15 gün civarında sürdü. Garanti süresi boyunca bozulması durumunda anakart tamiri/değişimi yapılıyor. Ancak garanti bitiminden sonra bu sorunu yaşarsanız bilgisayarı aldığınız fiyata yakın bir fiyat çekerler.

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
Geri