Lenovo LOQ 15IRX9 83DV00WVTR i7-13650HX 16 GB 512 GB SSD RTX4060 115W 40.999₺

Şimdi yeniden alacak olsam almam. Cihazlar belirgin biçimde anakart yakıyor. Bunu göze alıyorsanız eğer alabilirsiniz. Sıcaklık değerleri ve sunduğu özellikler bakımından beni tatmin etti servis süreci de 15 gün civarında sürdü. Garanti süresi boyunca bozulması durumunda anakart tamiri/değişimi yapılıyor. Ancak garanti bitiminden sonra bu sorunu yaşarsanız bilgisayarı aldığınız fiyata yakın bir fiyat çekerler.
Ben bununla G870 arasında kalmıştım iyi ki de almadım bunu. Granti bitince korkudan oyun oynayamazdım.

Hocam ben Lenovo servisine bu durumu sorduğumda Türkiye'de +1 yıl olayının olmadığını belirttiler. 2024'te aldım kaldırılmış olabilir belki.

Itopya da 3 yıl olarak satılıyor benzeri modeller.

Alınmaz mı hocam ?
3 yıl garanti süreci var haberiniz olsun

Hepsiburada'da +1 yıl paketi de 700 lira ama ben 2 yıllık garantili modellerde kullandım. 3 yıllık garantili cihazlarda çalışıyor mu emin değilim ama yüksek ihtimalle çalışıyor. Çalışıyorsa 4 yıllık garantisi olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben bununla G870 arasında kalmıştım iyi ki de almadım bunu. Granti bitince korkudan oyun oynayamazdım.
3 yıl garanti içinde bişey olmazsa zaten dahada olmazdı bence.

3 yıl garanti içinde bişey olmazsa zaten dahada olmazdı bence.
2 3 kere üst üste yakanlar var bulabilirsiniz araştırma ile. 3 yıldan sonrasının olup olmayacağının garantisini de kimse veremez asıl 3 yıldan sonrası önemli o zaman.

2 3 kere üst üste yakanlar var bulabilirsiniz araştırma ile. 3 yıldan sonrasının olup olmayacağının garantisini de kimse veremez asıl 3 yıldan sonrası önemli o zaman.
Özellikle reddit forumlarında ve Hint kullanıcılarda belirgin biçimde gözlemlenebilir. Hatta bunun dünya genelinde bir anketi vardı ve anakart yanma yüzdesel olarak 50 civarındaydı (1 ve üzeri anakart yanma oranı). Bu arada @ucanbizon arkadaşın bahsettiği garanti uzatmayı da 600 TL karşılığında satın aldım ve uyguladım modele sahip olan arkadaşların da almasını öneririm.

Özellikle reddit forumlarında ve Hint kullanıcılarda belirgin biçimde gözlemlenebilir. Hatta bunun dünya genelinde bir anketi vardı ve anakart yanma yüzdesel olarak 50 civarındaydı (1 ve üzeri anakart yanma oranı). Bu arada @ucanbizon arkadaşın bahsettiği garanti uzatmayı da 600 TL karşılığında satın aldım ve uyguladım modele sahip olan arkadaşların da almasını öneririm.
Çok haklısınız zaten bu giriş seviyesi fiyat performans cihazları 3 yıl kullanmak için kimse almaz diye düşünüyorum. Ayrıca 2 3 yıl garanti ile kullanıp anakart sorunundan haberleri olmayan tayfaya da geçmişler olsun.

Limit koyun o zaman İntel'in yapacağı işin ben.
hocam loq da problem yok loq nokta atışı kompenantlar yerleştirmiş intele söverek doğruyu yapıyorsunuz voltajı dengesiz çekiyor intel gerçekten cıvıttı amd ile yarışmak için güç çekebildiği kadar çekip ısınmasına ve voltajın dengesiz gelmesini göze alarak performans arttırmaya çalışıyor voltajdan dolayı anakart yanıyor AMD lerde bu sorun yaşanmamasının sebebi bu.

hocam loq da problem yok loq nokta atışı kompenantlar yerleştirmiş intele söverek doğruyu yapıyorsunuz voltajı dengesiz çekiyor intel gerçekten cıvıttı amd ile yarışmak için güç çekebildiği kadar çekip ısınmasına ve voltajın dengesiz gelmesini göze alarak performans arttırmaya çalışıyor voltajdan dolayı anakart yanıyor AMD lerde bu sorun yaşanmamasının sebebi bu.
AMD'de de yaşanıyor diye biliyorum ama görece daha az. İntel'den bende şikayetçiyim. 4.1 ghz 47W oyunda gayet yeterli mesela 3.9 ghzde 40W işlemci. Gayette yeterli performansı. Ama sırf 4.3 ghz görecek diye 60 70W oyuna görmeye çalışıyor. O kadar azcık ghz için 20 30W fazladan çekmek yani yok artık. Normalde laptoplar 40W sınırlı zaten işlemcileri H yok Hx diye diye sözde bu limiti kaldırdık diye hava atacaklar daha çok patlattılar ellerinde. Oyunda sabit 50W üzeri çekmeye çalışan ucube işlemciler.

İşlemciden feragat edip 2025 bu model mi alınmalı ?
bence alınabilir, talep arz için hepsi iyi bir seçenek

AMD'de de yaşanıyor diye biliyorum ama görece daha az. İntel'den bende şikayetçiyim. 4.1 ghz 47W oyunda gayet yeterli mesela 3.9 ghzde 40W işlemci. Gayette yeterli performansı. Ama sırf 4.3 ghz görecek diye 60 70W oyuna görmeye çalışıyor. O kadar azcık ghz için 20 30W fazladan çekmek yani yok artık. Normalde laptoplar 40W sınırlı zaten işlemcileri H yok Hx diye diye sözde bu limiti kaldırdık diye hava atacaklar daha çok patlattılar ellerinde. Oyunda sabit 50W üzeri çekmeye çalışan ucube işlemciler.
hocam dengesiz volt yakıyor anakartı yoksa problem yaşatmayacak limitlemek lazım loq ları ki çekmeye çalışmasın intel işlemcide alınmaz artık AMD tavsiye ederim herkese intel bu yarışın kaybedeni oldu.

Geri