Coolpanda
80+ Silver
Artık TN paneller eskisi gibi berbat görüntü vermiyor karşıdan bakınca gayet IPS panellerle yarışacak görüntü verenler var.TN panel alınmaz.
Artık TN paneller eskisi gibi berbat görüntü vermiyor karşıdan bakınca gayet IPS panellerle yarışacak görüntü verenler var.TN panel alınmaz.
kime göre ? adam açıklamasını da yapmış. Yıllardır TN kullanıyorum beni sat ips al demedi
Önce yazdıklarımı okumanı tavsiye ederim.
Tn panel de kullandım ips panel de kullandım sırf bir tık daha akıcı olsun diye TN alınmaz, ki yan yana koysan aradaki farkı algılaman bile aşırı zor. Alanların çoğu esporcu değil gecikmesi bir tık daha iyi olacak diye gidip de renkleri kötü gösteren monitör alınmamalı. Sen bu monitörden 7/24 oyun oynamıyorsun, film video vs de izliyorsun. Ve evet renk olarak arada ciddi fark var tn den ips e geçince anlaşılıyor fakat halihazırda tn kullanıyorsanız farkı göremeyebilirsiniz. LG flatron e1969 dan Philips 224e ye geçtim şu an lg monitörden hiçbir şey izleyesim gelmiyor renkler o kadar kötü geliyor ki.Artık TN paneller eskisi gibi berbat görüntü vermiyor karşıdan bakınca gayet IPS panellerle yarışacak görüntü verenler var.
Halihazırda bir 4K IPS 300cd parlaklığa sahip monitörüm var (aslında 3 tane IPS monitörüm var) ve TN panel 300cd parlaklığa sahip monitörüm var. Net olarak söyleyebilirim ki elimdeki TN panel konstrat olarak çok daha başarılı, ghostinge girmeye gerek yok.Tn panel de kullandım ips panel de kullandım sırf bir tık daha akıcı olsun diye TN alınmaz, ki yan yana koysan aradaki farkı algılaman bile aşırı zor. Alanların çoğu esporcu değil gecikmesi bir tık daha iyi olacak diye gidip de renkleri kötü gösteren monitör alınmamalı. Sen bu monitörden 7/24 oyun oynamıyorsun, film video vs de izliyorsun. Ve evet renk olarak arada ciddi fark var tn den ips e geçince anlaşılıyor fakat halihazırda tn kullanıyorsanız farkı göremeyebilirsiniz. LG flatron e1969 dan Philips 224e ye geçtim şu an lg monitörden hiçbir şey izleyesim gelmiyor renkler o kadar kötü geliyor ki.
Her monitörün kalitesi farklı. IPS'lerden hem renk, hem gecikme, hem de kontrast olarak daha iyi TN paneller bulunuyor. Milletin ağzına takılmış "TN ALINMAZ" diye öyle gelip gidiyorlar.Halihazırda bir 4K IPS 300cd parlaklığa sahip monitörüm var (aslında 3 tane IPS monitörüm var) ve TN panel 300cd parlaklığa sahip monitörüm var. Net olarak söyleyebilirim ki elimdeki TN panel konstrat olarak çok daha başarılı, ghostinge girmeye gerek yok.
Soldaki IPS Panel Acer Kbpmiix 27" UHD
Sağdaki TN Panel 1ms M2758Q-P
Alıntıyı görüntüle