Neler Yeni

Çözüldü✓ Lenovo loq alarak hata mı yaptım?

Senerr

80+ Bronze
Yani ben Valoda işlemci baya baya %30 -%40 civarlarında geziniyordu 40 w üstünü görmedi işlemci
Turbo değerine çıkmıyor demek ki işlemciniz. Bu kadar basit, ihtiyaç duymuyordur belki turboya çıkmaya sistemselde olabilir bir şey diyemem. fps limiti de olabilir belki ama fps sınırsız ise o en yüksek fpsi alabilmek için çırpınması lazım. Ha bu GPU ile de olabilir Cpu'da yani kaynağım yok ama bende durum 70W'ı görmesiydi Valo'da. Valo zaten Gpu kullanmadığı için bence işlemciyi harcaması lazım sonuçta işlemci canavarı diyorlar bu oyuna 40W kullanacaksa ne kadar canavar olabiliyor bilmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

PL1 in etkisine girinceye umarım bu yorumları bana yapabilirler
Alıntıyı görüntüle
Bu marka limiti ve soğutma limitlerinin eseri tamamen. Bunu kullanan arkadaşa üzüldüm.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Toprak
Turbo değerine çıkmıyor demek ki işlemciniz. Bu kadar basit, ihtiyaç duymuyordur belki turboya çıkmaya sistemselde olabilir bir şey diyemem. fps limiti de olabilir belki ama fps sınırsız ise o en yüksek fpsi alabilmek için çırpınması lazım. Ha bu GPU ile de olabilir Cpu'da yani kaynağım yok ama bende durum 70W'ı görmesiydi Valo'da.

Bu marka limiti ve soğutma limitlerinin eseri tamamen. Bunu kullanan arkadaşa üzüldüm.
Haklısınız hocam kusruma bakmayın unuttum . FPS 154 sabit ve sonuçları bu.

Senerr

80+ Bronze
Haklısınız hocam kusruma bakmayın unuttum . FPS 154 sabit ve sonuçları bu.
E yani, 40W çekecekse ve ekran kartını en fazla %50 veya 60 kullanıyor ben kullanmıyor diyorum kısaca ama az kullanıyorsa fps arttırmak için neyi arttıracaktır bence çekirdekteki w değerleri yani. İşlemci canavarı bir oyun demeleri boşa olmasa gerek 40W çekecekse ne anlamı var işlemci canavarı oyun demenin tartışılır.

Ben mesela o oyunda işlemcinin güç çekemeyince işlemcinin %70'i geçtiğini gördüm çok garipti.

NZXT

80+ Bronze
Turbo değerine çıkmıyor demek ki işlemciniz. Bu kadar basit, ihtiyaç duymuyordur belki turboya çıkmaya sistemselde olabilir bir şey diyemem. fps limiti de olabilir belki ama fps sınırsız ise o en yüksek fpsi alabilmek için çırpınması lazım. Ha bu GPU ile de olabilir Cpu'da yani kaynağım yok ama bende durum 70W'ı görmesiydi Valo'da. Valo zaten Gpu kullanmadığı için bence işlemciyi harcaması lazım sonuçta işlemci canavarı diyorlar bu oyuna 40W kullanacaksa ne kadar canavar olabiliyor bilmiyorum.

Daha kötüsünü de paylaşıyorum, bu SS başka bir forumdan tanıdığım biri attı bunu bana yardım istedi.
1713451869237.png

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Toprak
Sabitlemeyi kaldırdığında ise bı FPS sorunu görmedim. Drop vs yaşamayıyorum ve FPS de loq a sahip arkadaşım ile aynı

Senerr

80+ Bronze
Daha kötüsünü de paylaşıyorum, bu SS başka bir forumdan tanıdığım biri attı bunu bana yardım istedi.
Alıntıyı görüntüle
Core kısmı EDP other harici normal o işlemci canavar çünkü ama ekran kartı nasıl BD Prochot yiyor anlamış değilim RİNG çok önemli değil.

Sabitlemeyi kaldırdığında ise bı FPS sorunu görmedim. Drop vs yaşamayıyorum ve FPS de loq a sahip arkadaşım ile aynı
Drop yaşamanız için BD prochot yemeniz lazım ve onda bile kasmayı hissetmeme ihtimaliniz var fps takibi yapmanız lazım düşüyor mu ? Diye ve sıcaklıklara bakın. FPS sorunu olacak bir oyun değil zaten Valo işlemciyi zorluyor sadece.

RX 550 gibi kartlar ile yüksek fps alıyorlar Valo'ya yani fps sorunu değil benim derdim işlemci hareketi. Turbo'ya çıkıyor mu ? Turbo'da ne kadar kalıyor bunlar önemli benim için.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: NZXT

NZXT

80+ Bronze
Core kısmı EDP other harici normal o işlemci canavar çünkü ama ekran kartı nasıl BD Prochot yiyor anlamış değilim RİNG çok önemli değil.
Dahada kötüsü, BD PROCHOT kilitli victuslarda. Advanced BIOS da kilitli hiçbir şekilde BD PROCHOT kapatamazsınız

Senerr

80+ Bronze
Dahada kötüsü, BD PROCHOT kilitli victuslarda. Advanced BIOS da kilitli hiçbir şekilde BD PROCHOT kapatamazsınız
Ha evet zaten eleştiriler de bence bundan kaynaklı. İntel zaten 11. nesilden sonra throttle stopu resmen kitlediler ama buna ek HP'de konvoya binmiş demek ki zorla OMEN serisi HX işlemci aldıracaklar. Normal H serisi işlemcilere sahip laptoplardan daha bile kilitli olması çok şaşırtıcı.

• Beğen
Reaksiyonlar: NZXT

NZXT

80+ Bronze
Ha evet zaten eleştiriler de bence bundan kaynaklı. İntel zaten 11. nesilden sonra throttle stopu resmen kitlediler ama buna HP'de konvoya binmiş demek ki zorla OMEN serisi HX işlemci aldıracaklar. Normal H serisi işlemcilere sahip laptoplardan daha bile kilitli olması çok şaşırtıcı.
Acer Nitro varken alınmasının bir anlamı yok victusun. Hem sıvı metalde var acer nitroda. Bende Acer Nitro 5 incelemesi yapacaktım o iş olmadı, saldım forumu ondan yarım kaldı, testleri felan çekmiştim.

Senerr

80+ Bronze
Acer Nitro varken alınmasının bir anlamı yok victusun. Hem sıvı metalde var acer nitroda. Bende Acer Nitro 5 incelemesi yapacaktım o iş olmadı, saldım forumu ondan yarım kaldı, testleri felan çekmiştim.
LOQ varken de anlamı kalmıyor ha LOQ'tan ucuza geliyorsa belki ama o limitlerle Casper ve Monster'a karşı bile işi zor.

NZXT

80+ Bronze
LOQ varken de anlamı kalmıyor ha LOQ'tan ucuza geliyorsa belki ama o limitlerle Casper ve Monster'a karşı bile işi zor.
Monster a alev topu deniliyor ama en azından thermal limitin çözümü var, power limiti kaldırmanız imkansıza yakın, sistem üreticileri belirliyor çünkü.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Toprak
Ne yalan söyleyeyim hocam sizler söyleyene kadar drop olduğu hakkında şüpheye düşmemistim. Halada hissetmiyorum o ayrı.

Senerr

80+ Bronze
Ne yalan söyleyeyim hocam sizler söyleyene kadar drop olduğu hakkında şüpheye düşmemistim. Halada hissetmiyorum o ayrı.
Foruma hoş geldin. Olmayan şeyden bile şüphe ediyorsun burada gerçek bu ama HP o olmayan şey değil gibi. o.O2

Dropu geç çokta kilitli bir cihazmış anladığım kadarıyla yani linç edeceklerdir ama siz drop yaşamıyorsanız çokta buralarda gezmenizin esprisi yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,877
Üyeler
168,863
Son üye
Poftuq
Top Bottom