Neler Yeni

Lisede Takdir almak için nasıl çalışılmalı

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
vallaha nasıl yapıyorsunuz anlamıyorum nitelikli bir lisedeyim tabiri caiz ise köpek gibi çalışıyorum ama yok , olmuyor bir türlü notlarım yükselmiyor
Çok sıkıntı yaşayan varsa kendi çapımda yardımcı olmak için yarın bir konu açayım. Hangi ders hangi kanaldan nasıl çalışılır falan. Çok çalışkan biri değilim fakat yardımcı olmuş olurum

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Arda Özdamar
Kanka günde 1 saat bile çalışmıyorum desem yalan olmaz şuan. Arkada ders falan açık 0 şaka qwjlehahjsd. Ama şöyle yapıyorum. PCden sıkılana kadar takılıyorum. 5 6 saat kaçsa artık. Gece saat 8 oluyor mesela, soru çözmesem bile video izliyorum. Anlamadım mı yine izliyorum aynı videoyu. Full video izliyorum. En son sınava yakın soru çözüyorum. Mat-Fizik-Biyo-Kimya çalışıyorum full çünkü sayısalım. İngilizce Almanca basit zaten. Bir tek tarihe edebiyata felsefeye falan sınav haftası zorlanıyorum onlar da halloluyor bir şekilde. YT'de doğru kanallardan video izlemek önemli. Tonguç falan ortaokulda kaldı lisede etkisiz. 9 Da tonguçla çalıştım full zor teşekkür aldım.
bende 11e kadar hep teşekkür aldım ya hiç takdir alamadım ben tam tersine kendimi kısıyorum pc falan oynamıyorum uzun uzun çalışmaya çalışıyorum ama verimsiz oluyormuş işte senin gibi yapıcam bakim zaten okulun online derslerinden bir şey anlamıyorum

Venom35

80+ Bronze
10.Sınıfta 1 dönem okudum zaten virüsten dolayı. Her gün 1 saat bakıyordum ders farketmez. Zorlandığıma çalışıyordum. Min 1 saat. Sınav haftası geldiğinde zaten her şeyi biliyorsun öyle olunca. Tekrar etmen kalıyor. Sınav haftası çalışacak konu kalmıyordu hatırlıyorum. En az 1 saat çalışın sakin kafayla kolay gelir :)
yani bugün bir saat video izledim matematikten anladm gibi oldu aslında bir kaç test çözdüm çoğunu yaptım ama matematik hocası sağolsun sınav yapacağım diyor ve bu beni telaşa sokuyor

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
bende 11e kadar hep teşekkür aldım ya hiç takdir alamadım ben tam tersine kendimi kısıyorum PC falan oynamıyorum uzun uzun çalışmaya çalışıyorum ama verimsiz oluyormuş işte senin gibi yapıcam bakim zaten okulun online derslerinden bir şey anlamıyorum
Online ders girmiyorum açıkçası sadece Fizik ve Biyoloji. Online ders saatlerinde kendim aynı dersi çalışıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani bugün bir saat video izledim matematikten anladm gibi oldu aslında bir kaç test çözdüm çoğunu yaptım ama matematik hocası sağolsun sınav yapacağım diyor ve bu beni telaşa sokuyor
Telaşlanman bir şey değiştirmez kankam. Sınav hazırlık videosu izlersin en kötü. Hocalar çalışmamız için kasıyor bence. Dün kimya hocamız ödev verdi. Yapmayan 0 aldı, yapan doğru sayısı kadar aldı. Ve bunu direkt nota girdi.

morocco

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,465
İsim
enes
Online ders girmiyorum açıkçası sadece Fizik ve Biyoloji. Online ders saatlerinde kendim aynı dersi çalışıyorum.
Sözel online derslere girmeni öneririm. Sayısal mı sözel misin?

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Sözel online derslere girmeni öneririm. Sayısal mı sözel misin?
Sayısalım. Sözellere de kendim çalışıyorum açıkçası. Okuduğumu anlamıyorum bazen derste hızlı akıyor. Edebiyat falan. Kendim çalışırken üstüne basa basa 2 kere okuma şansım oluyor :)

morocco

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,465
İsim
enes
Liseye göre değişir kankam. Bizim sınıfta takdir alan 15 kişi çıkar. 40 kişiden. 20 de teşekkür çıkar :D
Bizde neredeyse tamamen takdir çıkıyor,arada bir iki teşekkür sadece. :oops: :oops:

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Turan
Arkadaşlar merhaba şuan 10. sınıfa giden bir öğrenciyim okuluma güzel bir puanla yerleştim lakin ilk dönem teşekkür aldım. Bu yıl da yarısı okulun yarısı benim süçüm yüzünden yine teşekkür alacağım gibi görünüyor sizce nasıl çalışayım arkadaşlarım oyun oynuyorlar rahatlar notları güzel ben ders çalışıyorum haftada bir oyun oynuyorum notlarım kötü kapasitem de var ama bilmiyorum ne yapacağımı yardımcı olun lütfen
Belirli bi sistem veya şunu yap notların 100 gibi bi olay egitimde asla yoktur kendi anlama stiline göre çok degil YETERLİ çalışırsan her türlü takdirini alırsın örnegin ingilizcede yazarak çalışmak bana çok daha fayladı ve matematikde pratikle edebiyatda ise bol bol okumayla derslere göre çalışma stilini ve hergün duzenli çalışmayı aksatma takdir gelir ünide

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Arda Özdamar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Telaşlanman bir şey değiştirmez kankam. Sınav hazırlık videosu izlersin en kötü. Hocalar çalışmamız için kasıyor bence. Dün kimya hocamız ödev verdi. Yapmayan 0 aldı, yapan doğru sayısı kadar aldı. Ve bunu direkt nota girdi.
ben çoğuna giriyorum hocalar tehdit gibi zorluyor yoklama alıyolar ve not verirken kullancam diyor mecbur çoğuna girmek zorunda kalıyorum ve bu çok zaman kaybı bi ara derse girip sessize alıp arka da video açtım bu sefer hoca sürekli bir şey soruyor cevap vermediğim için hem eksi atıyor hem yok yazıyor

Venom35

80+ Bronze
ben çoğuna giriyorum hocalar tehdit gibi zorluyor yoklama alıyolar ve not verirken kullancam diyor mecbur çoğuna girmek zorunda kalıyorum ve bu çok zaman kaybı bi ara derse girip sessize alıp arka da video açtım bu sefer hoca sürekli bir şey soruyor cevap vermediğim için hem eksi atıyor hem yok yazıyor
bendede öyle oluyor ve derslerden hiç bir şey anlamıyorum ve yoklama alındığı için mecburen girmek zorunda kalıyorum

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Bizim de öyle. Ama her dersine giren 50 alıyor girmeyip kendimiz çalışıyoruz 8 10 kişi 80 90 alıyoruz. Şimdi bize 50 alandan düşük mü verecek yani? Ders çalışmamız için diyor bence :D

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam