M.2 NVMe SSD Önerisi

WooHoo

80+
Reaksiyon skoru
5
Arkadaşlar günlerdir kafayı yemek üzereyim. Notebookumdaki dahili bulunan "intel" M2 slotlu ssd bi anda arızalanmıştı ve sonra ben de arkadaşımda bulunan baya eski bir hdd üzerinden windows 10 kurmuştum. Ama laptop açılırken aşırı geç açılıyor ve bu süre beni çok sıkıyor şimdi bir SSD ihtiyacım var. İlk başta direk yüksek GB düşük fiyat mantığıyla "intel 660p" alımı yapacakken detaya indikten sonra(qlc,slc muhabbeti) kararsız kaldım ve şuan ne alacağımı bilmiyorum. Bu konuda bilginiz varsa bana ne önerirsiniz ? Fiyat olarak 500-600 civarlarındayım ve 500gblık bir ssd almayı planlıyorum. Almışken de 1 kere alıyim tam alıyım kafasındayım. Bana uzun ömürlü olacak ve performansı her koşulda stabil kalabilecek bir ssd lazım. Aralarında kaldığım markaları yazayım sizin de önerilerinizi sebepleriyle birlikte bekliyorum.

-Intel 660p 512GB - 528 TL (Fiyat olarak en uygunuydu ama olumlu bir yorum göremedim ve eski ssd'min de intel olmasından dolayı paramı sokağa atmaktan korktum. )
-Corsair MP510 480GB - 740TL ( Çok fazla övülüyor ama fiyat olarak fazla geliyor düşmesini mi beklemeliyim ? )
-Crucial P1 500GB - 494TL ( Pek duyduğum bir marka değil övenler var o yüzden kararsızım. )
-ADATA XPG 8200 PRO 512GB - 830TL ( Üzerinde soğutucu amaçlı metal plaka olması çok hoşuma gitti mantıklı geliyor ama yine fiyat konusu sıkıntı yapıyor. Fiyatının düşmesini mi beklemeliyim ? )

Arasında kaldığım ürünler bunlardı. Sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum Samsung 970 Evo Plus diyenler olabilir ama malum Covid-19 piyasaları uçurdu, bahsettiğim ürünlerin bile şuan birkaç ay önceki fiyatları arasında uçurum var ama en kısa sürede almak zorundayım. O yüzden bir an önce karar vermem lazım. En mantıklı karar sizce ne olur ? Düşüncelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Kafanızın rahat olmasını istiyorsanız, Samsung'dan başkasını tavsiye etmem. Diğer markaları kullanmadığım için yorum yapamam.

Crucial güzel SSDler üretiyor marka konusunda herhangi bir korkunuz olmasın forumda kullananlar var diye biliyorum.

SX8200 PRO Tavsiye ederim.

Arkadaşlar günlerdir kafayı yemek üzereyim. Notebookumdaki dahili bulunan "Intel" M2 slotlu SSD bi anda arızalanmıştı ve sonra ben de arkadaşımda bulunan baya eski bir HDD üzerinden windows 10 kurmuştum. Ama laptop açılırken aşırı geç açılıyor ve bu süre beni çok sıkıyor şimdi bir SSD ihtiyacım var. İlk başta direk yüksek GB düşük fiyat mantığıyla "Intel 660p" alımı yapacakken detaya indikten sonra(qlc,slc muhabbeti) kararsız kaldım ve şuan ne alacağımı bilmiyorum. Bu konuda bilginiz varsa bana ne önerirsiniz ? Fiyat olarak 500-600 civarlarındayım ve 500gblık bir SSD almayı planlıyorum. Almışken de 1 kere alıyim tam alıyım kafasındayım. Bana uzun ömürlü olacak ve performansı her koşulda stabil kalabilecek bir SSD lazım. Aralarında kaldığım markaları yazayım sizin de önerilerinizi sebepleriyle birlikte bekliyorum.

-Intel 660p 512GB - 528 TL (Fiyat olarak en uygunuydu ama olumlu bir yorum göremedim ve eski SSD'min de Intel olmasından dolayı paramı sokağa atmaktan korktum. )
-Corsair MP510 480GB - 740TL ( Çok fazla övülüyor ama fiyat olarak fazla geliyor düşmesini mi beklemeliyim ? )
-Crucial P1 500GB - 494TL ( Pek duyduğum bir marka değil övenler var o yüzden kararsızım. )
-ADATA XPG 8200 PRO 512GB - 830 ( Üzerinde soğutucu amaçlı metal plaka olması çok hoşuma gitti mantıklı geliyor ama yine fiyat konusu sıkıntı yapıyor. Fiyatının düşmesini mi beklemeliyim ? )

Arasında kaldığım ürünler bunlardı. Sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum Samsung 970 Evo Plus diyenler olabilir ama malum Covid-19 piyasaları uçurdu, bahsettiğim ürünlerin bile şuan birkaç ay önceki fiyatları arasında uçurum var ama en kısa sürede almak zorundayım. O yüzden bir an önce karar vermem lazım. En mantıklı karar sizce ne olur ? Düşüncelerinizi bekliyorum.
hocam kusura bakma vaktim yok yazıyı okuyamayacağım ama ssd önerisi istiyorsun galiba ordakiler iyi gibi ama şunu övenler oldu
https://www.trendyol.com/toshiba/oc...zq21__jv2GdE6KPq1l16HQI0bceHEIlxoCevEQAvD_BwE bunu önere bilirim

Kafanızın rahat olmasını istiyorsanız, Samsung'dan başkasını tavsiye etmem. Diğer markaları kullanmadığım için yorum yapamam.
Haklısınız ama şuan 500GB'lık Samsung sddler 1000tl civarlarında ve bu durum beni üzüyor. O yüzden ondan düşük fiyata ama güzel bir şey var mı diye araştırıyorum.

hocam kusura bakma vaktim yok yazıyı okuyamayacağım ama SSD önerisi istiyorsun galiba ordakiler iyi gibi ama şunu övenler oldu
https://www.trendyol.com/toshiba/oc...zq21__jv2GdE6KPq1l16HQI0bceHEIlxoCevEQAvD_BwE bunu önere bilirim
Teşekkür ederim. Fiyatı makul seviyelerde, bunu da bi araştırayım. Sağolasın dostum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

8200PRO Varken alınmaz. Genede ben Teşekkür edeyim öneri için Konu sahibi yerine :D
Sen de mi 8200 PRO diyosun ? 😄

Teşekkür ederim. Fiyatı makul seviyelerde, bunu da bi araştırayım. Sağolasın dostum.

Sen de mi 8200 PRO diyosun ? 😄
Evet. 8200PRO 5 çeker.

Evet. 8200PRO 5 çeker.
Peki "intel 660p" hakkında ne düşünüyosun ? Kullanan arkadaşın falan oldu mu ?

Crucial güzel SSDler üretiyor marka konusunda herhangi bir korkunuz olmasın forumda kullananlar var diye biliyorum.
Bana önerebileceğiniz bir modeli var mı peki ?

Peki "Intel 660p" hakkında ne düşünüyosun ? Kullanan arkadaşın falan oldu mu ?

Bana önerebileceğiniz bir modeli var mı peki ?
Intel M.2 Alınmaz. birisinde Donuyordu sürekli sistem.

Arkadaşlar günlerdir kafayı yemek üzereyim. Notebookumdaki dahili bulunan "Intel" M2 slotlu SSD bi anda arızalanmıştı ve sonra ben de arkadaşımda bulunan baya eski bir HDD üzerinden windows 10 kurmuştum. Ama laptop açılırken aşırı geç açılıyor ve bu süre beni çok sıkıyor şimdi bir SSD ihtiyacım var. İlk başta direk yüksek GB düşük fiyat mantığıyla "Intel 660p" alımı yapacakken detaya indikten sonra(qlc,slc muhabbeti) kararsız kaldım ve şuan ne alacağımı bilmiyorum. Bu konuda bilginiz varsa bana ne önerirsiniz ? Fiyat olarak 500-600 civarlarındayım ve 500gblık bir SSD almayı planlıyorum. Almışken de 1 kere alıyim tam alıyım kafasındayım. Bana uzun ömürlü olacak ve performansı her koşulda stabil kalabilecek bir SSD lazım. Aralarında kaldığım markaları yazayım sizin de önerilerinizi sebepleriyle birlikte bekliyorum.

-Intel 660p 512GB - 528 TL (Fiyat olarak en uygunuydu ama olumlu bir yorum göremedim ve eski SSD'min de Intel olmasından dolayı paramı sokağa atmaktan korktum. )
-ADATA XPG 8200 PRO 512GB - 830 ( Üzerinde soğutucu amaçlı metal plaka olması çok hoşuma gitti mantıklı geliyor ama yine fiyat konusu sıkıntı yapıyor. Fiyatının düşmesini mi beklemeliyim ? )

SX8200 Pro'nun fiyatlarının düşmesini bekleyebilirsin.
Saydığın M2'lerden ben onu alırdım.

Intel M.2 Alınmaz. birisinde Donuyordu sürekli sistem.
Yine Intel için olumlu bir geri dönüş alamadım. 😄

SX8200 Pro'nun fiyatlarının düşmesini bekleyebilirsin.
Saydığın M2'lerden ben onu alırdım.
İnşallah en kısa sürede düşer o zaman. Bayram indirimi olur diye hevesle bekledim ama görünürde bir indirim bulamadım. İkinci el ssd almak pek mantıklı bir hareket olmaz dimi ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,602
Üyeler
184,336
Son üye
Teknolocia
Geri