Yardım Lian li o11 vision compact fan dizilimi

al hocam çok beğeneceksin
WhatsApp Görsel 2025-12-13 saat 22.07.18_7c141dd8.webp

aldım ve beğendim @Brysf Teşekkürler

Mükemmel olmuş güle güle kullanın hocam
Reverse fanları nereye koydunuz hocam? Bende sıvıyı yan olarak üstte değil sağ tarafta tutucam, toplam kaç Reverse kaç düz fan alınmalı ve konumları neresi olmalı yardımcı olabilirseniz sevinirim.

bende aynı bu dizilimi yapıcam ama kafamı kurcalayan bir kısım var yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
alt 3 reverse arka 2 egzoz bunda sıkıntı yok.
yana sıvı soğutucu koyucam. Sıvı soğutucu 3 tane normal fanla geliyor ben bu fanları normal kasanın içine koysam egzoz olarak bu önerilmiyor negatif hava akışı olacağı için reverse yapmam gerekiyormuş.
o zaman sıvı soğutucusuyla gelen 3 fanın 2 sini arkasına koyarım 1 tanesi fazlalık öyle durur.
sıvı soğutucu için 3 tane ayrı reverse fan almam gerekiyor o zaman. o reverse fanıda sıvı soğutucunun kasanın içine bakan tarafa mı koyucam?
yoksa sıvı soğutucunun kasanın dışına yani gözükmeyen tarafına mı takmam lazım.
Yoksa 2 tarafınada mı takmam gerek. bilgisi olan varsa sevinirim.
Benim anladığım 2 tane 3 lü reverse fan almam gerekicek. Sıvı soğutucuyla gelen 3 normal fanın 2sini kasanın arkasına egzoz olarak kullanıcam kalan 1 ide boşta kalacak doğru mu anladım.

Radyatör pull push olacak

hocam bu lianli nin sitesinde önerilmiyor arkanın egzoz olacağı söyleniyor. Bu şekilde işlemci daha fazla ısınıyormuş

Radyatör pull push olacak

Egzoz fanlarının içerideki havayı dışarı atması daha mantıklı olacaktır. Bunun diğer bir sebebi, anakart üzerinde bulunan soğutucu blokların oluşturduğu sıcak havayı dışarı tahliye edebilmesi. Farkederseniz tam o blok kısımlarına geliyor egzoz fanları hocam.

Pc hocasi denemis 3 4 derece etkisi oluyormus hocam ayrica gosteris icin aliniyo bu kasa ustu cam olmasa zaten gider 3000 liralim düz kasalardan alirdim
Reis yanlış anlamayın da durup kasayı mı izliyorsunuz bu Lianli çılgınlığı nedir. 1 Tane fana dünyanın parasını istiyolar. Öyle insanlar gördüm ki adam donanımdan kısıp görselliğe çalışmış.

Egzoz fanlarının içerideki havayı dışarı atması daha mantıklı olacaktır. Bunun diğer bir sebebi, anakart üzerinde bulunan soğutucu blokların oluşturduğu sıcak havayı dışarı tahliye edebilmesi. Farkederseniz tam o blok kısımlarına geliyor egzoz fanları hocam.
Farklı kombinasyonları denedim benim için en iyi senaryonun bu olduğunu düşünüyorum hem sessiz hem de çok ısınmıyor vrm ve ramlarim. Ramleri i OClu kullanıyorum. işlemci zaten 80 üstünü nadiren görüyor. Deneyerek varın sonuca. Benim 66 cfm 1800 rpm fanlarım var radyatör çıkıs fanlarım da push için daha güçlü değerlerini hatırlamıyorum. Kendiniz karar verin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çünkü bazen donanım tatmin etmiyor. 5070 ti 9070xt ler 4k da bayılınca insanlar 5070 alıp görsellik kasıyor
Reis yanlış anlamayın da durup kasayı mı izliyorsunuz bu Lianli çılgınlığı nedir. 1 Tane fana dünyanın parasını istiyolar. Öyle insanlar gördüm ki adam donanımdan kısıp görselliğe çalışmış.

Farklı kombinasyonları denedim benim için en iyi senaryonun bu olduğunu düşünüyorum hem sessiz hem de çok ısınmıyor vrm ve ramlarim. Ramleri i OClu kullanıyorum. işlemci zaten 80 üstünü nadiren görüyor. Deneyerek varın sonuca. Benim 66 cfm 1800 rpm fanlarım var radyatör çıkıs fanlarım da push için daha güçlü değerlerini hatırlamıyorum. Kendiniz karar verin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çünkü bazen donanım tatmin etmiyor. 5070 ti 9070xt ler 4k da bayılınca insanlar 5070 alıp görsellik kasıyor
5070 4k da baymıyormu hocam. Zaten 4k kartları değilki bunlar 2k kartları.

Geri