Neler Yeni

Yardım M2 Ssd Önerisi lazım :)

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Tüm mesajın "Şu, bu var ama şöyle, böyleysen önemsiz." şeklinde yukarıda. Nasıl böyle bir şey demedin?
Göz boyaması değilse PNY, CS3030 modelinde neden 123921803389210 TBW'den bir anda 300-600 TBW'ye çekti? Veya neden kontrolcüsünü E12S ile değiştirdiler gizli gizli? Farklı disklerde de böyle şeyler var. 970 EVO'nun da içi değişti, MP510'un da içi değişti. Firmaların el altından değiştirdiği şeyleri görmüyorsunuz. Bunları sen biliyorsun ama bu konuda niye TBW'yi öve öve bitiremediğini anlamadım. Teorik verilmiş olan ve bana göre çoğu firmanın sallamasyon yazdığı bir değeri bu kadar savunmamalısın.

Ayrıca sağlık düşmesini sorundan sayamayız, hele ki CDI'de gözüken sağlık sekmesini hiç sorundan sayamayız. CDI'de "kötü" gözüküp de SSD'nin kendi yazılımında "iyi" veya "mükemmel" yazan pek çok olay ve konu var. SMART verilerinde bir bozukluk yoksa, sağlık benim için önemsizdir.

Ve yine söylüyorum, hız düşmesi her SSD'de görülebilen ve kronik olmayan bir problemdir. Ayrıca oyun amaçlı alan birisi için okuma-yazma önemli değildir.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Madem bu ürün sorunlu bugün çıkacak olan Donanım Arşivi sisteminde de bu Nvme olursa sorunlu, kötü demenizi beklerim. Tüm DA sistemlerinde kullanıldı bir insan evladı da kötü SSD demedi. 😃

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Göz boyaması değilse PNY, CS3030 modelinde neden 123921803389210 TBW'den bir anda 300-600 TBW'ye çekti? Veya neden kontrolcüsünü E12S ile değiştirdiler gizli gizli? Farklı disklerde de böyle şeyler var. 970 EVO'nun da içi değişti, MP510'un da içi değişti. Firmaların el altından değiştirdiği şeyleri görmüyorsunuz. Bunları sen biliyorsun ama bu konuda niye TBW'yi öve öve bitiremediğini anlamadım. Teorik verilmiş olan ve bana göre çoğu firmanın sallamasyon yazdığı bir değeri bu kadar savunmamalısın.
Yahu konumuzla ne alakası var bunun? Neden başka yerlere çekiyorsun konuyu? Bana ne CS3030'dan. Nerede TBW'yi öve öve bitiremedim? Benim yazdıklarımı okuyorsun değil mi? "Vaat ettikleri TBW değerininin düşük olması bir yana, vaat edilenden bile daha hızlı düşüyor." dedim sadece. Ayrıca bu SSD'lerin rahat 10-15 tanesinin CDI'sını görmüşümdür. Hücreleri ölüyor. S.M.A.R.T verilerine de bakıyoruz tabii ki.

RC500'de de Exceria M.2'de de donma sorunu yaşayan kaç kişi gördüm. SLC önbelleği format atmadan düzelmeyen kaç kişi gördüm. Gelip bana memnuniyetsizliği belirten kaç kişi oldu. Bu kadar kolay mı kullanıcı deneyimini bir kenara atmak? Yani, senden tek istediğim lafı uzatmak yerine yanlış belirttim demen. "SATA'sı sorunlu, M.2 sorunsuz. Ezberci olma." demişsin üyeye. Hayır, M.2'si de sorunlu dedim ve ardı sıra savunmak için bu kadar şey yazdın ya şaşıyorum. Bir sorunsuz demediğin kaldı. Fakat gelip beni "bu kadar" savunmakla itham ediyorsun. :D

Madem bu ürün sorunlu bugün çıkacak olan Donanım Arşivi sisteminde de bu Nvme olursa sorunlu, kötü demenizi beklerim. Tüm DA sistemlerinde kullanıldı bir insan evladı da kötü SSD demedi. 😃
Söyledim zaten. Yeri geldi kötü SATA SSD kullandı Abdullah abi, onu da eleştirdim. Yeri geldi Patriot Burst için bilgi istedi, bir konuda tüm PCB'si ile anlattım. Her seferinde hususen belirtmeme ne hacet? İkinci sayfada attığım "Sorunlu Sayılabilecek SSD'ler!" adlı konumda 16.000 kişiye bu SSD sorunlu diye belirtmişim zaten. Üstünü örttüğüm bir şey yok ki.

Senin bu tavrına anlam veremedim. Bizzat sorunlu SSD'ler konuma yazıp listeyi okuduğunu, bildiğini belirtmişsin ve tasdiklemişsin. Eski mesajlarına baktım, her yerde sorunludur demişsin. Vakti zamanında OCZ RC500'ün sorunları adında konu açan Yasin'in konusundaki ilk mesaj bile senin. Ne oldu da ürün sorunlu diyorken bu tavra geçtin? Konumuz Kioxia M.2, Abdullah abinin sistemleri ne alaka? Sistemlere SU630 koysa bile millet alacak büyük ihtimalle. Yarı yarıya fiyat avantajı oluyor çünkü çoğu sisteminde. İnsanların SSD'yi düşündüğünü mü sanıyorsun? Sisteme bu SSD'yi koyup koymamak diskin kötülüğünü mü belirliyor?

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Senin bu tavrına anlam veremedim. Bizzat sorunlu SSD'ler konuma yazıp listeyi okuduğunu, bildiğini belirtmişsin ve tasdiklemişsin. Eski mesajlarına baktım, her yerde sorunludur demişsin. Vakti zamanında OCZ RC500'ün sorunları adında konu açan Yasin'in konusundaki ilk mesaj bile senin. Ne oldu da ürün sorunlu diyorken bu tavra geçtin? Konumuz Kioxia M.2, Abdullah abinin sistemleri ne alaka? Sistemlere SU630 koysa bile millet alacak büyük ihtimalle. Yarı yarıya fiyat avantajı oluyor çünkü çoğu sisteminde. İnsanların SSD'yi düşündüğünü mü sanıyorsun? Sisteme bu SSD'yi koyup koymamak diskin kötülüğünü mü belirliyor?
Daha iyi bir ürün yok ki. Anca daha yüksek fiyatında var ve kimseye "Şu kadar para ekleyip, şunu alın." demek istemiyorum.
Aynı paraya 250GB alsan adama ileride yine sorun yaşatacak. Evet ürünün çok iyi olmadığını biliyorum fakat aynı paraya daha iyisini bulamıyorsun ve alsan da düşük depolamalı alınıyor. 250 GB ürün günümüzde kime yetecek?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Daha iyi bir ürün yok ki. Evet, ürünün çok iyi olmadığını biliyorum fakat aynı paraya daha iyisini bulamıyorsun ve alsan da düşük depolamalı alınıyor.
Daha iyi bir ürünü geç, başka ürün yok. 600 TL bütçede sadece bu var. :D

Konu o değil. SSD, iyi ve sorunsuz demek yanlış. İlk sayfada bunlar söylenmiş. Almak kişinin kendi tercihinde, sorunlarını belirtelim kâfi. Sen ürünün çok iyi olmadığını, belirli problemleri olduğunu biliyorsun fakat "sorunsuz" deyince konu sahibi senin anladığından çok farklı anlıyor.

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Yahu konumuzla ne alakası var bunun? Neden başka yerlere çekiyorsun konuyu? Bana ne CS3030'dan. Nerede TBW'yi öve öve bitiremedim? Benim yazdıklarımı okuyorsun değil mi? "Vaat ettikleri TBW değerininin düşük olması bir yana, vaat edilenden bile daha hızlı düşüyor." dedim sadece. Ayrıca bu SSD'lerin rahat 10-15 tanesinin CDI'sını görmüşümdür. Hücreleri ölüyor. S.M.A.R.T verilerine de bakıyoruz tabii ki.

RC500'de de Exceria M.2'de de donma sorunu yaşayan kaç kişi gördüm. SLC önbelleği format atmadan düzelmeyen kaç kişi gördüm. Gelip bana memnuniyetsizliği belirten kaç kişi oldu. Bu kadar kolay mı kullanıcı deneyimini bir kenara atmak? Yani, senden tek istediğim lafı uzatmak yerine yanlış belirttim demen. "SATA'sı sorunlu, M.2 sorunsuz. Ezberci olma." demişsin üyeye. Hayır, M.2'si de sorunlu dedim ve ardı sıra savunmak için bu kadar şey yazdın ya şaşıyorum. Bir sorunsuz demediğin kaldı. Fakat gelip beni "bu kadar" savunmakla itham ediyorsun. :D
Yanlış falan belirtmedim, bu diskte bir problem yok. Problem olarak saydığın her şey her diskte meydana gelen problemler. SU630 gibi veya SATA versiyonu gibi yaygın problemleri yok, 40 yılda bir gelen problemleri sorun diye belirtmeyin.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
40 yılda bir gelen problemleri sorun diye belirtmeyin.
Bunu da gördüm ya, artık rahatlayabilirim. Bu modele bile 40 yılda bir denk geliyor dedin, neyi kiminle tartışıyorum ki. Haklısın, yanlış belirtmedin. Problem yok, sorunsuz...

Top Bottom