Neler Yeni

M.2 SDD VS ADATA SU630

mehmetss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mehmetss
Arkadaşlar şu an kullandığım Adata SU630 240GB SSD ile test yaptım ve okuma hızı 550mb/s yazma hızı ise 50 çıkıyor. Araştırdım ve bu SSD'lerin kronik sorunlu olduğunu öğrendim.

Aynı zamanda şu an babam kendi laptopunun HDD'sini SSD'ye çevirmek istiyor ve SSD bakıyor, eğer M.2 SSD alacaksan sende olanı bana verirsin dedi.

Anakartım A320M S2H ve 1 adet M.2 SSD yuvası var. 256 GB'lık bir SSD alıp taksam, bu SSD'yi de babama versem çok mu kötü bir hareket olur? M.2 SSD yuvasını 256 GB ile doldurmak gereksiz diyor insanlar ama şu an başka çarem yok. Eğer bu SSD yerine normal bir SSD satın alırsak babam direkt onu kullanır ve ben bu Adata ile devam ederim. Yani şu an sizce bunu bu şekil kullanmak kötü mü 50mb/s yazma hızı beni nasıl etkiler? Donma, çok ısınma, mavi ekran, Alt Tab hızımda düşüşler yaşar mıyım?

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Su 630 alınmaz sorunlu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Su 630 kullanmayın

mehmetss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mehmetss
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Su 630 alınmaz sorunlu

Su 630 kullanmayın

Dostum almışım zaten farkında mısın elimde var şuan sorunlu olduğunu öğrendim bir çözüm arıyorum bunu zikretmenin bana bir faydası olmayacak.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Arkadaşlar şu an kullandığım Adata SU630 240GB SSD ile test yaptım ve okuma hızı 550mb/s yazma hızı ise 50 çıkıyor. Araştırdım ve bu SSD'lerin kronik sorunlu olduğunu öğrendim.

Aynı zamanda şu an babam kendi laptopunun HDD'sini SSD'ye çevirmek istiyor ve SSD bakıyor, eğer M.2 SSD alacaksan sende olanı bana verirsin dedi.

Anakartım A320M S2H ve 1 adet M.2 SSD yuvası var. 256 GB'lık bir SSD alıp taksam, bu SSD'yi de babama versem çok mu kötü bir hareket olur? M.2 SSD yuvasını 256 GB ile doldurmak gereksiz diyor insanlar ama şu an başka çarem yok. Eğer bu SSD yerine normal bir SSD satın alırsak babam direkt onu kullanır ve ben bu Adata ile devam ederim. Yani şu an sizce bunu bu şekil kullanmak kötü mü 50mb/s yazma hızı beni nasıl etkiler? Donma, çok ısınma, mavi ekran, Alt Tab hızımda düşüşler yaşar mıyım?
Onun yerine ucuza patriot sata ssd al daha mantıklı m2den.

fbsoner12

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
675
İsim
Soner
al kardeşim çözümü.

mehmetss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mehmetss
al kardeşim çözümü.
çok teşekkür ederim böyle bir yazı olduğunu görmemiştim okuyup detaylıca deneyip dönüş yapacağım.

@fbsoner12
dostum tüm ayarlar tamam fakat BIOS'da bahsedilen yeri bulamadım a320m s2h kullanıyorum yardımcı olabilir misin?
al kardeşim çözümü.

Son düzenleme:

fbsoner12

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
675
İsim
Soner
çok teşekkür ederim böyle bir yazı olduğunu görmemiştim okuyup detaylıca deneyip dönüş yapacağım.

@fbsoner12
dostum tüm ayarlar tamam fakat BIOS'da bahsedilen yeri bulamadım a320m s2h kullanıyorum yardımcı olabilir misin?
ben biosu yapmadan sorun çözülmüştü bende. Bilgisayarını resetleyip tekrar test edermisin ben öyle yaptığımda düzelmişti.

mehmetss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mehmetss
1613317735904.png

sonuç hala aynı. :(

Top Bottom