Neler Yeni

Lenovo müşteri temsilcisiyle anlaşamıyorum

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
Uygulama senin kapağı açtığını nasıl anlasın kanka o uygulama muhtemelen tarihe göre bakıp geçiyordur
Rami kapağı açmadan takamam ya. Apple telefonda parça değişince orjinal olmayan parça diye uyarı veriyor. Ben aynı parçayı değil rami 8den 16ya ssdyi 500den 1tbye çıkartıyorum. Lenovo bunun parça eklenerek yapıldığını anlamıyorsa işi bıraksın

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Rami kapağı açmadan takamam ya. Apple telefonda parça değişince orjinal olmayan parça diye uyarı veriyor. Ben aynı parçayı değil rami 8den 16ya ssdyi 500den 1tbye çıkartıyorum. Lenovo bunun parça eklenerek yapıldığını anlamıyorsa işi bıraksın
Lenovonun yazılımı casper gibi zaten haberi bile yoktur

mortemeyn

80+ Bronze
Lenovo vantage lenovonun kontrol merkezi uygulaması. Garantinin kaç gün kaldığı gibi bilgiler yazıyor. Onun dışında pil ayarı(gücü direkt prizden alsın, pili şarj etsin vs.) driver güncellemeleri gibi ayarların yapıldığı uygulama.
Ben evde kendim taktım. Video izledim ona göre yaptım sorun çıkmadı. O zaman sorduğumda da siz bozmazsanız garanti dışına çıkmıyor demişlerdi.
Tamam da o uygulama nasıl anlasın arka kapak açıldı mı açılmadı mı? O genel bilgi amaçlı bazı laptoplarda vidalarında boya oluyor açıldığı anlaşılıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yav laptop bu bazı modellerin 8gb ve 16gb modelleri oluyor vs. Düşünce mantıksız bu arada.

mrsagop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Gürkan
merhaba daha önce lenovo laptop için ram takviyesi ve harddisk takmak için müşteri hizmetlerine mail atmıştım buyur cevabıu, gönül rahatlığıyla takabilirsiniz.
2024-08-31_01-08.png

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
Tamam da o uygulama nasıl anlasın arka kapak açıldı mı açılmadı mı? O genel bilgi amaçlı bazı laptoplarda vidalarında boya oluyor açıldığı anlaşılıyor.

Yav laptop bu bazı modellerin 8gb ve 16gb modelleri oluyor vs. Düşünce mantıksız bu arada.
Hayır o uygulama içindeki ssdleri ayrı ayrı marka model seri numarası olarak algılayan bir uygulama. Garanti başladığındaki seri numarası ile karşılaştırmayı kodlamak bir mühendis için zor olmasa gerek. Uygulama laptopa tornavida değmiş mi anlayamaz tabii ki. Ama bu değişikliğin dışarıda yapıldığında garanti dışı kalmasını isteseydi apple gibi yetkili servis harici değişimlerde yabancı parça uyarısı vermesini sağlardı. Yoksa bende sizden daha iyi biliyorum yazılımsal bir uygulamanın laptopa fiziki olarak kapak açılmış mı açılmamış mı (açılıp içine bakılıp parça değiştirmeden/eklemeden geri kapatmaktan bahsediyorum) anlayamayacağını. Ama yapan firma yapıyor. Benim dışımda dokunursan garanti bozulur diyor dokununca yabancı parça hatası veriyor. Lenovo müşteri hizmetleri de sorun yok değiştirebilirsiniz dedi ve dediklerini yazılımsal olarakta destekliyor.

Aynen tabii ki oluyor ama dediğim gibi sen firmadan farklı seri numaralı parça takınca laptop bunu anlıyor. Laptop yanımda olsaydı ss atardım. Yeni taktığım ve bırak seri numarayı markası bile lenovonun kullandığından farklı olan ssdyi vantage üzerinden kontrol etmemi sağlıyor.

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
693
İsim
Görkem çetinkaya
Bende de lenovo var ram taktım 8den 16ya çıkardım ssd taktım ama hala garanti görünüyordu lenovo vantagede. Bilgisayara zarar vermediğin sürece sorun olacağını sanmıyorum.
Hayir hocam garantiye goturunce gorursunuz kontrol ediyorlar. Ben goturdum ici acilmadi demi dediler. Hayir dedim. Bakim yaparken kontrol edeceklerini soylediler.

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
443
İsim
alperen taha demir
Top Bottom