Koskoca MEB tarihinde sadece 1 kez yapılmış ve o da bana denk gelmiş (ilk yıl girenlere her yılı zorunlu tuttular ama ilk sınav sonrası sistem sadece 8. Sınıflara uygulanır oldu) , 3lü sınav sistemi (SBS) üzerinden değerlendirilsiğim ve 3 yıl üstüne koyulan tüm konulardan sorumlu olduğum sınavlardır kendisi. 3 yılın ortalaması olarak 437/500 puan ile (tamamen asosyal olmamın da verdiği aptallık ile çünkü sonradan öğrendim Vefa ya bile gidebiliyormuşum) ortalama bir lisede ilah gibi karşılandığım ve 4 yıl boyunca bunu iliklerime kadar her yıl hissettiğim de doğrudur.
Şimdiki adı LGS olmuş. Liseye Geçiş Sınavı sanırım. Hiçbir önemi yok diyenleri hiçbir zaman anlamadım. Moron bir nesil yetiştirmeye çalışıyorlar sanırım. Evet bu sınav önemli. Zîra senin eğitimine, öğrenimine ve kapasitene katkı sağlayacak şey aldığın eğitimin kalitesidir. Puanın ne kadar yüksek olursa alacağın eğitimin kalitesi de o denli yüksek olur. O yüzden hayatından bir yılı kaybederek, 25-40 yaş arasında birkaç yıl kazanmaya bak. O yaştaki ben olsam, günde 10 saat oyun oynamaktansa, biraz ders çalışır bildiklerimi pekiştirir Galatasaray'a falan girmeye çalışırdım.
Geri alınamayan tek şey zaman. Bunu asla unutmayın. Ne yaptım diye sorup cevaplayamadığınız her akşam, kaybettiğiniz bir gün demektir.