Çözüldü✓ M.2 NVME PCIe 4.0 Olmasına Rağmen Bilgisayar Yavaş Açılıyor

Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar elimde samsung m.2 nvme ssd var. Pcie 4 destekli anakartta destekliyor. Sağlık 97 okuma hızı yazma hızı falan 6000-4000. Daha önce başka sistemde kullandım 7 saniyede açılıyordu. Yeni sisteme taktım 36 saniyede Anca açılıyor. Başlangıç uygulamaları eski sistemle aynı gereksizler kapalı. Lazım olanlar açık. Virus taraması yaptım bişey çıkmadı.

İşlemci: Ryzen 5 7500f
Anakart: Asus a620m k
Ram: tforce vulcan 16x2 32gb 6000mhz cl38
Ekran kartı: RTX 3080
PSU: 750W 80 PLUS BRONZE
SSD: 1TB SAMSUNG MZVL21T0HCLR-00BH1

Sistemde başka ssd hdd yok.

Hocam auto daydı enabled yaptım çözüldü. Çok teşekkür ederim.
Rica ederim, ddr5 her türlü ddr4 den yavaş açılır ram traningle anakarta göre 2dkya bile cikabiliyor

usb bellek vs takılı değilse 9-15sn civarına düşmüş olmasi lazım dahada bisey yapılmıyor malesef mavi ekran yemiyorsan ram training enable, mavi ekran alırsan eski ayara geri dönmen gerekecek

Rica ederim, ddr5 her türlü ddr4 den yavaş açılır ram traningle anakarta göre 2dkya bile cikabiliyor

usb bellek vs takılı değilse 9-15sn civarına düşmüş olmasi lazım dahada bisey yapılmıyor malesef mavi ekran yemiyorsan ram training enable, mavi ekran alırsan eski ayara geri dönmen gerekecek
Şuanlık bi mavi ekran yok. Olursa geri çekeriz artık

Cidden RAM sürümü arttıkça neden sistem geç açılıyor? Mesela bende rahat 10 senelik DDR3 bir sistem vardı SATA SSD ile 7-8 saniyede açılıyordu sistem şuan M2 SSD li sistemim bile o kadar hızlı açılmıyor 😀

Cidden RAM sürümü arttıkça neden sistem geç açılıyor? Mesela bende rahat 10 senelik DDR3 bir sistem vardı SATA SSD ile 7-8 saniyede açılıyordu sistem şuan M2 SSD li sistemim bile o kadar hızlı açılmıyor 😀
detaylarına tam hakim değilim kabaca ddr5 ram kısmını beceremediler çoğu kullanıcı mavi ekran alıyor sistem düzgün çalışmıyor bu yüzden anakartlarda ram traning diye bir yürütme başladı özellikle 64 128gb ramli kullanıcılar bu traniningi 3dk-5dkya kadar uzuyor ram arttıkça geç açılıyor ddr4de traning yoktu 5snde bile açılıyordu usb takılı değilse

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,754
Üyeler
183,887
Son üye
Kaloriferci Ahmet
Geri