Hdr10 o monitörü kötü yapar dedikten sonra bir ciddiye alamadım seni kusura bakma
HDR10 yok. HDR YOK O MONİTÖRDE.
Bak kötu falan geçtim anlamıyorsunuz. Bu monitör için HDR YOK. Bak heceleyeyim: H D R D E S T E K L E M İ Y O R. Sadece HDR sinyali kabul ediyor. O kadar.
Bilmediğiniz şeyde yorum yapıyorsunuz tamam sıkıntı yok forum da, anlatıyorum bir de kuçümseyerek "ciddiye almam" falan...
Ayrıca:
-Edge LED
- 700:1 kontrast
- 350 nit
- Global dimming bile yok
- Geniş renk gamutu desteklemiyor.
Bu monitorde HDR performans vermez demiyorum. O kadar kötü ki HDR için açmanız için hiçbir sebep yok. HDR'ın temel açılma amaçlarının hiçbirini karşilamaz.
bende bir üst modeli 650-b var. Bazen kendi kendine renk ve parlaklığı ayarladığım zamanlarda ekran yanıgı gibi izler kalıyor. Başka herhangi bir sorunu yok monitörün. Renkleri vs ideal. Ghosting kessinlikle yok.
650 ile bu aynı değildir muhtemelen ama o da doğru düzgün WCG bile desteklemiyor. Renkler nasıl ideal oluyor anlamıyorum.
@Fantastiktürk hocam bende msi g274qpf modeli var. hdr400 desteği var. kapatınca renk aralığı azalıyor. nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama renk geçişleri olan sayfada renkler katman katman, çizgi gibi oluyor. gerçek hdr değil bu da 1000 nit olmadığı için ama kapatınca da çok fark ediyor. bence en azından desteklemesi güzel bi şey.
Kardeş, senin HDR400 dediğin en duşuk seviye de olsa VESA HDR sertifikasıdır. Bu HDR10 dedikleri ise HDR değil. Yalnızca HDR sinyali kabul ediyor. Fake HDR deniyor.
Bak HDR ile alakalı en ufak bir şey desteklemesini geçtim. HDR sertifikası YOK.