Neler Yeni

Çözüldü✓ M key m.2 ssd B key yuvasına takılabilir mi ?

Leon_Was_Here

80+ Bronze
Anakartım tuf b650 plus 3 adet m.2 slotu var aslında şimdilik yetiyor ama film arşivi vs var 4 tb ssd lerin fiyatı benim için biraz fazla 2tb uygun yollu bir ssd daha alıp takmak istiyorum ama x1 yavasından ziyada dönüştürücü ile pcie x16_2 yuvasında x4 dönüştürücü ile kullanmak niyetim ama şöyle bir sorun anakartın özelliklerinde bahsedildiğine göre 3 ncü m.2 yuvası kullanıldığında pcie x16_2 devre dışı kalıyormuş .
Şöyle bir ürün buldum 3 ncü m.2 söküp bahsettiğim slot da bu parçayı kullanıp 3 ve 4 üncü m.2 kullanmak istiyorum aynı anda ama m.2 girişlerinde biri m key diğeri b key m key ssd b key yuvasında çalışır mı ?

Leon_Was_Here

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

ölücüadam42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Ölücüadam42

Ekler

• Screenshot_2025-03-26-01-10-34-701-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-03-26-01-10-34-701-edit_com.android.chrome.jpg
    301.7 KB · Hit: 11

Leon_Was_Here

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
mehmet yılmaz
Merhabalar acaba bu parça işinizi gördü mü? Bende 2 adet m key nvme ssd var. Sizin aldığınız ürüne takıp kullanabilir miyim? B keye takılabiliyor mu? (Hız düşse de önemli değil)

Anakartım msi b550m mortar
İki adet m2 yuvası var. Elimde toplam 3 nvme ssd var.

Leon_Was_Here

80+ Bronze
Merhabalar acaba bu parça işinizi gördü mü? Bende 2 adet m key nvme ssd var. Sizin aldığınız ürüne takıp kullanabilir miyim? B keye takılabiliyor mu? (Hız düşse de önemli değil)

Anakartım msi b550m mortar
İki adet m2 yuvası var. Elimde toplam 3 nvme ssd var.
Hocam maalesef almaktan vazgeçtim ama paylaştığım link deki adaptörü alırsanız en azından m key girişinde sorunsuz kullanırsanız . eğer 1 adet fazladan m.2 için düşünüyorsanız bu daha mantıklı .
Yada böyle bir şey
Bende maalesef 3ncü m.2 takıldığında pci x16/2 devre dışı kalıyor ondan dolayı ilk mesajımdaki gibi bir parça arayışını girmiştim(4 adet m.2 bağlamak için)

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
mehmet yılmaz
Benim anakartımda 2 adet m2 ssd takma yeri var. Elimde 3 tane var ve 2.yi takınca benim de pcix16 devre dışı kalıyor.

Bu üründen aldım ama 4 adet girişten sadece 1. olanı çalıştı diğerlerine takınca çalışmıyor. İki adet m2 ssd takmam gerekiyor.

İnternetten araştırdığımda anakartımın PCIe-bifurcatie (PCIe splitting) özelliğini desteklemediği için bu adaptörle sadece 1 tane gördüğünü buldum. Mecbur bulabilirsem nvmeyi sataya dönüştüren bir şey ile deneyeceğim.

Leon_Was_Here

80+ Bronze
Benim anakartımda 2 adet m2 ssd takma yeri var. Elimde 3 tane var ve 2.yi takınca benim de pcix16 devre dışı kalıyor.

Bu üründen aldım ama 4 adet girişten sadece 1. olanı çalıştı diğerlerine takınca çalışmıyor. İki adet m2 ssd takmam gerekiyor.

İnternetten araştırdığımda anakartımın PCIe-bifurcatie (PCIe splitting) özelliğini desteklemediği için bu adaptörle sadece 1 tane gördüğünü buldum. Mecbur bulabilirsem nvmeyi sataya dönüştüren bir şey ile deneyeceğim.
Dediğim gibi eğer 1 adet m.2 kullancaaksanız fazladan o zaman hız da çok sorun olmaz ise bildiğim kadarıyla 1gb civarı destekliyor x1 girişine tek m.2 girişli adaptör ile çözebilirsiniz fazla masraf etmeden .

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
mehmet yılmaz
Maalesef ekran kartı o yuvaları kapatıyor. Yine de sağolun.

Top Bottom