Neler Yeni

Çözüldü✓ Lenovo loq alarak hata mı yaptım?

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Lafı anlamak istemeyene hiçbir şekilde anlatamazsın. Yok bunların amacı victusu gömdürtmemek açık ve net. Yok arkadaşlarıma aldırdım mükemmel felan. Bırakın şu işleride gerçeklere odaklanın.
Hocam mesela diyor ki ben 15K üstü alıyorum senin cihazda problem var 1usmus un oluşturduğu bir test var 5 dakika falan işlemcinin OC-UV sini ölçüyor ona göre sana rütbe veriyor bronz silver gold ama söyleyeyim sadece amd için ve zen 2 üstü olmak zorunda diye biliyorum.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
Diyorum ya hocam milletimiz kendi malını övmeyi seviyor bayılıyor hatta adam kendi cihazında throttle yerken bile övmeyi başarıyor yani bu tarz kişilere ne anlata bilirim ki "Anladım hocam victus baya kötüymüş aldığımda pişmanım." yazdı arkadaş sonuç ? gene victus önerecek millet dert sahibi olacak ekonomik durumu olmayan adamın tekrar alma şansıda olmaz.
Herkese victus öneriyorum hocam ben haklısınız.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
Hocam mesela diyor ki ben 15K üstü alıyorum senin cihazda problem var 1usmus un oluşturduğu bir test var 5 dakika falan işlemcinin OC-UV sini ölçüyor ona göre sana rütbe veriyor bronz silver gold ama söyleyeyim sadece amd için ve zen 2 üstü olmak zorunda diye biliyorum.
yalnız bu slikon kalitesi ölçüyor buda markadan markaya değişmiyor işlemci üreticisinin üretirken kullandığı slikonun kalitesi buda şansa bağlı aynı işlemci modelinde bile farklı sonuçlar alabilirsin.

NZXT

80+ Bronze
Dedim ya, uğraşmayacaksın laf anlamak istemeyene. Boşa vaktini kaybetme. Yorumunu yap kim nasıl değerlendiriyorsa değerlendirsin. Bir çıkarımız yok zaten bu işten
Mesaj otomatik birleştirildi:

yalnız bu slikon kalitesi ölçüyor buda markadan markaya değişmiyor işlemci üreticisinin üretirken kullandığı slikonun kalitesi buda şansa bağlı aynı işlemci modelinde bile farklı sonuçlar alabilirsin.
Bu adam sorun yaşıyor ama, siz sorun yaşamıyor olabilirsiniz. Bu direkt firmayı ilgilendirir. Zaten her şey ortada konuşmaya gerek yok limitler hakkında

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
Yaw yazmiycam yazmiycam diyorum yine yazıyorum neyse 😀. Eğer bizi fanboy olarak değerlendiriyorsaniz her yerde victus onerdigimi görmeniz lazım demi . Victus onerdigim 1 konu bulun foruma bir daha yazmiycam. Zaten ben loqu öneriyorum sizin burda anlatmak istediğiniz nedir onu anlayamadim 😀.

z1rqdym

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mehmet
Bende i5-12450H işlemcili loq 15 var rtx4060. 16gb olan rami 32gb ile değiştirdim, dahili gelen 512 ssd kenara kaldırıp birer adet 1tb adata legend 750 ve kioxia g2 plus bağladım. Evet bu ssdler pcie3.0 düşük bu laptopta 4.0 ama şöyle söyleyim gerçekten 1080p güncel her oyunda düzgün çalışıyor. Hiç bir fps drop yaşamıyorum. Yani pişman olacak bir şey yok. Ayrıca şans işi laptop aynısını başkası alır aynı performansı vermeyebilir.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Yaw yazmiycam yazmiycam diyorum yine yazıyorum neyse 😀. Eğer bizi fanboy olarak değerlendiriyorsaniz her yerde victus onerdigimi görmeniz lazım demi . Victus onerdigim 1 konu bulun foruma bir daha yazmiycam. Zaten ben loqu öneriyorum sizin burda anlatmak istediğiniz nedir onu anlayamadim 😀.
savunuyorsunuz hocam size onlarca kanıt sunduk hayla savunuyorsunuz.

NZXT

80+ Bronze
Benim kimseyle alıp veremediğim yok kardeşim. Başından beri adama oynuyorsunuz, burada farkındayım. Ne sorunu olabilir adamın cihazının. Hem victusu övüyorsunuz hem gömüyorsunuz, ne yapmaya çalıştığınız belli değil.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Benim kimseyle alıp veremediğim yok kardeşim. Başından beri adama oynuyorsunuz, burada farkındayım. Ne sorunu olabilir adamın cihazının. Hem victusu övüyorsunuz hem gömüyorsunuz, ne yapmaya çalıştığınız belli değil.
sadece ben fark ettim sanıyordum bana oynandığını aynen katılıyorum ne yaptığını belli değil konuyu açan adamında kafası karışıyor gidip hata yaptı iade etti victus aldı dahada başına bela açtı kim vebalini alacak?

ben bir adamdan test sonucu istedim nitro 5 ile alakalı adamın bilgisayarında problem çıktı ben 1 gün uyuyamadım benim yüzümden mi diye sonra ki gün düzeldi dedi yani vicdanınız rahat ise aldırırsınız loq yerine victusu.

• Beğen
Reaksiyonlar: NZXT

Emsal

80+ Silver
Victustan daha iyi olmasında en büyük sebebi bu. Victusta her halükarda watt limi var. Loq ekran kartı yüke bindiğinde limit yiyor. Bu nedenle oyun performansları farklı değil ama iş rendera geldiğinde degisiyor

Hocam ama biraz daha yüksek fiyata 0 limitsiz %100srgb ekran daha iyi olmaz mı sizce. Ki mühendislik için alıyormuş.

+ sıvı metal

Hocam ekran kartı ile işlemci aynı anda yüke girdinde limit giriyor. Tek işlemci yüke girdiğinde tam performans alırsınız. Ayrıca adaptörün daha yükseği ile değiştirirsenizde gideceğini sanmıyorum fakat oyunlarda çok büyük sıkıntı çıkaracağını da sanmıyorum limitin. Zaten sadece oyunlarda limit girer ekran kartı ile işlemciye yük bindiğinden dolayı.
Hocam arkadaşın kafasını karıştıran mesajlar bunlar ki zaten sonra konu açtı ve sen de yanlış anlaşılmayı düzelttin

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
sadece ben fark ettim sanıyordum bana oynandığını aynen katılıyorum ne yaptığını belli değil konuyu açan adamında kafası karışıyor gidip hata yaptı iade etti victus aldı dahada başına bela açtı kim vebalini alacak?

ben bir adamdan test sonucu istedim nitro 5 ile alakalı adamın bilgisayarında problem çıktı ben 1 gün uyuyamadım benim yüzümden mi diye sonra ki gün düzeldi dedi yani vicdanınız rahat ise aldırırsınız loq yerine victusu.
Hocam adama kafasını karıştıran bir şey söylemedim sadece oyunlarda işlemcinin limit yediğini söyledim ki bu böyle. Adamda telaslandi konu açtı ben bu adam victusuda övmedim nitro 16 yi ovdum ne yaşıyorsunuz anlamadım😀. Sadece victusu burda savunmamdaki tek şey fiyatı çok düşerse alınabilir olması. Çünkü ben sıkıntı yaşamadığım için ve abarttiniz kadar oyun performansının yerde olmadığı için savunuyorum. Nitro 16 ya göre daha kötü performans gösterir ama loq ile aralarında oyun performansıni çok kötü etkileyecek bariz bir fark göremedim. Aynı fiyata hatta 1k daha ucuz ise bile victus önermem ama aarada 5-6k fiyat farkı açılır ise de victusu tercih et derim. Yasincaglar senin konunda zaten baz aldığın cihaz benimkiydi ben konuyu acmanda yardım ettim😀. Yani burda HP yi ovmuyorum sadece ölü fiyattan alınabileceğini savunuyorum.

Hocam arkadaşın kafasını karıştıran mesajlar bunlar ki zaten sonra konu açtı ve sen de yanlış anlaşılmayı düzelttin
Hocam dediğim gibi olanı söyledim adam telaslandi haklı olarak. Ama bu watt limitin oyunda çok performans farkettirmedigini soylememe rağmen adam telaslandi konu açtı.

Senerr

80+ Bronze
hayatımda ilk defa duydum bu sorunu nerede gördün
hp victus lenovo loga kafa tutamaz
Siz G870 içinde bu sorun yok dediniz çıktı bunda da varmış sanırım. İşlemci thermal yediğinde de güç kısar ama BD Prochot limiti çok daha sıkıntı o da 100 dereceyi görmesi demek direkt frekans düşürüyor. İntel işlemcilerde 100 dereceye kafa atacak şekilde çalışıyorlar. Normalde 40 50W yeterliyse 80 90 hatta renderda 100W üstünü görüyor masaüstü gibi çalıştığından laptoplarda frekans kısılıyor maalesef. Lenovo'nun soğutması iyi diye duyduğumdan yoktur sanıyordum varmış sanırım bende şok oldum konuyu görünce. Arkadaşa soğutucu veya thermal değişmesini tavsiye ederim.

Oyunlarda 45w sabitlendigi için ama çok büyük sıkıntılar çıkarmıyor bu FPS ve %1 değerlerine bakıldığında

Aynı durum victusdada var
AMD olan Victus ise onlar 45W'a sabitlemesi sıkıntı değil İntel genelde sabitlemiyor o 50 60W ile çalışıyor oyunlarda düşüyorsa 100 dereceye vurmuş demektir.

İ5 rtx4060 lenovo loq aldım fakat işlemci ve ekran kartı aynı anda yüke bindiğinde işlemciyi sınırlıyormuş sanırım geri iade mi etsem?
Bence iyi seçim fiyatını bilmiyorum ama 4060 mobile güzel kart.

Top Bottom