LOL cpu ve gpu az kullanıyor

Reaksiyon skoru
0
lol oynarken pc min cpu ve gpu kullanımından dolayı fpsimin düşük olduğunu düşünüyorum max %15 cpu ve gpu kullanıyor ve sürekli fps droplar yaşıyorum çözümü ne olabilir ?
ekran kartım : rtx 3060 12 gb
işlemci : amd ryzen 5 5600x
ram : 16 gb

GPU'yu zaten kullanmaz, benim 6700XT - 600 mhzlerde geziyor, fan bile çalıştırmıyor. Fakat işlemcinle alakalı daha çok. Aynı performansta olan 12400F'e sahibim. 100'ün altında almıyorum ama oyunun ortalarından itibaren 150-170'lere düşüyor, insanlara yaklaştıkça, sonlarda da 100-120 arası oluyor. Ben 2K'da oynuyorum bu arada.

GPU'yu zaten kullanmaz, benim 6700XT - 600 mhzlerde geziyor, fan bile çalıştırmıyor. Fakat işlemcinle alakalı daha çok. Aynı performansta olan 12400F'e sahibim. 100'ün altında almıyorum ama oyunun ortalarından itibaren 150-170'lere düşüyor, insanlara yaklaştıkça, sonlarda da 100-120 arası oluyor. Ben 2K'da oynuyorum bu arada.
gpu zaten fazla kullanmasını beklemiyorum ama daha fazla güç kullansa mesela cpu dan daha fazla fps alırım gibi ama %15 in üstüne çıkmıyor ve 110 120 lerde geziyor fps bu çok canımı sıkmaya başladı

gpu zaten fazla kullanmasını beklemiyorum ama daha fazla güç kullansa mesela cpu dan daha fazla fps alırım gibi ama %15 in üstüne çıkmıyor ve 110 120 lerde geziyor fps bu çok canımı sıkmaya başladı
Valla hocam alın benden de o kadar maalesef durum bu. Millet gelip garip yorum yapıyor, 10 yıllık laptop bile açıyor diye ama olayın sadece açmaktan ibaret olmadığını anlatamıyorsun :D Nedenini anlamıyorum ama bu durum bende sonra 6-7 aydır var. Eskiden aynı sistem, aynı çözünürlükte böyle sorunla oynamıyordum. Şuan bir sıkıntı var gibi gözüküyor. Nedenini bilmiyorum, oyunlar artık yeni güncellelerle DDR5 sistemlere geçilmesini mi istiyor napıyor bilmiyorum ama bana da normal gelmiyor. Lakin bahsettiğimiz işlemciler, 3 sene öncesinin F/P kralları ve her oyunda rahat destek verebilen bileşenlerdi.

lol oynarken pc min cpu ve gpu kullanımından dolayı fpsimin düşük olduğunu düşünüyorum max %15 cpu ve gpu kullanıyor ve sürekli fps droplar yaşıyorum çözümü ne olabilir ?
ekran kartım : rtx 3060 12 gb
işlemci : amd ryzen 5 5600x
ram : 16 gb
bende eskiden bunu yaşadım 144hz monitörüm var diye oyunu 144fps e sabitliyordum ve fps ler çok oynak oluyordu 200fps e sabitledim vsync kapattım tam ekran ve pencereli seçenekleriyle biraz oynadım çözüldü. Senin sorununun da lol yüzünden olduğunu düşünüyorum hali hazırda denemediysen bu ayarlara bir göz at

bende eskiden bunu yaşadım 144hz monitörüm var diye oyunu 144fps e sabitliyordum ve fps ler çok oynak oluyordu 200fps e sabitledim vsync kapattım tam ekran ve pencereli seçenekleriyle biraz oynadım çözüldü. Senin sorununun da lol yüzünden olduğunu düşünüyorum hali hazırda denemediysen bu ayarlara bir göz at
nerdeyse hepsini denedim hiç bir türlü olmuyor cs gibi oyunlarda 1 gram drop yemiyorum lole gelince orta oyunda fpslerim düşüveriyor algılayamıyorumda problem ney oyun sonuna zaten tflerde nerdeyse skill atamayacak duruma geliyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,751
Üyeler
183,630
Son üye
ustnarm
Geri