Neler Yeni

Yardım Sadece Termal Ped Takmak M2 SSD İçin Yeterli Mi ?

tenet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Berk Zirkale
Merhaba, laptopum için Samsung 990 PRO 2TB PCIe Gen 4.0 M2 SSD aldım. Soğutuculu versiyonu laptop içine sığmayacağından normal versiyonu aldım fakat ısınır diye okudum bir kaç yerde.

Sadece termal ped takmam ısıyı düşürür mü ?, takarken üzerindeki 990 PRO yazan etiketi çıkarayım mı yoksa etiket üzerine mi takayım direkt ?

Teşekkürler.

tenet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Berk Zirkale
Görsellerine baktığım kadarıyla laptop için uyumlu tasarlanmış ama işte her laptop aynı olmuyor , kimi markalar kapakla ssd arasında boşluk bırakıyor kimisi laptopu daha ince yapacam diye daracık bırakıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ürün gelince bi deneyin bana da bilgi verin sizden ricam

Tabi veririm, SSD ile kapak arasını nasıl ölçebilirim var mı bir tavsiyeniz 😅

Evet. Şöyle düşün peçeteyi ıslattığğında ıslak bir yere o peçeteyi koyarsan ne olur? bir işlem görmez. SSD yi 2 dk soğutur sonrasında daha da sıcak çalıştırır.

Teşekkürler bilgi için.

Denerim, bir de tek slot olduğu için bir daha şu an üzerindeki SSD yi sıfırlayacağım sonra yeni gelene Windows kuracam vs. vs. çok işim var :/

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Mert Güler

Teşekkürler bilgi için.

Denerim, bir de tek slot olduğu için bir daha şu an üzerindeki SSD yi sıfırlayacağım sonra yeni gelene Windows kuracam vs. vs. çok işim var :/
1736860688727.png

Ölçümü nasıl yaparsınız bilemem ama başka bir tavsiye verebilirim size , marketlerde satılan sakızlar var resimde attığım gibi , bunu ssd üstüne koyup kapağı kapatmayı deneyin muhtemelen soğutucu ile aynı kalınlıkta olacaktır kapanırsa bir sorun yok , sakız dışında benzer boyutta iletken olmayan bir cisim de kullanabilirsiniz , sakız örneğini yalıtkan ve zararsız olduğundan verdim

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,343
İsim
Arda doğan
Merhaba, laptopum için Samsung 990 PRO 2TB PCIe Gen 4.0 M2 SSD aldım. Soğutuculu versiyonu laptop içine sığmayacağından normal versiyonu aldım fakat ısınır diye okudum bir kaç yerde.

Sadece termal ped takmam ısıyı düşürür mü ?, takarken üzerindeki 990 PRO yazan etiketi çıkarayım mı yoksa etiket üzerine mi takayım direkt ?

Teşekkürler.
Daha çok ısınır üstüne ya kaba bi alüminyum soğutucu blok koycaksın yada ufak bi alüminyum blok+ ufak fan aktif soğutma için

YazılımKafa

80+ Silver

Teşekkürler.
Bende kullandım aynı ssd yi. Benim laptopta 55 dereceyi geçmedi. Laptopa göre değişir. Kendin denersin ısınırsa soğutucu alırsın. Isınmazsa boşver

tenet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Berk Zirkale
Alıntıyı görüntüle
Ölçümü nasıl yaparsınız bilemem ama başka bir tavsiye verebilirim size , marketlerde satılan sakızlar var resimde attığım gibi , bunu ssd üstüne koyup kapağı kapatmayı deneyin muhtemelen soğutucu ile aynı kalınlıkta olacaktır kapanırsa bir sorun yok , sakız dışında benzer boyutta iletken olmayan bir cisim de kullanabilirsiniz , sakız örneğini yalıtkan ve zararsız olduğundan verdim

Deneyeceğim, teşekkürler.

Daha çok ısınır üstüne ya kaba bi alüminyum soğutucu blok koycaksın yada ufak bi alüminyum blok+ ufak fan aktif soğutma için

Fan olmaz fakat şu ürünü aldım, umarım laptopa sığar: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0B4WCGKBK

Bende kullandım aynı ssd yi. Benim laptopta 55 dereceyi geçmedi. Laptopa göre değişir. Kendin denersin ısınırsa soğutucu alırsın. Isınmazsa boşver

Bunların optimum çalışma sıcaklıkları nedir ? 60-70 yüksek mi mesela yoksa normal mi ?

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,343
İsim
Arda doğan
Deneyeceğim, teşekkürler.

Fan olmaz fakat şu ürünü aldım, umarım laptopa sığar: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0B4WCGKBK

Bunların optimum çalışma sıcaklıkları nedir ? 60-70 yüksek mi mesela yoksa normal mi ?
Sığar ama etkisi olmaz o ben denedim o bakır direk ısınıyor onun ısısı ve ssd'nin kendi ısısı ile daha fazla ısınıyor ben daha kalın blok ile denedim tecrübemle onu alma derim bu yeni çıkan airjet teknolojisi varya onu biraz incelemek gerek aslında

tenet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Berk Zirkale

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Mert Güler
Ne yapmak lazım şimdi hiçbir şey takmadan mı kullanayım ?
Hocam bu konuyu fazla takıyorsunuz gibime geldi , o kadar ısınmaz bu parçalar samsungun ısı dağıtımı için kullandığı özel teknolojileri ve donanımları var keyfinize bakın aktif kullanımda 70 dereceyi geçmiyorsa sorun yok

Ki dediğim gibi benimki 33-40 civarlarında geziyor ve herhangi bir soğutucu yok

tenet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Berk Zirkale
Hocam bu konuyu fazla takıyorsunuz gibime geldi , o kadar ısınmaz bu parçalar samsungun ısı dağıtımı için kullandığı özel teknolojileri ve donanımları var keyfinize bakın aktif kullanımda 70 dereceyi geçmiyorsa sorun yok

Ki dediğim gibi benimki 33-40 civarlarında geziyor ve herhangi bir soğutucu yok

Evet, biraz taktım çünkü parça rahat çalışsın zarar görmesin istiyorum.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,343
İsim
Arda doğan
Ne yapmak lazım şimdi hiçbir şey takmadan mı kullanayım ?
Bence en mantıklısı o şuan veya şuna bak ssd'yi koyunca altı veya üstünde şasede metal biryere değebilecek yer var mı diye arayı uyguna termal ped ile doldurur ısıyı şaseye yayarsın

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Mert Güler
Evet, biraz taktım çünkü parça rahat çalışsın zarar görmesin istiyorum.
Parçanın sistem üzerindeki sıcaklıkları anlık olarak ne durumda hiç baktınız mı ? , parça zarar görmez dediğim gibi samsung en kaliteli ssd leri üretiyor , ayrıca aldığınız soğutucu ısındığında onu ne soğutacak ? ısı yine ssd ye gidecek ve kendi ısısısın üstüne bir de bakırın ısısına maruz kalacak ince bir bakırdan çok performans beklemeyin hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,606
Üyeler
165,557
Son üye
BySemihhs
Top Bottom