Neler Yeni

Lise hakkında bazı sorularım

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Lillia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Arda
Sana sistemi şöyle anlatayım. Eğer 3'den daha fazla dersten kalırsan sorumlu geçiyorsun bildiğim kadarıyla ama bundan çok emin değilim. Emin olduklarımı aşağıya yazayım.

50 ortalamanın altında kalırsan sınıfta kalırsın. Edebiyat baraj derstir. Edebiyattan kalırsan sınıfı sorumlu geçersin ve sınavına girersin. Genellikle tüm kitap çıkar sorumluluk sınavında hocalara bağlı yine de.

Örnek vermem gerekirse ortalaman 70 ama Edebiyatın 48 seneye edebiyattan sınava girersin. 9. sınıfta kaldıysan 10. sınıf yazı gibi giriliyordu yanlış hatırlamıyorsam eğer yine 50'den düşük alırsan 1 sene sonra daha girersin ama bu sefer hem 9 hem de 10. sınıf konularını çıkarabilir öğretmenin. Eğer geçemezsen lise diplomanı alamazsın. 12. sınıfa kadar dediğim gibi sorumluluk sınavına girersin ve her sene yüksek ihtimal konun artar.

Mustafa Emre Koç

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
421
İsim
Mustafa emre koç
Instagram
Mustafae_k
Alıntıyı görüntüle
Son bu sınavlar kaldı matematik sınavı iyi geçti ama sorun işte burada ( En önemli ders edebiyatmış o yüzden edebiyata fazladan çalışıyorum)
Benim merak ettiğim bunlardan hangilerinden kötü not alırsam sınıfta kalırım bunun barajı,sınırı var mıdır mesela almancayı hiç sevmedim zar zor anlıyorum düşük alırsam bir şey oluyor mu, bugün birde seçmeli ingilizce sınavı olduk onuda 2 dakikada kağıdı karaladım verdim hocaya ( Kağıdı karalayıp verdim derken hepsini cevapladım sorular kolay) lise hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim hiç bir şey bilmiyorum
50 altı genel ortalama ile kalırsın edebiyattan kalırsan sorumluluk sınavına girersin

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
50 altı genel ortalama ile kalırsın edebiyattan kalırsan sorumluluk sınavına girersin
Edebiyat sınavı ortaydı çok kıl yerlerden sordu hoca geri kaldı çoğrafya,almanca,tarih,ingilizce, sağlık

Coğrafyaya çalışırım ondan beklentim orta
Tarihten nefret ediyorum ama kalabilirim belkide
Almancada kötü hiç çalışmadım
İngilizce kolaydı öncedende seçmeli oldum 3 dk da yazıp teslim ettim hocaya
Sağlıkta biraz zor gibi hastalık vb ezberlemem gerekiyor

Bu derslerden hangilerinden kalırsam benim için sorun olur

ıcewallowyou

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Ataberk Yenigün
Alıntıyı görüntüle
Son bu sınavlar kaldı matematik sınavı iyi geçti ama sorun işte burada ( En önemli ders edebiyatmış o yüzden edebiyata fazladan çalışıyorum)
Benim merak ettiğim bunlardan hangilerinden kötü not alırsam sınıfta kalırım bunun barajı,sınırı var mıdır mesela almancayı hiç sevmedim zar zor anlıyorum düşük alırsam bir şey oluyor mu, bugün birde seçmeli ingilizce sınavı olduk onuda 2 dakikada kağıdı karaladım verdim hocaya ( Kağıdı karalayıp verdim derken hepsini cevapladım sorular kolay) lise hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim hiç bir şey bilmiyorum
almanca ve edebiyatın sorumlulukları var kalırsan seneye tekrar biraz daha zor bir sınava girersin onlara bak 50 alıp geçsen yeter bu dönemde

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1

MiFi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
İsmail Gürkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknolojiye dair her şey
E okul vbs den bak genel ortalaman 50 aşşası kalıyor eğer bölüm dersin 50 altındaysa önündeki yıllar o dersleri vermen gerekir.

Emre Ortamevzi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
712
İsim
Emre Ortamevzi
İ
Bana okulda böyle dendi edebiyata çalışın eğer edebiyattan kalırsanız bütün derslerden kalırsınız dendi
İmam hatipte okuyorsan kuranı kerim ve edebiyat zorunlu dersler bu dersleri geçmen gerekiyor

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1

aLoNeDarK33

80+ Bronze
s
Alıntıyı görüntüle
sana şöyle diyeyim eğerki bir dersten 50 altında bir not alırsan o dersten kalıyorsun (hangisi olduğu önemli değil) ondan sonra o dersin hocasının yanına gidip telafi sınavı yapmasının istiyorsun ve hoca senin için yeni bir sınav daha çıkartıyor ve seni bu sınava sokuyor (tabii ki bu sınav eskisinin yerine geçmiyor eskisinde kaç aldıysan odur ama girdiğin yeni sınavda ortalamanı yükseltmiş oluyorsun mesela normal zamanda 2 sınav 2 de sözlü giriliyorsa busefer 3 sınav 2 sözlünün ortalaması alınıp hesaplama yapılıyor ve yeni bir sınav eklendiğinden o sınavda yüksek alırsan ortalamanı 50 üstüne çıkarabiliyorsun yoksa sınıfta kalıyorsun

Top Bottom