Lisa
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1
- İsim
- kaan kuru
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce Logitech DFGT direksiyon seti satın aldım. Geçen hafta cumartesi gününe kadar bir problem yoktu. Assetto Corsa oynarken Force Feedback'in bir anda çalışmadığını fark ettim (hassasiyeti %2'de idi). 15 dakika sonra tekrar direksiyonu bağladığımda kalibrasyon için ışık yanıp sönmesine rağmen motor çalışmadı. Kalibrasyonu tamamlaması için dönmesi gerekiyordu. İçini açtım baktım sağına soluna herhangi bir şeyi kurcalamadan üst kapağı açıkken fişe taktım. Motor çok ama çok yavaş bir şekilde sola döndürdü direksiyonu. Sağa doğru dönmeye yeltendi ama 'pıt' diye bir ses çıktı ve p6ke27ca isimli diyottan duman ve yanık kokusu geldi. Hemen fişten çekip elektronikçiye gittim. Adam diyotu çıkarınca yine en sola normal hızında döndü. Ama orada kaldı, diyottandır diye düşünüp yeni diyotu alana kadar evde halletmeye çalıştım. Belki kendim sağa doğru çevirirsem çalışır diye düşünerek sağa doğru en sona kadar çevirince ışık söndü ve direksiyon kısa devreye düştü. Hemen fişten çektim ve sonra geri taktım. Bu sefer ışık yanmıyor ama direksiyon 'tık tık tık' diye ses çıkararak en sola kadar dönüp orada kalıyordu. Bu esnada diyot takılı değildi. Diyotu aldım sonra yabancı sitelerde bunu yapan birkaç kişiyi daha gördüm. O diyot motorun ürettiği elektrik akımının devreye zarar vermesini engelliyormuş. Ayrıca bu hatayı yapan kişilerde 3 tane MOSFET yanıyormuş. 2 tanesini elektronikçi değiştirdi, diyotu taktı vee hiç çalışmamaya başladı. Taktığı diyot birebir aynı olsa bile MOSFET'ler orijinalinden farklıydı. 2 tane MOSFET'i aynı model numarasına sahipken, bir tanesinin numarası farklıydı. Ben o 3. MOSFET'i görmemiştim. Direncin altında kalıyordu, elektronikçi yanlış model ve farklı bir sırayla montaj etmişti MOSFET'leri. Onun için çalışmıyor olabilir mi? Bugün o MOSFET'lerden alıp takacağım ve diyotun bir bacağını devreden ayırıp tepkisine tekrardan bakacağım. Ayrıca bana motorun iç kısmına motor devreye bağlı değilken yağsız kontak spreyi sıkmamı söylediler. Motorun kömüründeki tozlar birikip kısa devre yaptırabiliyormuş. Onu da deneyeceğim. Bana yardım edebilecek var mı?
Bir de direksiyon seti motor hariç çalışıyor. Üstündeki tuşlar çalışıyor pedallar çalışıyor ama direksiyonun üstündeki ışık yanmıyor ve direksiyonu çevirince oyunda dönmüyor olarak gözüküyor.
Bir de direksiyon seti motor hariç çalışıyor. Üstündeki tuşlar çalışıyor pedallar çalışıyor ama direksiyonun üstündeki ışık yanmıyor ve direksiyonu çevirince oyunda dönmüyor olarak gözüküyor.