Neler Yeni

Lütfen yazım kurallarına biraz dikkat edelim!

Swanz

80+ Bronze
Merhabalar herkese, bugün bir şikayetimi dile getirmek istiyorum: Bazı kişiler cidden çok basit yazım kurallarında hata yapıyorlar ve ben bunlardan bıktım.En azından bir Technopat forumu kadar olmasa da basit yazım kurallarında hata yapanlara ceza verilmesini talep ediyorum.

Dediğim konuya bazı örnekler: Aşağıda ki sistemlerden hangisi daha mantıklı ? | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com) Bu konudaki "-ki" ekinin bitişik yazılması lazım.Neredeyse 2. sınııfta öğretilen bir yazım kuralı.

Cod Warzonde ve monitörde free snyc açınca monitörün hz sürekli değişiyor bu normal dimi | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com) Bu konuda ise arkadaş "Değil mi" olması gereken kısmı "Dimi" olarak yazmış. Hem "mi" eki ayrı yazılmamış hem de cümlenin sonunda "?" işareti yok.Bunlar çok basit yanlışlar.

rx 5500xt Fan ayarlarını yapacabilecek var mı | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com) Burada aciliyetten de olabilecek bir yazım yanlışı fakat cümlenin sonuna "?" gelmesi lazım.

Sistemim RAM KULLANMIYOR | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com) Bu aslında bir yazım yanlışı değil fakat hepsi veya çoğu büyük harfle yazılmış konular kabul edilmesin!

400 500 TL bütce psu kasa lazım öneri varmi | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com) "mi" eki ayrı yazılmamış. Klavyesi İngilizce klavyedir "mı" olarak yazılması gereken "mi" ekini yanlış yazmış olabilir fakat bari ayırsaymış.

7k ya daha iyisi olurmu | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com) Yine bir "mi" eki vakası.

Rtx 3090 ve Ryzen 9 3950x gta 5 i 8k da Açarmı Açmazsa 4k da kac fps verir | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com) Burada aciliyetten de olabilecek bir yazım yanlışı tekrardan fakat cümlenin sonuna "?" gelmesi lazım.

Tekrardan dile getiriyorum tabii ki de bir Technopat gibi sıkı yönetime gerek yok fakat bu basit yanlışlara da göz yumulmasın lütfen!

Son düzenleme:

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Tamam. Sizin de kuralları okumanızı tavsiye ederim;
DONANIM ARŞİVİ FORUM KURALLARI
Forum içinde Türkçe yazım kurallarına uymanız bizim için önemli! ama "de, da" ayır "nokta" koy gibi şeyleri zorunlu yapmıyoruz, çünkü forum kültürü yardımlaşma ve muhabbettir. Bir üyemizin bilgisayarı bozulunca o heyecanla forumumuza gelip süper bir imla kuralı ile konu açmasını beklemek haksızlık olur. Belli başlı gerekli yazım kurallarına uyun yeter.

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Peki ya senin bu konunun başlığını yazım kurallarına uygun yazmaman? :)

39121

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Bunun ortası yok. Ya katı olunacak ya da serbest.

Recep_Bey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
Recep
Damn dostum amacımız burda insanların sorununu çözmek.

Swanz

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

42877

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Burası Technopat değil, orada olan bir şey burada da olmak zorunda değil. Kimse de sen rahatsız oluyorsun diye yeni bir kural yapmak ya da yazım kurallarına uymak zorunda değil.

Pompake

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Tamam. Sizin de kuralları okumanızı tavsiye ederim;
DONANIM ARŞİVİ FORUM KURALLARI
Forum içinde Türkçe yazım kurallarına uymanız bizim için önemli! ama "de, da" ayır "nokta" koy gibi şeyleri zorunlu yapmıyoruz, çünkü forum kültürü yardımlaşma ve muhabbettir. Bir üyemizin bilgisayarı bozulunca o heyecanla forumumuza gelip süper bir imla kuralı ile konu açmasını beklemek haksızlık olur. Belli başlı gerekli yazım kurallarına uyun yeter.

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Yeter be kardeşim. 500 kez açıldı zaten konu.

Swanz

80+ Bronze

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,765
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Tek derdin bu muydu?
Haklısında burası forum biraz rahat olalım yani.
tabii ki hatalarında fazlası zarar.

Top Bottom