Neler Yeni

Lgs denildiği kadar zor mu

Emir.jk

80+ Bronze
Bu sene 8. sınıf oluyorum akrabalarım ailem falan sürekli bana sınav konusunda baskı yapıyor gerçektende lgs denildiği kadar zor mu
Kanka inan hersey senin kafanda bitiyor kendimden örnek veriyim LGS yi hic takmadim ne ders calistim ne test cozdum ne dershaneye gittim sadece derslerimi derste iyi dinledim benim icin LGS hiçbir şeydi Sınava girerken de cok rahattım çıkarkende 2020 de girdim ben pandemide puanım 345 evet çok çok iyi degil ama hiç çalışmamış birisine göre muhteşem yani sana kalmış tamamen etrafındakileri cok takma derim :Dd

RGB Delisi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,284
İsim
Anonim-Anonim
LGS’den %1 yüzdelik dilimi civarına girdim.
Her gün işlenen konuyu tekrar et biraz soru çöz. Her hafta haftalık tekrar yap. Onlardan soru çöz. Her ay bütün konuları tekrar et genel deneme ol işlediğin konulardan. Okul denemelerinde yapamadığım konulara geri dönüp çalış.
Okul dışında hafta içi 2 saat. Hafta sonun 3-5 saat çalış. Kimler gördüm hafta içi 4-5 hafta sonu 12 saat çalışıp kazanamayan.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Koskoca MEB tarihinde sadece 1 kez yapılmış ve o da bana denk gelmiş (ilk yıl girenlere her yılı zorunlu tuttular ama ilk sınav sonrası sistem sadece 8. Sınıflara uygulanır oldu) , 3lü sınav sistemi (SBS) üzerinden değerlendirilsiğim ve 3 yıl üstüne koyulan tüm konulardan sorumlu olduğum sınavlardır kendisi. 3 yılın ortalaması olarak 437/500 puan ile (tamamen asosyal olmamın da verdiği aptallık ile çünkü sonradan öğrendim Vefa ya bile gidebiliyormuşum) ortalama bir lisede ilah gibi karşılandığım ve 4 yıl boyunca bunu iliklerime kadar her yıl hissettiğim de doğrudur.

Şimdiki adı LGS olmuş. Liseye Geçiş Sınavı sanırım. Hiçbir önemi yok diyenleri hiçbir zaman anlamadım. Moron bir nesil yetiştirmeye çalışıyorlar sanırım. Evet bu sınav önemli. Zîra senin eğitimine, öğrenimine ve kapasitene katkı sağlayacak şey aldığın eğitimin kalitesidir. Puanın ne kadar yüksek olursa alacağın eğitimin kalitesi de o denli yüksek olur. O yüzden hayatından bir yılı kaybederek, 25-40 yaş arasında birkaç yıl kazanmaya bak. O yaştaki ben olsam, günde 10 saat oyun oynamaktansa, biraz ders çalışır bildiklerimi pekiştirir Galatasaray'a falan girmeye çalışırdım.

Geri alınamayan tek şey zaman. Bunu asla unutmayın. Ne yaptım diye sorup cevaplayamadığınız her akşam, kaybettiğiniz bir gün demektir.

alpegetoptas06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Alp Ege Toptaş
Koskoca MEB tarihinde sadece 1 kez yapılmış ve o da bana denk gelmiş (ilk yıl girenlere her yılı zorunlu tuttular ama ilk sınav sonrası sistem sadece 8. Sınıflara uygulanır oldu) , 3lü sınav sistemi (SBS) üzerinden değerlendirilsiğim ve 3 yıl üstüne koyulan tüm konulardan sorumlu olduğum sınavlardır kendisi. 3 yılın ortalaması olarak 437/500 puan ile (tamamen asosyal olmamın da verdiği aptallık ile çünkü sonradan öğrendim Vefa ya bile gidebiliyormuşum) ortalama bir lisede ilah gibi karşılandığım ve 4 yıl boyunca bunu iliklerime kadar her yıl hissettiğim de doğrudur.

Şimdiki adı LGS olmuş. Liseye Geçiş Sınavı sanırım. Hiçbir önemi yok diyenleri hiçbir zaman anlamadım. Moron bir nesil yetiştirmeye çalışıyorlar sanırım. Evet bu sınav önemli. Zîra senin eğitimine, öğrenimine ve kapasitene katkı sağlayacak şey aldığın eğitimin kalitesidir. Puanın ne kadar yüksek olursa alacağın eğitimin kalitesi de o denli yüksek olur. O yüzden hayatından bir yılı kaybederek, 25-40 yaş arasında birkaç yıl kazanmaya bak. O yaştaki ben olsam, günde 10 saat oyun oynamaktansa, biraz ders çalışır bildiklerimi pekiştirir Galatasaray'a falan girmeye çalışırdım.

Geri alınamayan tek şey zaman. Bunu asla unutmayın. Ne yaptım diye sorup cevaplayamadığınız her akşam, kaybettiğiniz bir gün demektir.
Gittim fen lisesi kazandım eğitim kalitesi burada da çöp. Her yer aynı sanırım.

şakşukacı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Hasan Erener
Merak etme dostum o baskıları görmeyen öğrenci yoktur. Ben bu sene lise 3 e geçtim. Başarılı bir öğrenci olduğum için. LGS ye hiç çalışmayıp. Okul puanım ile mahllemde ki bir Anadolu Lisesine gittim ve gayet memnunum da. Okul puanın iyi ise ve yerel yerleştirme ile iyi bir okula gidebileceksen kasma derim. Ha ortalan düşükse de her gün işlediğiniz konuların tekrarını yapıp soru çözmeni öneririm. Bu sınavları hiç gözünde büyütmemeni öneririm. Büyütürsen patlarsın zaten. Annem bu sene LGS senen çalışsana dediğinde ben gerek yok diyordum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Enes bk
Bu sene 8. sınıf oluyorum akrabalarım ailem falan sürekli bana sınav konusunda baskı yapıyor gerçektende lgs denildiği kadar zor mu
Koca 1 yıl boyunca günde 500 tane soru çözdüğüm haftada 7000 ortalama 4000 5000 soru çözdüğüm oluyordu sadece matematiğim kötüydü 355 puan aldim günde 5 10 soru anca çözen arkadadim 390 falan aldi sence bu kadar çalıştıktan sonra 355 puan almam mantıklı mı ama pek takmadım kaç puan aldığımı kimsede bir şey demedi anadolu lisesine gidiyorum çokta farketmedi sonuç olarak zaten beni aldıkları sınıf okulun en gözde sinifiydi başarı oranı en yüksekte tabi pandemi falan benim notlar çakıldı şimdi 11 e geçtim başka bi şehire başka bir okula düzenli soru çözümüne başlayıp üniversite sınavına hazirlicam Allah hepinize kolaylık versin

baran'

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
524
İsim
İsmail baran
Instagram
ismail.baranq
Koca 1 yıl boyunca günde 500 tane soru çözdüğüm haftada 7000 ortalama 4000 5000 soru çözdüğüm oluyordu sadece matematiğim kötüydü 355 puan aldim günde 5 10 soru anca çözen arkadadim 390 falan aldi sence bu kadar çalıştıktan sonra 355 puan almam mantıklı mı ama pek takmadım kaç puan aldığımı kimsede bir şey demedi anadolu lisesine gidiyorum çokta farketmedi sonuç olarak zaten beni aldıkları sınıf okulun en gözde sinifiydi başarı oranı en yüksekte tabi pandemi falan benim notlar çakıldı şimdi 11 e geçtim başka bi şehire başka bir okula düzenli soru çözümüne başlayıp üniversite sınavına hazirlicam Allah hepinize kolaylık versin
Ben hiç çalışmadım gerçekten hiç çalışmadım keşke çalışsaydım diyorumda geçmiş değiştirilemiyor.

.RBO.

80+ Silver
Milli eğitim bakanlığına güvenme örnek sorular zordu bu sene ama sınav kolaydı zora göre çlıştım kolay cıktı başarısız oldum 422 puan ama kimseye güvenme yok sınav şöyle olacak böyle olacak sınav yazarı gelse al kardeşim sorular bu dese ona bile güvenme

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,813
İsim
MehmedVII
Kısa bir özet yapim. Sen sınava girmiyorsun sınav sana giriyor

Alpl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
710
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Witcher,Red Dead Redemption 2
biraz zor fakat matematik en önemlisi ben matematikte cortladım mata önem ver bence

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Denildiği kadar zor değil , günlük düzenli ders çalışırsan , düzenli kitap okursan ve bol bol paragraf çözersen çok rahat yaparsın.
Bol bol matematik çöz.

Birde asla boş vaktinde amaaaan yarın çalışırım şu gün çalışırım diyip ertelemeyin , bunun sonu bucağı olmuyor bir bakmışsın lgs gelmiş oluyor.

Mtsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Mustafa tsn
ben öyle bir şey yapmıyorum zaten çok baskı yapıldığı için sordum
Senin için zor eğer açığa geçerim evde çalışırım gibi bi düşüncende varsa fazla hayal kurma açtığın konudan çalışmayan bi öğrenci olduğun belli sen sınavına çalış iyi bi lise tuttur lise hayatının dönüm noktası oluyor çünkü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,321
Üyeler
161,435
Son üye
özgür41
Top Bottom