Evet 3 gün önce 50 mg lustral kullanmaya başladım yaş 17 memuriyete ve askerliğe engel olmaması için reçetesiz kullanıyorum şuanda sadece iştahımı kesti hafif bulantı yapıyor gün içinde. Sanırım 20 30 yıldır piyasada kendini kanıtlamış bir ilaç. Sosyal anksiyete için başladım akşam tok karna alıyorum çok umut bağladım bu ilaca sizce ne olur.
Sabah erken saatlerde ve kahvaltıyla alınması gerekiyor diye biliyorum. Diğer türlü uykuyu kaçırabiliyor çünkü. Başlangıç dozu 12,5-25mg. 50 ile başlamak ilk birkaç haftada yan etkileri bir miktar artırabilir. Genel anlamda hafif bir ilaç sayılır. Genelde en kötü baş ağrısı ve halsizlik yaşarsın ilk haftalarda. Tabii yan etkiler her bünyede farklı seyredebiliyor.
Okumadıysan kullanma talimatını baştan sona okumanı tavsiye ederim. Yan etkiler arasından
Çok Yaygın ve
Yaygın olanları okusan yeterli. Bir de senin yaşında kullananlarda intihara meyili/kendine zarar verme eğilimini artırdığı yazıyor kullanma talimatında. Düşük doz kullandığın için sıkıntı olmaz muhtemelen ama yine de dikkatli olmakta fayda var. Bulantı artarsa ya da başka rahatsız edici etkiler gözlemlersen doktora bildir.
Uzun vadede terapiyle beraber olumlu etki gösterebiliyor.