Neler Yeni

LGS'ye 2 ay kala çalışmaya başlarsam iyi bir lise kazanabilir miyim?

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Konuları kolay kavrıyorsan neden yapamayasın. Ben 8. Sınıfta kılımı bile kıpırdatmadım, barajı bile geçemedim. 181 ile kaldım. Adres ile bir liseye kaydoldum. Şu an 11. Sınıf meslek lisesi Bilişim Teknolojilerinde sürünüyorum. Ne yap ne et çalış dostum. Elinden geleni ardına koyma.
181 ne usta zaten 100 puanı devlet veriyor

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9

'Plexian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Berkay Yılmaz
bak kesinlikle stres sıknıtı yapma benim yakın arkadaşım vardı sabah akşam köpek gibi hep çalışıyordu.Dediğim gibi bende son 1 ay öyle böyle çalıştım.O çok heycan yapardı.Teog sınavına girdiydik biz sınav arasında çıktı karnı ağırdı falan filan ben 400 aldım o 420.Tabi ben dersleri dinler anlardım temel varsa ve öğrenmen kolaysa 2 ayda yalayıp yutarsın
temelimde çok sıkıntı yok, sadece fen bilgisinde biraz sıkıntım var onları aşarsam umarım yapabilirim. Matematiğim de ortalama, ne iyi ne kötü

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
temelimde çok sıkıntı yok, sadece fen bilgisinde biraz sıkıntım var onları aşarsam umarım yapabilirim. Matematiğim de ortalama, ne iyi ne kötü
yapabilirsin hocam çok zor değil ve ayrıca lise sınavı çok abartı bir şey değil kanımca

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Ben hiç çalışmadan memleketin en iyi meslek lisesini kazandım.
Puanım ya 250 ya 350 civarındaydı.

'Plexian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Berkay Yılmaz
yapabilirsin hocam çok zor değil ve ayrıca lise sınavı çok abartı bir şey değil kanımca
babam maddi sıkıntılardan dolayı okuyamamış ve benim okumamı istiyor ben de elimden geleni yapıyorum, umarım kazanabilirim.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
babam maddi sıkıntılardan dolayı okuyamamış ve benim okumamı istiyor ben de elimden geleni yapıyorum, umarım kazanabilirim.
Ben okuma demedim hocam lise sınavı o kadar önemli değil dedim.Asıl olan okuyacaksan üniversite sınavıdır.Tabi bu dönemde de üniversitede her bölüm iş yapmıyor.

Frenerno

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Her şey temel ben sene başında çok iyiydim sonra bir ara bozdum ama sene sonunda çok çalışarak sadece iki fen hatası yapıp, 491 civarı aldım.
Gerçekten istersen yaparsın, sana tavsiyem şudur:
İnkilap,din gibi derslerden çok soru çözmene gerek yok, tekrarını yap birkaç tane çöz yeter, yorumlama yeteneğindeki varsa rahatça yaparsın.
Türkçeden bol sözel mantık ve paragraf çöz, kitap oku, deyim öğren ve kelime öğren.
Matematikten gün boyunca en çok soruyu oradan çöz, çözemediğin sorularda takılma öğren, moral bozma bir yerden sonra gördüğün soruda napacağını tasarlayacak duruma geliyorsun.
Fende ise konu cümbüşünün en fazla olduğu yer ben fende çok zorlanmıştım,
Tüm konuları anlaman lazım yapman için konuları çok iyi tekrar et.
İngilizceyi 8’e kadar doğru düzgün öğrenememişsen yapabileceğin çok bir şey yok 2 ayda dil öğrenilmez, dile yatkınlığın varsa kitap açmadan yapabilirsin.
Ana tavsiyem ise hiç stres yapma.
Heyecanlanabilirsin bu normal ama çok fazla olmamalı.
Özellikle kendi denemelerinde hiç stres yapmayarak kendini hazırla.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Merhabalar LGS'ye 2 ay kaldı fakat ben eşeklik yapıp 2 ay kala çalışmaya başladım :) 2 ay kala 410-420 puanlık anadolu lisesi kazanabilir miyim? Ne yapmam gerek? (çalışmaya yeni başladım demekten kastım, çalışıyordum fakat bir programım yoktu ve çok da soru çözmüyordum.)
kanka bazen puan da bir işe yaramaz
416 aldım şuan ortalamalı okulda okuyorum ama okul kaliteli :)

BarbaraPalvin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,807
İsim
Umut
İlgilendiği Kategoriler
her şey
Merhabalar LGS'ye 2 ay kaldı fakat ben eşeklik yapıp 2 ay kala çalışmaya başladım :) 2 ay kala 410-420 puanlık anadolu lisesi kazanabilir miyim? Ne yapmam gerek? (çalışmaya yeni başladım demekten kastım, çalışıyordum fakat bir programım yoktu ve çok da soru çözmüyordum.)
Aslında bu sana bağlı ben son 1 ay kala çalışmaya başladım 489 puan aldım arkadaşım senenin başından beri çalışmıştı ama o 410 puan aldı

saleRan

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
peki sence bilgisayardan nasıl uzak durabilirim? Ders çalışırken aklım hep bilgisayarda kalıyor. Bitsin de oyun oynasam misali.
PC'ye zor bir şifre koy bir kağıda yaz ailene ver. Hatta ne olur ne olmaz kolay hatırlatma vs. var ilkokul adın, evcil hayvan adı, gibi onlarıda yazarak şifre gir. İstesen de açamayacağın için aklından çıkar diye düşünüyorum.

TRG-Onur

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Bende son 2 aya kadar düzensiz çalışıyordum, son 2 ay düzenli çalışmaya başladım, lgs den 461 puan aldım

Top Bottom