Linux'a geçmelimiyim?

Windowstan geçersen kolaylık sçısından zorin veya ubuntu kullanırsın.
Bende yeni geçtim, biraz altyapın varsa sistemi çözmeye baslarsın.
Modlama olayı windows a gore çok geniş diyebiliriz.
Terminal komutlarına alışman biraz zaman alır ama zevkli iş.
icon tema degiştirmek iş degil hiç birsey yapmasan bile home/.local a icons ve themes kllasoru aç yapıştır.
Gnomelook org ta zevkine gore temalar iconlar grup temalar var zaten.
Wallpaperleri ust/share/ backgrounds klasorunu ve properties veya direk resimlere atarsın vs vs..
Uzantı eklersin paneli 4 tarafa tasırsın falan..
Ugrasman lazım hocam işte..
evet özelleştirme açısında linux baya geniş kütüphaneye sahipti. ama hocamın bahsettiği gibi oyunlarda problem yaşicaksam biraz sıkıntı olabilir. bir süre daha araştıracağım. eğer hala aklıma yatmassa bi süre daha windows devam eder. linuxdaki sorunlar çözülüncede basit temelli bi altyapı ile başlayıp linuxa adım atarım gibi.

Rahat battıysa geçilir bu arada, windows'un kıymeti anlaşılıyor 😏

İyi akşamlar. son haftalarda aklıma çok fazla takılan sorulardan birisi. Baya uzun süredir windows kullanmaktayim (Vista döneminden beridir). farklı bir işletim sistemi geçmek istiyorum ve linuxun alışıldığı zaman windowsdan yer yer çok daha iyi olduğu sölenmekte. genelde oyun oynarım ama arada işim olunca basit işlerimide halletmekteyim. olabildiğince oyunlarda optimize linux versiyonu bakınıyordum fakat gördüğüm kadarıyla 1-2 tane versiyonu bulunmakta. yanlış bilmiyosam Nobara, Bazzite ve CatchyOS önerilmekte.

İşletim sisteminde aradığım özellikler olabildiğince özelleştirme seçeneği ve özgür bir şekilde kullanabilme yetkisini vermesini istiyorum. (Masaüstüm, gerek olsun klasör ayarlaması vs. tarzı rahat takılabileceğim şekilde.) bakındığım yerlerdede sistemden çok az kullandığını farkettim ve uzun ömürlülük için iyi olay olacağını düşünüyorum. ilk defa linux geçmeyi düşünüyorum hayatımda hiç kullanmadım veya deneme fırsatım olmadı. sizce geçmelimiyim yoksa windowstan bir şekilde devam etmelimiyim? eğer linuxa geçiş yaparsam ne tarz sorunlarla karşılaşırım veya nelere dikkat etmeliyim öneri ve uyarıda bulunursanızda sevinirim. sistemimde imzada yazmakta.
Dual Boot at ikisini de kullan niye birine bağlı kalacaksın ki 😀

bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. bilgisayarımın %70 ini oyun oynarak geçirdiğimden online gibi durumlarda takılmalar yaşicaksam biraz sıkıntı. Linux ama gün geçtikçe kendini geliştiriyor diye biliyorum. bi süreliğine dediğiniz gibi windows devam etmekte fayda olabilir. bu tarz sorunları linux aştığı zaman giriş seviyesi linux tabanına geçip rahat ederim gibi. Linuxun özelleştirme ayarlarını gördüğümde gözlerime inanamamıştım ve kendimi windowsta çok kısıtlanmış hissediyordum. en kötü ihtimal fazladan program yükleyip devam ederim gibi. araştırma konusunda problem yok. dediğim gibi araştırmayı severim ve teknoloji benim için hobi. ama sizin gibi benim işlerim ağır olmadığından fazla kullanacağım yer yok genel anlamda oyun. Zaten linuxa alışan insanlarda Windowsun linuxa kadar ne kadar sıkıcı bi işletim sistemi olduğunu sölüyor. birazda pöpüler kitlenin dalgasına kapıldım gibi.

Şuan ki windows uygulama bağımlılıklarıyla var. Kullanıcı çok, uygulamalar ona bağımlı ve mecbursun. Onun haricinde bir niteliği kalmadı diye düşünüyorum.

Popüler kitle değil, bazı şeyler yüzünden artık linux daha ön planda ve insanlar merak ediyor. Valve sayesinde linux oyun konusunda büyük bir ilerleme gösterdi. Ayrıca sosyal medyada daha fazla tanıtılır oldu haliyle ilgi çekti. Özellikle son 5 - 6 yıldır son kullanıcıya yönelik ciddi ilerleme kaydedildi. Arka plan sistemlerde zaten kullanılıyordu. Son kullanıcıya ulaşma konusunda geriydi o biraz aşılmaya başlandı. İlk denemem 2007 yılında oldu, o dönemden beri takip ediyorum. Çok şey değişti ve değişmesi gerekli. Çünkü microsofta kalırsak tıklama başına ücret ödeyeceğimiz günler imkansız değil.

Uzak olmayan bir zamanda online oyun konusuda çözülecek diye düşünüyorum, oyun konusunda tam çözümler sağlandığında kullanıcı sayısında daha çok artış olacaktır. Buda autodesk adobe vs firmaların mecbur kalacağı ve ürünlerini linuxa sağlayacağı anlamını taşıyacaktır. Yada alternatifleri kim bilir.

Benim oyunla pek işim yok, sadece basen arma3 single takılırım.
Oyun için tartışmam bile windows.
Ama işi olanlar dual kurabilir ben oyle kullanıyorum.
Gezinti zaman geçirmek için valla linux açıyorum artık😁

Linux çiğköfte gibidir her tat yaşatır adama ama doydurmaz.

Linux mint ile başlamanı öneririm. Az az kurcalaya kurcalaya herşeyi bulursun.
Linux altyapısı gereği her dağıtım aynı dosya gezgini açısından ama arayüzleri farklı.
Sanki Windowsu tema değiştirip kullanıyorsun gibi olay.

Windows a dönsen bile Linuxa geçmek için yeniden için-içini kemirir :D

Genelde Linux minti internette güvenli gezmek için hesaplarımı yönetmek için kullanırım.

2 ssd var istediğimi takıp çalıştırırım. Windows ayrı Linux ayrı.
Dualboot veya Grub menüsü hep sorun çıkartır bulaşma derim.

peki hocam konu başındada sölediğim gibi genelde oyun oynarım ve arada bi işlerimi hallederim. oyunlarda optimize olan ve tweak, tune vs gibi ayarlarımı rahat yapabileceğim linux versiyon ne var? birazda yeniyim ama youtube yardımı ile öğreneceğimi düşünüyorum. yardımcı olabilirseniz memnun olurum. dikkat etmem gereken ekstra bir konuda varmıdır?
LinuxMint işini görür. Diğer bazı dağıtımlar tecrübeli kullanıcılara hitap eder. Sade oyun oynayanlar aslında Linux'ta yanlış yerde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,236
Üyeler
187,016
Son üye
Fahri Ali
Geri