Neler Yeni

M2 SSD termal ped şart mı

Hzsalih

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Salih Kartal
Bütçe
5
Sistemime yeni bir tane kingston m2 ssd aldım. Fakat fazladan termal pedim yoktu. Asıl kullanacağım ssd bu olacağı için diğer A-Data marka ssdinin altındaki termal pedi söküp yeniye taktım. Ekran kartı altına gelen m2 slotuna ise eski a-data marka ssdini taktım fakat termal ped yok. Termal ped kullanmam şart mı bi sıkıntı olur mu

zukaxd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Yağız Ali Akman
ssdniz yüksek sıcaklıklar da çalışır ve zamanla sağlığı düşer kullanmanizi tavsiye ederim.

bedrano

80+
Ekran kartı altında kalan ssd biraz fazla ısınabiliyor, eğer o ssd çok hızlı ve buna bağlı zaten sıcak çalışan bir ssd ise soğutma çözümü şart. Normal bir ssd ve ekran kartı altında da çok ısınmıyorsa gerek yok.
Ben mecburen ekran kartı altında kalan slotu kullanıyorum 4.0 sadece orası olduğu için, ssd de kendinden sıcak birde ekran kartı vurunca 70 üstü derecelere çıkıyordu. Aliexpressten fanlı ssd soğutucu aldım 50-60 arası geziyor bundan başkada yapacak bir şey yok.
Ekran kartı altında kalan ssd ye termal pad yada anakartın kendi pasif soğutucusu pek fayda etmiyor.

StrangerIX

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,249
İsim
Baran Kut
Sistemime yeni bir tane kingston m2 ssd aldım. Fakat fazladan termal pedim yoktu. Asıl kullanacağım ssd bu olacağı için diğer A-Data marka ssdinin altındaki termal pedi söküp yeniye taktım. Ekran kartı altına gelen m2 slotuna ise eski a-data marka ssdini taktım fakat termal ped yok. Termal ped kullanmam şart mı bi sıkıntı olur mu
Gen4 ve yüksek hızlı bir ssd ise pasif bir soğutma yöntemi şart hocam. Sıcaklıkları çok yükseliyor dosya aktarımlarında.

Top Bottom