Lifting Strap ve Wraps gerekli mi?

klavalier

80+
Reaksiyon skoru
19
Herkese selam. Sporda 5. ayım, bu 2'li gerek şimdi gerekse uzun vadede işe yarar mı? Şu an Supplementler.com sitesinde ve Hepsiburada'da aynı satıcıda bir indirim bulunmakta. Straps 190'dan 175'e, wraps ise 230'dan 174'e düşmüş durumda. İşe yararsa alıp indirimi değerlendirmeyi düşünüyorum.

Merhaba. Biraz geç cevap oldu ama görürsün umarım.

Kendi deneyimimden söyleyeyim; straps ve wraps ikisi de işe yarıyor ama amaçları biraz farklı.

Straps, özellikle sırt günlerinde bar elde kaymaya başladığında kurtarıcı oluyor. Row, lat pulldown veya deadlift yaparken hedef kaslar dururken tutuş gidiyorsa, o noktada gerçekten fark ettiriyor. Ama ben her sette kullanmıyorum. Genelde ağır veya son setlerde takıyorum, diğer setlerde çıplak tutuşla devam ediyorum.

Wraps ise bence daha uzun vadeli bir ekipman. Bench, shoulder press gibi hareketlerde bileği daha stabil hissettiriyor. Ağırlıklar arttıkça bilekler daha çabuk sinyal vermeye başlıyor, o yüzden wraps bu konuda daha kalıcı bir destek gibi.

Özetle:
– Straps: Doğru yerde, doğru zamanda kullanılırsa faydalı
– Wraps: Uzun vadede kesin iş görüyor

Ben bunları nasıl ve hangi hareketlerde kullanmak gerektiğiyle ilgili detaylı bir yazı okumuştum. İstersen bi göz at:

İndirim varsa ve ürün kalitesi iyiyse, bilinçli kullanmak şartıyla değerlendirilebilir bence.

wraps kullaniyorum ama eksikligini hissetmiyorum aldim diye takiyorum arada

bence strap gerekli sirt hareketlerinde bilek sirttan once tukendigi icin verimli olmuyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,043
Üyeler
186,832
Son üye
nightmare1
Geri