Neler Yeni

Lisede Takdir almak için nasıl çalışılmalı

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar merhaba şuan 10. sınıfa giden bir öğrenciyim okuluma güzel bir puanla yerleştim lakin ilk dönem teşekkür aldım. Bu yıl da yarısı okulun yarısı benim süçüm yüzünden yine teşekkür alacağım gibi görünüyor sizce nasıl çalışayım arkadaşlarım oyun oynuyorlar rahatlar notları güzel ben ders çalışıyorum haftada bir oyun oynuyorum notlarım kötü kapasitem de var ama bilmiyorum ne yapacağımı yardımcı olun lütfen
knk anadolu lisesinde isen takdir almak baya zor ve ayrıca çok çalışmak değil planlı çalışmak önemli ayrıca takdiri falan boşver lisede geçeyim yeter mantığında oluyor çoğu insan.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
11.sınıfa geldim bu yıla kadar okul birincisiydim ama hatada calıştığım 6 saati geçmez :D mesele verimli çalışmakta,örnek ve çözümü soruları çözmekten geçiyor bence. bir de kullandığın kaynaklaın kalitesine bağlı.

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
kişiden kişiye değişir.
Ben lisede iken dinledigim zaman dersi anlardım
9. sınıfta cok az dinledim ve hiç çalışmadım ortalamam 75 di
12. sınıfta ise dersi dinledim evde 1 saat tekrar ettim o günü sınav haftasından 1 hafta once de genel tekrar yapıyordum günde 3 saat kadar ortalamam 96 ydi.
Önemli olan dersi dinlemek sadece dinleyerek bile 80 ort yapabilirsin
dinlemeye ek tekrar edersen 90 in altına inmezsn

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
knk anadolu lisesinde isen takdir almak baya zor ve ayrıca çok çalışmak değil planlı çalışmak önemli ayrıca takdiri falan boşver lisede geçeyim yeter mantığında oluyor çoğu insan.
Liseye göre değişir kankam. Bizim sınıfta takdir alan 15 kişi çıkar. 40 kişiden. 20 de teşekkür çıkar :D

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Liseye göre değişir kankam. Bizim sınıfta takdir alan 15 kişi çıkar. 40 kişiden. 20 de teşekkür çıkar :D
bizim sınıfta geçen sene yani 11.sınıfta takdir alan 1 teşekkür alan 11 kişi vardı senin lise ne

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
bizim sınıfta geçen sene yani 11.sınıfta takdir alan 1 teşekkür alan 11 kişi vardı senin lise ne
Bursa'da normal bir lise hocam. Niteliksiz :D Ama sınıfta ben dahil 8 10 kişi LGS'de %10 un içinde. Ben %7 ye girmiştim yüzde %8 e gireni almışlar beni almadılar nitelikli liseye. Ne hikmetse...

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
planlı calısmak onemli arkadasa katılıyorum
genelde insanlar geceyim ya da belge olacaksa tesekkur olsun dedikleri icin sen eğer 9 isen şimdiden yüksek ortalama tut ki 1. olarak mezun ol.
planli 2 saat calıssan cok rahat her donem 95 ortalama gelir

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
knk ben de 11. sınıfım harbi nasıl çalışıyorsun ben bigisayar falan dikkatim dağılıyor
Kanka günde 1 saat bile çalışmıyorum desem yalan olmaz şuan. Arkada ders falan açık 0 şaka qwjlehahjsd. Ama şöyle yapıyorum. PCden sıkılana kadar takılıyorum. 5 6 saat kaçsa artık. Gece saat 8 oluyor mesela, soru çözmesem bile video izliyorum. Anlamadım mı yine izliyorum aynı videoyu. Full video izliyorum. En son sınava yakın soru çözüyorum. Mat-Fizik-Biyo-Kimya çalışıyorum full çünkü sayısalım. İngilizce Almanca basit zaten. Bir tek tarihe edebiyata felsefeye falan sınav haftası zorlanıyorum onlar da halloluyor bir şekilde. YT'de doğru kanallardan video izlemek önemli. Tonguç falan ortaokulda kaldı lisede etkisiz. 9 Da tonguçla çalıştım full zor teşekkür aldım.

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
10.Sınıfta 1 dönem okudum zaten virüsten dolayı. Her gün 1 saat bakıyordum ders farketmez. Zorlandığıma çalışıyordum. Min 1 saat. Sınav haftası geldiğinde zaten her şeyi biliyorsun öyle olunca. Tekrar etmen kalıyor. Sınav haftası çalışacak konu kalmıyordu hatırlıyorum. En az 1 saat çalışın sakin kafayla kolay gelir :)

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
knk ben de 11. sınıfım harbi nasıl çalışıyorsun ben bigisayar falan dikkatim dağılıyor
knk ben şuan 12. sınıfım ve günde 5 6 saat çalışıyorum benden sana tavsiye sende günde 3 4 saat çalışsan yeter ve tek seferde oturup 4 saat çalışma 1 saat çalış 30 40dk ara ver sonra gene 1 saat çalış 30 40dk ara ver böyle devam etsin bu birde planlı yaşa herşeyin planlı olsun yoksa dağılıyor her şey birde konuyu işlendiği gün tekrar et.

morocco

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,465
İsim
enes
Günde 3-4 saat matematik çalışıyorum(dersler dısında). Hala yeterli gelmiyor. Gerisini sen düşün.

Top Bottom