Neler Yeni

Linux vs Windows 10

Yavuz KAYIŞ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Yavuz KAYIŞ
Sadece oyun oyun oynayacağım işletim sistemi olarak hangisini tavsiye etmeliyim

fieryz

80+ Titanium
En İyi Cevap
29
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,051
İsim
Ömer
Steam
fieryz
Kesinlikle Windows 10. Linux oyun oynamak için değil kod yazmak için tasarlanmış bir işletim sistemidir, istediğin her oyunu oynayamazsın Linux'ta.

kozmnot02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Erdoğan Dağlı
Windows 10 da . Linuxtada oyun oynarsın bide Linux sadece kod yazmak için değil

Rootz

80+
Windows 10 da . Linuxtada oyun oynarsın bide Linux sadece kod yazmak için değil

Evet sadece kod yazmak için değil ama Linux destekli kaç tane kaliteli yapım oyun var ? Veya hangi ekran kartının sürücüsü Linux ile tam uyumlu çalışıyor ? Şahsen 5 senedir sunucu tarafında Centos ve Ubuntu’ya hakimim ilk defa böyle bir yorum gördüm :)

soyluadam

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
tabii ki de Windows 10'da daha iyi oynanır, çünkü destek sağladığı oyun sayısı daha çok ve çoğu driver daha stabil çalışıyor Windows 10'da.

Leona

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ege Aksu
winows 10, linux çoğu oyunu desteklemiyo

kozmnot02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Erdoğan Dağlı
wine ,steamın protonu veya lutris vs var

BMW_M4

80+ Bronze
Vallaha, reactos felan olsa linux derim.

106410

80+ Silver
Windows 10. Çok merak ediyorsan Linux ile Dual Boot yapabilirsin.

mergin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Osman Coskun
10+ senedir linux kullaniyorum. her iki sisteminde kendilerine gore artilari ve eksileri var. kaynak kullanimi ve guc yonetimi olarak linux daha iyi. oyun ve muzik video editleri gibi adobe uygulamalari icinde windows daha iyi. linux sadece kod yazmak icin degildir. gundelik butun islerinizi yapabilirsiniz. windowstaki gibi sacma sapan cikan guncellestirmeler ve arka planda sizin haberiniz olmadan servisler bulunmamakta.

gelelim senin esas ne istedigine. oyun oynamak istiyorsan steam uzerinden proton kullanarak istedigin oyunu oynayabilirsin. artik bir cok oyunuda destekliyor. linux destegi olmasa bile. bkz GTA serileri, metronun desteklenmeyen oyunlari vs vs. ayrica desteklenmese bile lutris ve playonlinux gibi wine tabanli uygulamalar mevcut ve istediginizi kurabilirsiniz.calismak icin basari orani protona gore dahadusuk olmasina ragmen ragbet goren bir cok uygulama icin sikintisiz sekilde calistirmakta.

gundelik islerinde hayli hayli yeter cunku arka planda fazla islem yurutmuyor buda senin icin avantaj. driverlar konusuna deginmissin gayet yerinde bir karar. nvidia suruculeri sorunsuz sekilde calisiyor ama amd ekran kartim yok yorumda bulunamayacagim. hatta linux destekli oyunlarda windowsa oranla daha az kaynak kullandigi icin performans artisi gormende gayet normal. bir ara amd islemciler windowsda verdigi performansin %60-70`i kadar performans veriyordu linuxda ama ryzen 2 ve 3. nesilde sorun ortadan kalkmis gibi gozukuyor. aklina takilan baska sorular olursa cekinmeden sorabilirsin. elimden geldigi kadar yol gostermeye ve bilgi vermeye calisirim

Top Bottom