Neler Yeni

❌İndirim Bitti! LENOVO LOQ R7 7435HS+RTX 4060 105W 32.089TL🔥🔥🔥

Senerr

80+ Bronze
4-5 saat bile normal kullanımda gitse yeterli. Oyun dışında iş içinde kullanmayı düşünüyorum
Hayatta gitmez 4 5 saat, hibritte kullanıyorum kendi laptopumu 4060 kullanmıyor sürekli MUX kapalı olduğundan düşük parlaklık tek sekme youtube vs. belki 60 hz anca 3 saati 3.30 saati buluyordur ama dahili gpu olsa bir ihtimal.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bendeki i5 12450 modelinde ara sıra o durumla karşılaştığım oldu pil 80 lere inmişti
Ucuz olacak diye canından kısmışlar laptopu, ilk defa görüyorum ben bu modeli. Benim adaptörüm 180W evet adaptör ağır oyunlarda ısınıyor ama eski laptopumda da çok ısınıyordu hatta daha çok bile ısınıyordu oyunlarda lakin laptopa bir sorun olmamıştı orijinal adaptör 4. 5. yılında bozuldu başka bir markaya ait yenisini aldık geçtik. Yani adaptörün full güç çekmesinden korkmam pek ama laptopun şarjın 95 aşağısını görmesinden korkarım. Ben bile en düşük 95 gördüm. Aramızda oyunlarda %95 şarj gördü diye korkanlar eminim var.

Ryzen 7 7435 guzel işlemcisi
4060 105W gayet super
300nit %100srgb 144hz G Sync Ekranı var Kaçırılmaz bence
Ekranı çok iyi yalnız yeni gördüm, bunu alacaksın sadece chill kullanacaksın oyun oynayacaksan bile gpu w değerini sınırlandıracaksın on numara kullanırım ama 105W değil 70W 80W en yüksek 90W anca kullanırsın. 4060 için fena değerler değil ama fiyatı 30 veya 31K olması gerek bence bu ürünün(32K paraya 4060 kalmadı). Bir de bataryasından hiçbir şey beklememek lazım 4060 kullanırsa boşta fena batarya yer kendi cihazımdan biliyorum.

Önemli olan bir yerden sonra cihazla nasıl mutlu olmayı bilebildiğin. Küçük işler için monitör bile aramam ben bu ekrana. :kekw:

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
ismail pirinççi
Hayatta gitmez 4 5 saat, hibritte kullanıyorum kendi laptopumu 4060 kullanmıyor sürekli MUX kapalı olduğundan düşük parlaklık tek sekme youtube vs. belki 60 hz anca 3 saati 3.30 saati buluyordur ama dahili gpu olsa bir ihtimal.

Kalite yerlerde, benim adaptörüm 180W evet adaptör ağır oyunlarda ısınıyor ama eski laptopumda da çok ısınıyordu hatta daha çok bile ısınıyordu oyunlarda lakin laptopa bir sorun olmamıştı orijinal adaptör 4. 5. yılında bozuldu başka bir markaya ait yenisini aldık geçtik. Yani adaptörün full güç çekmesinden korkmam pek ama laptopun şarjın 95 aşağısını görmesinden korkarım. Ben bile en düşük 95 gördüm. Lenovo yapamamış.

Ekranı çok iyi yalnız yeni gördüm, bunu alacaksın sadece chill kullanacaksın oyun oynayacaksan bile gpu w değerini sınırlandıracaksın on numara kullanırım ama 105W değil 70W 80W en yüksek 90W ancak kullanırsın. 4060 için fena değerler değil ama fiyatı 30 veya 31K olması gerek bence bu ürünün. Bir de bataryasından hiçbir şey beklememek lazım 4060 kullanırsa boşta fena batarya yer kendi cihazımdan biliyorum.

Önemli olan bir yerden sonra cihazla nasıl mutlu olmayı bilebildiğin. :kekw:

hocam bu model nasıldır bilgin varmı LOQ 15IRX9 14700HX 4060 115w 1x16GB 5600mhz 1080p 144hz srgb%99 gync ekran ram yurtdışından 1000$a aldım 3gündür bende pek kullanamadım

Senerr

80+ Bronze
hocam bu model nasıldır bilgin varmı LOQ 15IRX9 14700HX 4060 115w 1x16GB 5600mhz 1080p 144hz srgb%99 gync ekran ram yurtdışından 1000$a aldım 3gündür bende pek kullanamadım

Hiç bilmiyorum, bunun adaptörüne bakacaksın üzerinde kaç w yazıyor. Bataryan 60Wh onu gördüm sadece. Adaptör w değerin yüksekse güzel bence.

Senerr

80+ Bronze
230w yazıyor cihazda
Bu konudaki cihaza göre çok daha iyi. 4060'ın hakkını verir o cihaz ağır oyun oynayacaksan, batarya konusunda da daha başarılı bir macbook veya tuf a15 kadar olmasa da. Ekran kartı w değeri Nvidia denetim masasında yazıyor oradan bakabilirsin 105W olabilir ama 140W'ta olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
ismail pirinççi
Bu konudaki cihaza göre çok daha iyi. 4060'ın hakkını verir o cihaz ağır oyun oynayacaksan, batarya konusunda da daha başarılı bir macbook veya tuf a15 kadar olmasa da. Ekran kartı w değeri Nvidia denetim masasında yazıyor oradan bakabilirsin 105W olabilir ama 140W'ta olabilir.

Baktım hocam 115w yazıyor

PNSHER

80+ Bronze
Hocam oyun laptopları ne yapsan yap o süreleri vermez yani pile güveneceksen güvenme diyorum sana.

4-5 saat çok pozitif bir yaklaşım olur 1-2 gitse bile şükret :D
oyuncu laptopları öyle dostum çabuk biter pilleri. güçlü laptop alacaksanız pilinin çabuk bitmesine razı olmanız lazım.
Dahili gpu bulunan amd işlemcili laptoplar 4-5 saat gidiyor. Hatta 7735HS işlemcili Asus tuf a15'ler 9-10 saat dayanıyor hocam genelleme yapmak yanlış olur.

Senerr

80+ Bronze
Dahili gpu bulunan amd işlemcili laptoplar 4-5 saat gidiyor. Hatta 7735HS işlemcili Asus tuf a15'ler 9-10 saat dayanıyor hocam genelleme yapmak yanlış olur.
Tuf A15 için her şeyi kısarsan gidebilir de eğer dahili gpu yoksa işlemcinin tüketeceği gücün bir önemi yok tamamen 4060'a bağlı kullanacak. İşlemci de batarya modunda limit yiyor çoğu laptopta ancak ekran kartı limitasyonu pek iyi olmuyor. Yoksa AMD'nin laptoplarda amacı düşük güç tüketimi ile tasarruf ve performansı da bir arada vermektir.

konuda dedikleri gibi 4060 kullanılıyorsa boşta benim laptop o mantıkla 3 saatten fazla gitmiyor Lenovo'nun da gitmemesi lazım boşta olduğumuzdan İntel ile Amd arasında çok fazla saat farkı olmaz diye de düşünüyorum.

PNSHER

80+ Bronze
Tuf A15 için her şeyi kısarsan gidebilir de eğer dahili gpu yoksa işlemcinin tüketeceği gücün bir önemi yok tamamen 4060'a bağlı kullanacak. İşlemci de batarya modunda limit yiyor çoğu laptopta ancak ekran kartı limitasyonu pek iyi olmuyor. Yoksa AMD'nin laptoplarda amacı düşük güç tüketimi ile tasarruf ve performansı da bir arada vermektir.

konuda dedikleri gibi 4060 kullanılıyorsa boşta benim laptop o mantıkla 3 saatten fazla gitmiyor Lenovo'nun da gitmemesi lazım boşta olduğumuzdan İntel ile Amd arasında çok fazla saat farkı olmaz diye de düşünüyorum.
Aynen batarya performansı için dahili gpu çok önemli. Sürekli 4060 kullanılacağı için 3 saati zor görür. Pili de 60wh biraz küçükmüş.

Senerr

80+ Bronze
Aynen batarya performansı için dahili gpu çok önemli. Sürekli 4060 kullanılacağı için 3 saati zor görür. Pili de 60wh biraz küçükmüş.
Aynen benim bataryam 61Wh bir kısmı da batarya ömründen gitti 59Wh mi ne kullanabiliyorum. Mux açınca boşta %10 %20 %30 gibi kullanım görüyordum gpu için ama cpu çok daha az kullanılıyordu diğer modlarda boşta gpu kullanımı olmadığından gözle görülür bir batarya artışı hissediyordum. En kısık ayarlarda bile laptop bende 3 saati zor görüyordu, mux kapalı denemedim 3 saati geçerse ancak dahili gpu modunda geçecek. Bu laptopu alacaklar bunları bilsin.

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,461
İsim
Sarp Yılmaz
Benim işlemcide de dahili GPU var fakat dediğim gibi ne kadar zorlarsam zorlayayım 2 saati geçmedi ve baktığımda genel kullanıcı yorumları da bu şekilde.
ilk defa sizden duyuyorum Asus TUF serisinin 9-10 saat gittiğini keza normal laptoplar o kadar süre gitmiyor o yüzden şaşırmadım değil.

Asusun vardı uzun gidiyordu ama onlarda da stok kalmadı dahili gpu olanlar pil süresi daha uzun oluyor, tabi normal iş bilgisayarı gibi uzun süre beklemiyorum
Dediğim gibi kendimde dahili GPU olan işlemcim var ama o sürelere hiç çıkamadım.

PNSHER

80+ Bronze
Benim işlemcide de dahili GPU var fakat dediğim gibi ne kadar zorlarsam zorlayayım 2 saati geçmedi ve baktığımda genel kullanıcı yorumları da bu şekilde.
ilk defa sizden duyuyorum Asus TUF serisinin 9-10 saat gittiğini keza normal laptoplar o kadar süre gitmiyor o yüzden şaşırmadım değil.

Dediğim gibi kendimde dahili GPU olan işlemcim var ama o sürelere hiç çıkamadım.
Testlerde de o şekilde çıkıyor ki zaten. %50 parlaklık, 60hz yenileme ve güç tasarrufu modunda dediğim gibi 9 saat civarı gidiyor.

1731269160649.png

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,461
İsim
Sarp Yılmaz
Testlerde de o şekilde çıkıyor ki zaten. %50 parlaklık, 60hz yenileme ve güç tasarrufu modunda dediğim gibi 9 saat civarı gidiyor.

Alıntıyı görüntüle
Açıkcası pek güven vermedi en kısa zamanda dediğiniz ayarlarda deneyeceğim keza acer nitro 5 kullanıyorum ve 229 gibi bir dk bırakın 100 dk bile zor görüyorum

Top Bottom