Neler Yeni

Linux'ta indirdiğim dosyayı açamıyorum

toriaga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Karaca
Bugün Linux'a Geçtim Fakat Bir Dosya İndirdiğim Zaman Dosyayı Açmak Yerine İçindekileri Gösteriyor (Altta SS'leri Koydum Açıklayamadıysam Özür Dilerim) Bunu Nasıl Düzeltebilirim İndirdiğim Şeyi Kullanamıyorum Tıkladıgım Zaman Alttakiler Açılıyor

Ekler

• Sorun.png
    Sorun.png
    27 KB · Hit: 51
  • Sorun-1.png
    Sorun-1.png
    88.4 KB · Hit: 45

Sir Cem T-oker

80+ Gold
linux kullanmak= uçak kullanmak

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mahmut Gazi ESEN
İlgilendiği Kategoriler
Açık Kaynak ve Özgür Yazılım, Linux, Çizim-Karikatür yapmak, Anime-Manga, Koleksiyonculuk, Nostaljik şeyler, PC ve Elektronik, Oyun oynama-geliştirme ve YouTube
Merhaba, anlaşılan linux altında windows uygulaması indirmişsin gördüğüm kadarıyla.

Opera GX linuxta yerel olarak çalışmaz. .exe dosyası sadece windowsa özgüdür ve windows oyunu/programı çalıştırmak istiyorsan "Wine (Wine Is a Not Emulator)" denilen uyumluluk katmanını indirmen lazım.

Arch tabanlı Linux dağıtımı için (Manjaro, Archman ve Garuda vs.);
"sudo pacman -S wine"

Debian tabanlı linux dağıtımları için şu siteye bakmanı tavsiye ederim (Pardus, Mint vs.);

Ubuntu için ise (Ubuntu'da Debian kullanıyor fakat orijinalinden kıyasla daha basit);

"sudo apt install wine"

Fedora kullanıyorsan eğer şu sitede kurulum aşaması var;

Kurulduktan sonra OperaGXSetup.exe'yi sağ tıklayıp "Wine ile çalıştır" kısmına tıklaman yeterli. Veya terminalden;

"wine programadı.exe"
Yada
"wine /dosya konumu/programadı.exe"

yazman yeterli.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba, anlaşılan linux altında windows uygulaması indirmişsin gördüğüm kadarıyla.

Opera GX linuxta yerel olarak çalışmaz. .exe dosyası sadece windowsa özgüdür ve windows oyunu/programı çalıştırmak istiyorsan "Wine (Wine Is a Not Emulator)" denilen uyumluluk katmanını indirmen lazım.

Arch tabanlı Linux dağıtımı için (Manjaro, Archman ve Garuda vs.);
"sudo pacman -S wine"

Debian tabanlı linux dağıtımları için şu siteye bakmanı tavsiye ederim (Pardus, Mint vs.);

Ubuntu için ise (Ubuntu'da Debian kullanıyor fakat orijinalinden kıyasla daha basit);

"sudo apt install wine"

Fedora kullanıyorsan eğer şu sitede kurulum aşaması var;

Kurulduktan sonra OperaGXSetup.exe'yi sağ tıklayıp "Wine ile çalıştır" kısmına tıklaman yeterli. Veya terminalden;

"wine programadı.exe"
Yada
"wine /dosya konumu/programadı.exe"

yazman yeterli.
Söylemeyi unutmuşum bu yöntemler WinRaR, OperaGX gibi programlar ve oyunlar için geçerlidir. Ayrıca indirdiğin windows programını sürükleyip entera bastığın zaman çalışır

"wine sürüklediğinprogram.exe"

Top Bottom