Yardım M2-SATA SSD Öneri ve Performans Farkları

AliEmre

80+
Reaksiyon skoru
8
Öncelikle hayırlı bayramlar arkadaşlar,
Sonbaharda Acer Nitro 5 (1660ti, 10300h, 16gb) laptop aldım. Yoğun eğitim tempom nedeniyle genel ofis programları ve görsel-video düzenleme programları haricinde ek bir şeye kullanmadım. İnşallah yaza doğru oyun ve programcılığa yeniden başlayacağım. Laptopta ülkemizdeki çoğu f/p cihazda olduğu gibi 512gb dahili hafıza var -M2 NVMe ssd-. Fakat şu anda genel programlarım ve ufak arşivlerimle bu alanın çoğunu kullanıyorum. Bi süredir donanım sektöründen uzaktım, takip edemedim. 1TB SSD bir çözüm düşünüyorum (2k indirme-yükleme değerlerine çok alıştım, ölüm geliyor HDDli bilgisayarlar). Ne yazık ki olabilecek en uygun parçayı seçmek zorundayım zaten piyasalar uçuk, çok bütçe ayıramayacağım. Akakçeden, epeyden baktım, Sandisk'in Kingston'un ürünlerini gördüm. Hep M2 NVMe bakıyordum sonradan acaba SATA SSD'den de istediğim hızı alabilir miyim diye düşünmeye başladım. -Sistem ve çok kullandığım programlar M2de, oyunları vs de SATA SSDde depolasam diye-

Sizce SATA SSD de işimi görür mü? Oyunlarda ve sistem isteyen programlarda farkı anlar mıyım? minimum 250-300TL oynuyor param cebimde mi kalsa?
Ve önereceğiniz SATA-PCI Express SSDler nelerdir?
Teşekkür ederim, İyi forumlar.

(Cihazımda birisi dolu 2 adet M2, 1 SATA 3 girişi bulunmakta)

Tabii ki SATA SSD de yeterli performansı verecektir.
1TB'lık bir depolama alacaksınız sanırım, bütçe belirtebilir misiniz?

Tabii ki SATA SSD de yeterli performansı verecektir.
1TB'lık bir depolama alacaksınız sanırım, bütçe belirtebilir misiniz?
Dediğim gibi ne kadar ucuz olursa o kadar iyi olacak bana. 1000-1300 ancak verebilirim gibi görünüyor (SATA için daha da düşük olsa çok daha makbule geçecek 😁) bir de bu D-RAM çok gerekli mi gerçekten?

İşinizi görecektir, gayet kaliteli bir disk.
Hocam, SATA SSDye 950TL yerine
Dün 1020TLydi daha mantıklı olmaz mı?

ya da 1000-1100TL lik M2ler? bunlarda sıkıntı olue mu ki? diğer Sandisk-Kingston olmaları güven veriyo gibi de bilemedim neden ucuzlar bukdr

Geri