Merhaba benim kasamın arkasında argb kontrolcü kendinden var sanırım. Kasa modeli Lian Li Lancool 216. Bu kontrolcünün psu ya bağlanan bir güç kablosu var. Benim sorunum şu anakartımda ARGB portu yok. Kasa fanları ise 3 adet ve ARGB. Benim amacım kasanın fanları çalışsında ARGB kullanmasam da olur sadece fanların hızını anakarttan kontrol edebileyim istiyorum. Şimdi size sorum şu benim sadece bu fanları ışıksız bir şekilde de olsa çalıştırmak için ve biostan toplu bu 3 fanın hızını kontrol etmek için ne yapmam lazım? Şöyle diyim ben bu fanların ikisini uç uca bağladım o ucu da kontrolcüye bağladım tek uç olarak. Sonra diğer fanı da kontrolcüye bağladım tek olarak. Kontrolcünün fan rpm hızı için olan 4 pin kablosunu anakarta bağlayacağım sanırım. Peki kontrolcünün güç kablosu kısmını da psu ya bağlayacak mıyım? Yani açıkçası bilmediğim için ellemedim anakart bozulur diye. Anakarta fazla voltaj gitmesinden korkuyorum yani ondan sordum. Rgb ışıklar benim kasamda sabit bile yanmaz herhalde çünkü f panel olarak bütün pinler birleşik yani ayrı bir reset kablosu yok. Rgb led tuşu da yok. Umarım anlatabilmişimdir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.