Neler Yeni

Yardım M2 Ssd Önerisi lazım :)

LenKys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
Osman Trifilli
Instagram
trifilli_osman
Kardeşim NVMe'de kronik sorunlu olmadığını bilmiyordum neden ahlaksızlık yapıyorsun burası forum farkında isen.

Ezbercinin tekimişim hayırdır? Ezbercinin teki isem ne yapacaksın?

Bu konunun takibinden çıkıyorum
Her zaman Samsung öneriyorum

Haydi görüşürüz...
bilmiyorsanız neden kronik sorunlu yazdınız? yazmak için yazmayın
yaptınız ezbercilik yani adam dediklerinde sonuna kadar haklı

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Buna bakabilirsin.
Bunu almak yerine daha iyi bir 250 GB almak daha mantıklı değil mi? 500 GB Avantajı var tabi ama.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Teşekkürler o zaman o ürüne saldırayım direkt :)
Windows'u kurmak için alacaksanız ben önermem fakat bu bütçede başka bir M.2 SSD de yok. Tek seçenek bu şu anlık. Gereksiz pahalı bir durumda şu an SSD'ler. Sizin yerinizde olsam indirim beklerdim. GamingGenTr, İtopya falan arada güzel indirim yapıyor SSD'lerde. Hâlihazırda bir SSD'niz var ve ek depolama için alıyorsanız bir sorun yaşatmaz. Yine de size kalmış.

Buna bakabilirsin.
Yok öyle bir şey, insanlara saçma sapan yanlış bilgiler vermeyin. Kioxia Exceria'nın SATA modeli kronik sorunlu. NVMe modelinde hiçbir problem yok.
NVMe modeli de sorunlu. Toshiba OCZ RC500 modelinin makyajlanmış hâli. SATA Kioxia nasıl Toshiba TR200 modelinin makyajlanmışıysa bu da öyle. Okuma ve yazma değerleri kullanıcıların çoğunluğunda düşüyor. Sayısal sağlığı da hızlı düşüyor. CDI gibi programlarda düşük sayılar görmek telaşlandırıyor insanı. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam kendisi TBW'ye göre matematiksel sağlık hesaplayan bir disk değil. Ölü hücrelere göre sağlık hesaplıyor. Sağlığın hızlı düşmesi biraz kötü anlayacağın.

Format atana kadar asla düzelmeyen anormal SLC önbellek dolması sorunu var. Düzelmiyor hızlar. Çok kişide gördüm. Ayrıca kullananların büyük çoğunluğu 65 derece civarlarını görüyor, laptopta kullanıp 70-75 derece üstü görenler de var. TBW değerleri de düşük. 500 GB model için 200 TBW vaat etmişler. Fakat bundan bile hızlı düşüşe sahip, kötü hâlde. İlginç olan şey ise tüm bu sorunlarına rağmen kağıt üzerinde güzel özellikleri var. PCB'si kötü sayılmaz, TR200 de böyleydi ama kullanımda sorun çıkarıyorlar.

Büyük oranda kırpılmış kontrolcüden dolayı oluyor. IOPS değerleri de bu bütçede kağıt üstünde rakiplerine göre çok daha iyi bir durumda olsa da gerçek hayat testlerine gelince işler değişiyor. IOMeter, Anvil's Storage, HD Tune Pro gibi yazılımların IOPS testlerinde genelde rakiplerine göre eşit veya azıcık üstünde kalıyor. Ürün iyi değil anlayacağın, ortalama. Sorun yaşayan da çok. Exceria NVMe için de OCZ RC500 için de Technopat'tan, Donanım Arşivi'nden çok sorun konusu bulursun.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Yani şimdi bu SSD'ye kronik sorunlu deniliyor mu, Denilmiyor mu hocam? Son noktayı koyarsanız, ona göre diğer konularda da arkadaşlara ona göre bilgilendirmeler yaparız.
Hiçbir SSD'ye kronik sorunlu denmez. Kronik sorun, bir ürünün fabrika çıkışlı tüm partilerinde problem olmasına denir. Bu diskleri kullanıp memnun kalan kişiler de var, o yüzden kronik dememeliyiz. Çoğunluk sorun yaşadığı için sorunlu diskler diyoruz. Kontrolcü gibi tekil yahut PCB olarak bütünsel olarak kalitesiz bileşenlerden oluşuyor bu adı çıkan SSD'ler. Ucuz etin yahnisi yenmez hesabı sorun yaşayan da çok oluyor hâliyle. Giriş seviyeler genelde çünkü. Vakti zamanında önerilmemesi gereken SSD'leri paylaşmıştım:

PffPanda

80+ Bronze
Hiçbir SSD'ye kronik sorunlu denmez. Kronik sorun, bir ürünün fabrika çıkışlı tüm partilerinde problem olmasına denir. Bu diskleri kullanıp memnun kalan kişiler de var, o yüzden kronik dememeliyiz. Çoğunluk sorun yaşadığı için sorunlu diskler diyoruz. Kontrolcü gibi tekil yahut PCB olarak bütünsel olarak kalitesiz bileşenlerden oluşuyor bu adı çıkan SSD'ler. Ucuz etin yahnisi yenmez hesabı sorun yaşayan da çok oluyor hâliyle. Giriş seviyeler genelde çünkü. Vakti zamanında önerilmemesi gereken SSD'leri paylaşmıştım:
Ne önerirsiniz peki bu bütçeye . Bende almak istiyorum

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Ne önerirsiniz peki bu bütçeye. Bende almak istiyorum
Bir şey önermem. Bu bütçede sadece bu var maalesef, sorun yaşatma ihtimalini bilerek alın alacaksanız ya da indirim bekleyin.

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Mecburen indirim beklicez Windows kurmicam sadece oyunları ve programları depolamak için kullanıcam normalde 250 GB iyi bir SSD alacaktım ama oyunlar için çok az gelir oda

Bir şey önermem. Bu bütçede sadece bu var maalesef, sorun yaşatma ihtimalini bilerek alın alacaksanız ya da indirim bekleyin.

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
NVMe modeli de sorunlu. Toshiba OCZ RC500 modelinin makyajlanmış hâli. SATA Kioxia nasıl Toshiba TR200 modelinin makyajlanmışıysa bu da öyle. Okuma ve yazma değerleri kullanıcıların çoğunluğunda düşüyor. Sayısal sağlığı da hızlı düşüyor. CDI gibi programlarda düşük sayılar görmek telaşlandırıyor insanı. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam kendisi TBW'ye göre matematiksel sağlık hesaplayan bir disk değil. Ölü hücrelere göre sağlık hesaplıyor. Sağlığın hızlı düşmesi biraz kötü anlayacağın.
980 PRO'da dahi sorun yaşayanlar var, teknoloji şans işidir. Ürünün donanımsal olarak o bütçedeki bütün SSD'lere karşı üstünlüğü var. Ayrıca okuma-yazma hızının ilerleyen vakitlerde düşmesi, bu diski alan kişiler için önemli bir kriter değildir. Zaten 1700 MB/s okuma, 1600 MB/s yazma vadeden bir SSD. Oyuncu adam alırsa isterse 500 yazsın önemli değil. Okuma yazma isteyen de gider SN750, FireCuda510, 970 EVO Plus, P5 gibi daha kaliteli model alır. OCZ RC500 ile Exceria'nın aynı ürün olduğunu da biliyorum. Ayrıca ısınması da önemli bir kriter değil. Artık M.2 Shieldı olmayan anakart yok denecek kadar az. Diyelim M.2 Shieldın yok, throttle olacak sıcaklıklar değil zaten 60-65 dereceler. P5 gibi kaliteli bir SSD ve üstelik PCI-E 3.0 olmasına rağmen o da M.2 Shield yokken çok sıcak çalışıyor, aynı şekilde XPG S40G modeli de. Yani sıcaklık tamamen bu SSD'yi alacak kişinin problemi. 60-65 dereceye kullanılır, bir sorun olmaz. Laptop kullanan adam daha iyi soğutmalı bir model alır/almaz, o onu ilgilendirir.

Bu TBW muhabbeti de yine bir diğer saçma bir muhabbet. Firmalar bunlarla oynamayı vok seviyor, tamamen göz boyama. Zamanında defalarca PNY CS3030'da bu oynamalar yapıldı, 970 EVO'da da yapıldı, SN750'de de yapıldı, FireCuda 510'da da yapıldı. TBW'yi referans alarak SSD tercihi yapmak bana kalırsa mantıksız. Kaldı ki çoğu SSD, bu TBW değerinin rahatlıkla 3-4 katını görebiliyor. Hatta 860 PRO ve FireCuda 120 gibi modeller çok çok daha fazlasını görüyor.

SLC Caching muhabbeti benim şu an kullandığım XPG SX 8100 modelinde de var. Windows 10 1903 varken 3500-2600 alıyordum, Windows 10 21H1'e geçtim disk yamuldu resmen. SX8100, SX8200 Pro gibi modelleri internetten aratırsan bu problemi yaşayanları fazlasıyla göreceksin.

Bu arada ürüne mükemmel dediğimi hatırlamıyorum. 700 TL'ye bundan daha iyi bir ürün olmadığı için ve diğer SSD'ler gibi çok sık görülen bir sorunu bulunmadığı için önerdim. Yoksa CS3030, SN750 gibi modellerle aynı fiyattayken asla alınmayacak bir model. SN570, SN550, SN750 SE, SN350, Ultra 3D gibi modelleri almaktansa bunu alır yoluna bakarsın.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
980 PRO'da dahi sorun yaşayanlar var, teknoloji şans işidir.
Söylediğin şeyler bunlar, farkında mısın?
  • Sıcak çalışıyor ama önemli değil, throttle olmuyor.
  • Hızları düşüyor ama önemli değil, oyuncu adam alıyor zaten.
  • Hücreleri erken ölüyor, vaat edilen TBW düşük ama önemli değil. Firmalar oynamayı seviyor.
Teknoloji şans işi değildir diyen olmadı. Fazla uzatmışsın. SATA Kioxia modeli de tüm bunlara sahip olduğu için sorunlu diyoruz. Ona ilk sayfada sorunlu demişsin, M.2 modele niçin bu kadar dil dökme gereği duydun ki? "Sorunlu, şöyle sorunları var fakat bu fiyata daha iyi bir ürün olmadığı için önerdim." de geç. Olması gereken bu. Sorunları söyleyip "ama şu gereksiz, önemli değil zaten" retoriğiyle James Donkey gibi direkt firmwareden hata verebilen SSD'ler hariç her diski aklayabiliriz.

Kimse diske mükemmel demedi, sen dedin diye bir iddiada da bulunmadım. "NVMe modeli sorunsuz, ezbere konuşmayın." demişsin. Hatayı belirttim. Şimdi "Evet, sorunlu ama şöyleysen böyleysen önem arz etmez." diyorsun. İlk kurduğun "sorunsuz" cümlesi ile şimdi kurduğun "Evet, şu problemler var fakat o kadar önem arz etmiyor esasında." cümlelerin çok farklı. En baştan belirtsen sorun olmaz. Evet, sen oluşabilecek komplikasyonları biliyorsun fakat bilmeyen kişilerin kafasında çok farklı canlanıyor "sorunsuz" deyince.

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
  • Sıcak çalışıyor ama önemli değil, throttle olmuyor.
  • Hızları düşüyor ama önemli değil, oyuncu adam alıyor zaten.
Burası doğru zaten.
  • Hücreleri erken ölüyor, vaat edilen TBW düşük ama önemli değil. Firmalar oynamayı seviyor.
Doğrusu bu çünkü. Al, zamanında CS3030'da 213983287198231 TBW vardı. Ne oldu? Firma şak diye düzenleme getirdi ve bir anda disk, ülkemizde alınmamaya başladı. İnsanlar göz boyamasını gerçek sanıyor.
Fazla uzatmışsın. SATA Kioxia modeli de tüm bunlara sahip olduğu için sorunlu diyoruz.
SATA Kioxia modelinde sistem donmaları, mavi ekran hataları, BIOS'ta gözükmeme gibi saçma sapan sorunlar var.
Ona ilk sayfada sorunlu demişsin, M.2 modele niçin bu kadar dil dökme gereği duydun ki?
Çünkü herkes SATA Exceria ile M.2 Exceria'yı bir tutuyor, gelen geçen kronik sorunluyu yapıştırıyor.
"NVMe modeli sorunsuz, ezbere konuşmayın." demişsin.
Alıntı yaptığım arkadaş kronik sorunlu olduğunu belirtti, ona cevap verdim.
Hatayı belirttim. Şimdi "Evet, sorunlu ama şöyleysen böyleysen önem arz etmez." diyorsun.
Öyle bir şey demedim. Saydığın şeyler göz boyaması yapılan şeyler çünkü. TBW değeri göz boyaması. Hız düşmesi de oyun amaçlı alan birisi için önemsiz. Okuma-yazma isteyen önceki mesajımda belirttiğim gibi daha iyi bir model alabilir
Evet, sen oluşabilecek komplikasyonları biliyorsun fakat bilmeyen kişilerin kafasında çok farklı canlanıyor "sorunsuz" deyince.
Neyse, uzatmayacağım. İsteyen istediğini alsın. Donanım kavgası yapmaktan sıkıldım artık.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
SATA Kioxia modelinde sistem donmaları, mavi ekran hataları, BIOS'ta gözükmeme gibi saçma sapan sorunlar var.
BIOS'ta gözükmeme bu disklerde pek yok. Mavi ekran, sistem donması gibi şeyleri OCZ RC500 modelinde de yaşayan gördüm. Bunlar delil değil. Aza tekabül eder, sorunu bu diyemeyiz. Yukarıda kendin "980 PRO'da dahi sorun yaşayanlar var." dedin fakat bu "980 Pro modelinde sistem donmaları, mavi ekran hataları, BIOS'ta gözükmeme gibi saçma sapan sorunlar var." deme hakkı vermez bize. Genelleme yapmış oluruz. Sorunları belli SATA'nın da M.2'nin de. Hız düşüşü, kısmen sıcak çalışma ve sağlık değerinin hızlı düşüşü.

Çünkü herkes SATA Exceria ile M.2 Exceria'yı bir tutuyor.
Genel sorunları aynı. Yukarıda da dediğim gibi SATA modeline sorunlu deyip M.2 modeline bu kadar dil dökmek mantıksız.

Alıntı yaptığım arkadaş kronik sorunlu olduğunu belirtti, ona cevap verdim.
Yanlış cevap verdiğini belirttim ben de. M.2 modeli de sorunlu.

Öyle bir şey demedim. Saydığın şeyler göz boyaması yapılan şeyler çünkü. TBW değeri göz boyaması. Hız düşmesi de oyun amaçlı alan birisi için önemsiz. Okuma-yazma isteyen önceki mesajımda belirttiğim gibi daha iyi bir model alabilir
Tüm mesajın "Şu, bu var ama şöyle, böyleysen önemsiz." şeklinde yukarıda. Nasıl böyle bir şey demedin? İz'an biraz. Nasıl göz boyaması oluyor bu sayılan şeyler? Sorunlu dediğimiz tüm SSD'lere bu ve benzeri sebeplerden sorunlu diyoruz. Bu sorunları istemeyen daha iyi bir model alabilir diyerek bu sorunları tedavülden kaldırmış olmuyoruz ki. Herkes daha iyisini almak ister fakat bütçesine göre alabileceği bu.

Bize düşen alacak kişiye bu diskin sorunları olduğunu belirtmek. Senin gibi düşünüp zaten hızla falan pek işim yok deyip tercih edebilir, bir şey demeyiz. Fakat sorunsuz deyip bunlardan hiç bahsetmemek kullanıcıyı yanlış bilgilendirmek olur. Ben seni alıntılayıp bu da sorunludur, şöyle böyle şeyler var demesem konu sahibi bilmeyecekti bile belki. "NVMe modeli sorunsuz, ezbere konuşmayın." lafına göre hareket edecekti. Sitemim buna. Yukarıda dediğim gibi, sen ve ben gibiler oluşabilecek komplikasyonları biliyor fakat bilmeyen kişilerin kafasında çok farklı canlanıyor "sorunsuz" deyince. Dikkat edelim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,067
Üyeler
168,379
Son üye
Furkan Emre Saygın
Top Bottom