Neler Yeni

LGA 775 de EFI/UEFI

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,314
İsim
Semih Boran
Arkadaşlar herkese iyi ramazanlar ve forumlar öncelikle. Bazı LGA775 lerde UEFI vs. var ancak ülkemizde UEFI hakkında kulaktan dolma bilgilere sahip olduğumuzdan açma gereksinimi duydum.
Screenshot_20200510-025018_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20200510-024603_Samsung Internet.jpg

Intel DP35DP vs gibi anakartlarda da mevcuttur.
@intel pentium
Mesaj otomatik birleştirildi:

O ilk anakart DDR3 1333MHz destekliyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,609
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Yıllardır bilgisayarcılık ile uğraşıyorum ancak elime herhangi UEFI destekli LGA775 soketli bir anakart gelmedi. Neyse ki sorun bu değil. Böyle bir şeyin olduğunu bilmiyordum ve kendi bilgilerime dayanarak böyle bir şeyin olmadığını kafamda kurdum, sonuçta insan görmediği şeye inanmaz. Sorun şu ki bunu bilmediğim için bana cahil gibi davranman ve kendi kendine triplere girmen. Olabilir yani böyle şeyler ben de zaten "HAYIR OLAMAZ UEFI DESTEĞİ AAA" demiyorum. Ayrıca kulaktan dolma bilgilere inanmam ki bu yüzden kendi bilgilerime dayandığımı söyledim, yine de söylemiş olayım. Bu ne kibir anlayamadım açıkçası :D.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,314
İsim
Semih Boran
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yıllardır bilgisayarcılık ile uğraşıyorum ancak elime herhangi UEFI destekli LGA775 soketli bir anakart gelmedi. Neyse ki sorun bu değil. Böyle bir şeyin olduğunu bilmiyordum ve kendi bilgilerime dayanarak böyle bir şeyin olmadığını kafamda kurdum, sonuçta insan görmediği şeye inanmaz. Sorun şu ki bunu bilmediğim için bana cahil gibi davranman ve kendi kendine triplere girmen. Olabilir yani böyle şeyler ben de zaten "HAYIR OLAMAZ UEFI DESTEĞİ AAA" demiyorum. Ayrıca kulaktan dolma bilgilere inanmam ki bu yüzden kendi bilgilerime dayandığımı söyledim, yine de söylemiş olayım. Bu ne kibir anlayamadım açıkçası :D.
H55 de UEFI yok demeden önce keşke araştırsaydınız. :(

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,609
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
H55 de UEFI yok demeden önce keşke araştırsaydınız. :(
Bakın yine dediğim gibi yıllarca bilgisayarlarla uğraştım elime en eski anakart da geldi en yeni anakart da geldi, bunların içerisinde H55 chipsetli anakartlar da vardı. Ancak herhangi birisine UEFI Windows kurulumu yapmadım çünkü UEFI desteği yoktu veya ben herhalde çok malmışım da o yüzden yüklememişim (!). Bana kanıt gösterin ben zaten kabul edeceğim, kaldı ki böyle bir şeyin olamayacağını da iddia etmiyorum. Var mıdır, vardır teknoloji bu sonuçta.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,314
İsim
Semih Boran
Bakın yine dediğim gibi yıllarca bilgisayarlarla uğraştım elime en eski anakart da geldi en yeni anakart da geldi, bunların içerisinde H55 chipsetli anakartlar da vardı. Ancak herhangi birisine UEFI Windows kurulumu yapmadım çünkü UEFI desteği yoktu veya ben herhalde çok malmışım da o yüzden yüklememişim (!). Bana kanıt gösterin ben zaten kabul edeceğim, kaldı ki böyle bir şeyin olamayacağını da iddia etmiyorum. Var mıdır, vardır teknoloji bu sonuçta.
Yaygın olmaması olmadığını anlamina gelmiyor. 1998 den kalma 20. Yüzyıl da çıktı UEFI zaten. Windows 2000 de bile UEFI var fakat IA-64 sürümde.

http://www.ecs.com.cn/ECSWebSite/Product/Product_SPEC/HE/Motherboard/965PLT-A -LL-V1-DO-0A-RR-/Socket 775 -LL-Intel-RR-

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,609
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Yaygın olmaması olmadığını anlamina gelmiyor.
Yaygın olmaması ile ilgili bir şey demedim ki.
Attığınız bu linkte anakartın Dual Hybrid-BIOS teknolojisini barındırdığını söylüyor, bu teknoloji EFI yani Legacy (Eski) sistemlerdeki disk boyutunun kısıtlamasını bir nebze de olsa kaldırıyor. Hâlâ UEFI ile ilgili bir şey yok. Bana UEFI lazım, EFI değil. EFI sisteme UEFI kurulum yapamazsınız. Elinizde başka bilgi var mı? Getirin onu da çürüteyim.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,314
İsim
Semih Boran
Yaygın olmaması ile ilgili bir şey demedim ki.

Attığınız bu linkte anakartın Dual Hybrid-BIOS teknolojisini barındırdığını söylüyor, bu teknoloji EFI yani Legacy (Eski) sistemlerdeki disk boyutunun kısıtlamasını bir nebze de olsa kaldırıyor. Hâlâ UEFI ile ilgili bir şey yok. Bana UEFI lazım, EFI değil. EFI sisteme UEFI kurulum yapamazsınız. Elinizde başka bilgi var mı? Getirin onu da çürüteyim.
Kardeşim Google a yazar mısın Gigabyte Hybrid EFI Windows 10 UEFI install ya da Linux Mint diye?

Bak mesela adam yazmış. Bu kişi rEFIt ve rEFInd Boot Manager i yapan adam:

Top Bottom