Linux tavsiye eder misiniz?

EmirTunca

80+
Reaksiyon skoru
53
Ben kendi bilgisayarımda uzun zamandır Windows kullanan birisiyim ama tatilde unity ile ilgili bir şeyler yapmayı düşünüyorum o yüzden eski laptopumu kullanmak istiyorum içinde i3 2.0ghz 4gb ram var Windows yüklü laptop da ama çok ağır ve işlem çok yavaş işliyor Linux yüklesem performans konusunda ciddi fark olur mu bir de Windows dan sonra pişman olur muyum geri yükleme durumun olmayabilir Windows u alışma süreci nasıldır türkçe dil desteği var mı?

i3 2.0ghz 4gb ram var Windows yüklü laptop da ama çok ağır ve işlem çok yavaş işliyor Linux yüklesem performans konusunda ciddi fark olur mu
Öncelikle şunu belirtmek isterim, işlemci gücün neyse windowsta da linuxte de benzer performans alırsın. Linux işletim sistemi olarak biraz daha akıcı çalışır ama donanımın gücünü değiştirmeyeceği için ekstra performans katacağını sanmıyorum.

Linux Türkçe dil desteğine sahip, alışmak zaman alabilir. Denemek için dualboot olarak kurabilirsin(YouTube'da videolar mevcut). Böylelikle geri dönmek daha kolay olur. Memnun kalırsan windowsu tamamen kaldırırsın. Beğenmezsen linuxu kaldırırsın. Denemeden tam olarak geçiş yapmanı önermem.

1633980265907.png

Son düzenleme:
Ben kendi bilgisayarımda uzun zamandır Windows kullanan birisiyim ama tatilde unity ile ilgili bir şeyler yapmayı düşünüyorum o yüzden eski laptopumu kullanmak istiyorum içinde i3 2.0ghz 4gb ram var Windows yüklü laptop da ama çok ağır ve işlem çok yavaş işliyor Linux yüklesem performans konusunda ciddi fark olur mu bir de Windows dan sonra pişman olur muyum geri yükleme durumun olmayabilir Windows u alışma süreci nasıldır türkçe dil desteği var mı?
Linux Mint Xfce deneyebilirsin, Xubuntu gibi dağıtımlar çok hafif olduğu için performansı ciddi oranda artırabilir.

Geri