M2 SSD ve Hdd

EmrCPR

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
772
Arkadaşlar ufak bi sorum var

Şimdi sistem topluyorum parçalar tamam ama şöyle bi düşünce var aklım da
1 TB xpgnin m2ssd mi takayım fiyatı 1300 1500 arasın da
Yada diyorum

240 veya 500 GB bi M2 Sadi alıp
1 TB Seagate hardisk mi alsam
Genel anlam da oyun ve yayın bir de render için kullanacağım.

Arasın da kaldım sizce ne yapmalıyım ?

Bütçen varsa 1tb ssd yoksa 500gb ssd + 1tb hdd işini görür.

M2 gereksiz olur.1 TB SATA SSD için bütçen yetiyorsa hiç düşünmeden al.

Neden gereksiz m2 ? Nereden baksak satanın 4 5 kat daha iyi performans veriyor bütçesi olan adam m2 alır olmayan adam sata alır adam da m2 dediğine göre sata önermek saçma.

Neden gereksiz m2 ? Nereden baksak satanın 4 5 kat daha iyi performans veriyor bütçesi olan adam m2 alır olmayan adam sata alır adam da m2 dediğine göre sata önermek saçma.

SATA SSD ile M2 SSD arasındaki hız farkı kağıt üstünde 4-5 kat daha hızlı olsa da pratiğe gelince aynı sonuç olmuyor en fazla 1-2 saniye fark ediyor.Aradaki fiyat farkını da hesaba katarsak bence çokta gerekli değil.Kaliteli bir SATA SSD her türlü işini görür arkadaşın,tabii bütçesi varsa M2 alması daha iyi olur.

Şimdi son 1600 TL bi bakiyem kaldı. İşte arasın da kaldım m2ssd yazma hızı yüksek diye. Ne yapacağım kafam karıştı. Düşük bi SSD alsam Windows u kurup bir de render programlarını kurup diğer herşeyi hardisk e bi atsam diye düşünüyorum.

Bütçene göre hareket et. Bütçe varsa ilk tercih yoksa ikincisi.

Oyun oynamak için ise gereksiz. 1 saniye fark yapıyor. Bir saniye için 300-500 TL daha fazla para vermek sana çok mu mantıklı geliyor?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi son 1600 TL bi bakiyem kaldı. İşte arasın da kaldım m2ssd yazma hızı yüksek diye. Ne yapacağım kafam karıştı. Düşük bi SSD alsam Windows u kurup bir de render programlarını kurup diğer herşeyi hardisk e bi atsam diye düşünüyorum.

Sadece oyun için kullanacaksan her türlü 1 TB SSD al derim.

Hikayeli oyunların açılması uzun sürüyor.HDD devride kapandı artık.Bütçen varsa yüksek kapasiteli bir SSD almanı tavsiye ederim.

SATA SSD ile M2 SSD arasındaki hız farkı kağıt üstünde 4-5 kat daha hızlı olsa da pratiğe gelince aynı sonuç olmuyor en fazla 1-2 saniye fark ediyor.Aradaki fiyat farkını da hesaba katarsak bence çokta gerekli değil.Kaliteli bir SATA SSD her türlü işini görür arkadaşın,tabii bütçesi varsa M2 alması daha iyi olur.

1600 TL bütçem var şu anda siz ve hangisini almalıyım. Direk 1 TB M2 SSD mi yoksa düşük bir M2 SSD ve 1tb HDD mi. Bu arada M2 SSD aklınız da iyi olan varsa yazabilirsiniz.

1600 TL bütçem var şu anda siz ve hangisini almalıyım. Direk 1 TB M2 SSD mi yoksa düşük bir M2 SSD ve 1tb HDD mi. Bu arada M2 SSD aklınız da iyi olan varsa yazabilirsiniz.

Topladığın sistem nedir dostum tüm parçalar senin için yeterli mi eğer yeterli ise ve bütçeni zorlamayacaksa 1 TB SSD alabilirsin.

M2 alacak isen bu SSD seni üzmez bu arada

Arkadaşlar ufak bi sorum var

Şimdi sistem topluyorum parçalar tamam ama şöyle bi düşünce var aklım da
1 TB xpgnin m2ssd mi takayım fiyatı 1300 1500 arasın da
Yada diyorum

240 veya 500 GB bi M2 Sadi alıp
1 TB Seagate hardisk mi alsam
Genel anlam da oyun ve yayın bir de render için kullanacağım.

Arasın da kaldım sizce ne yapmalıyım ?
Render için alacaksan M.2 NVMe standartlarında hızlı yazma özelliği olan ssd tercih etmelisin.

Geri