M2 SSD Önerisi Max 7k

Maks 7k ya m2 ssd almak istiyorum bu bütçede kingstonun modelleri sorunlu diyorlar siz ne önerirsiniz? 1tb
Lexar NQ790 Maxio MAP1602 gibi ortanın üstü seviye bir kontrolcüye sahip ve HMB 3.0 var. Disk tam kapasite dolsa bile DRAM yokluğunu hissettirmez. NQ790 iyi seçenek zaten pek bir seçenek de yok gibi. Mesaj bölümünde bir arkadaşa da önermiştim.

SSD gerçekten etkiliyor, yazma hızı ama benimde 1k mbsn netim var, 600-700mb/sn de iniyor, ara sıra daha fazlasını görmüşümdür de anlık değerler pek önemli değil. İndirme konusunda daha çok nereden indiriyorsan onun serverinden ve internet sağlayıcından daha çok etkilenirsin.
Ben de hiç hesaplamadım ama 1000mb indirsen, SSD'nin yazması 6k olsa, kolayca karşılar buradaki sorun daha çok bizim netler kötü. Millet 1 TB/sn indiren bile var (fazla sallamış olabilirim ama sanki duydum saniyede 1 tb indireni, en kötü 10k mb sn var yani :D 1k ne ki)

Isınmaya gelince, ssd soğutma kutuları var ssdyi ona mantalayıp sonra anakarta takabilirsin ancak anakartın orasında soğutucunun sığacağı kadar yer var mı veya sıvı soğutucu/hava soğutucu kurulumu engelliyor mu dikkat etmen lazım. Pek de sorun değil açıkçası, en fazla termal darboğaz yer, o da %10 fln daha az indirir. Sen bu bütçede DRAM bulamazsın, en iyi ihtimal 500gb ye düşüp belki bir şans ama 500gb ye dram koymadıkları da oluyor ya da ikinci el siteleri, onlara hakim değilim.
Örneğin 500 gb KC3000 var, gen 4 olarak top tier - flagship model ama 500gb. Kesinlikle önermem. SSD'nin içi ne kadar dolarsa o kadar yavaşlıyor, hatta saçma sapan sorunlar olabiliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

DRAM'i de istiyorsan 9k ya çıkacaksın.
3 yıldır koxia kullanıyorum pc nerdeyse hiç kapanmadı diyebilirim bu sürede sorun yaşamadım
https://www.epey.com/depolama/karsi...m610pro-lnm610p001t_kingston-nv3-snv3s-1000g/ fiyat farkına değermi sizce?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Lexar NQ790 Maxio MAP1602 gibi ortanın üstü seviye bir kontrolcüye sahip ve HMB 3.0 var. Disk tam kapasite dolsa bile DRAM yokluğunu hissettirmez. NQ790 iyi seçenek zaten pek bir seçenek de yok gibi. Mesaj bölümünde bir arkadaşa da önermiştim.
Bu msi ile fiyat farkına değermi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,382
Üyeler
199,773
Son üye
ElFatiha

Geri