Neler Yeni

M2 Ssd'ler arasında hız farkı olursa sistemde bir darboğaz oluşur mu?

Marimera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Boğaç gurur
Windows'un kurulu olduğu ssd, wd blue 2400 okuma / 1900 yazma hızında.

bu sisteme ikinci bir ssd alacağım. Acaba aldığım ssd windows kurulu olan ssd'den hızlı olması halinde bu hızları alabilir miyim? Yoksa windows'un kurulu olduğu ana ssd hızında mı çalışır?

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,949
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Bişi olmaz. Kendi hızında çalışır. Diskler arasindaki aktarimda, biri 1500 biri 2000 se veri aktarırken 1500 aktarır. Diskin kendi içinde işlem yaparsan hangisinde işlem yapıyorsan kendisinin hızında çalışır. 2000 likte yapiyosan 2000 çalışır.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Windows'un kurulu olduğu ssd, wd blue 2400 okuma / 1900 yazma hızında.

bu sisteme ikinci bir ssd alacağım. Acaba aldığım ssd windows kurulu olan ssd'den hızlı olması halinde bu hızları alabilir miyim? Yoksa windows'un kurulu olduğu ana ssd hızında mı çalışır?
Ssd ile darboğazın alakası yok. Sıkıntı yaratmaz.

Onurkotlutok05

80+ Gold
ssd de darboğaz olmaz

CoNKeR

80+ Bronze
Bişi olmaz. Kendi hızında çalışır. Diskler arasindaki aktarimda, biri 1500 biri 2000 se veri aktarırken 1500 aktarır. Diskin kendi içinde işlem yaparsan hangisinde işlem yapıyorsan kendisinin hızında çalışır. 2000 likte yapiyosan 2000 çalışır.
Birebir doğru cevap.

Marimera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Boğaç gurur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplarınız için çok teşekkürler. Oyunları hızlı olan m2 ssd'ye kurmayı düşünüyorum. Windows ise yavas m2 ssd'de kurulu olacaktı.

ilk başta ikinci ssd'yi de aynısından almayı düşünmüştüm ama sonra 300tl daha fazla verip samsung 980 almak daha mantıklı geldi. 2400 okuma hızı ile 3500 okuma hızı ssd'yi beraber kullanma kısmı kafama takılmıştı. Şimdi rahat rahat alabilirim 😄

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Cevaplarınız için çok teşekkürler. Oyunları hızlı olan m2 ssd'ye kurmayı düşünüyorum. Windows ise yavas m2 ssd'de kurulu olacaktı.

ilk başta ikinci ssd'yi de aynısından almayı düşünmüştüm ama sonra 300tl daha fazla verip samsung 980 almak daha mantıklı geldi. 2400 okuma hızı ile 3500 okuma hızı ssd'yi beraber kullanma kısmı kafama takılmıştı. Şimdi rahat rahat alabilirim 😄
Tam tersini yap. Oyunlarda m2 vs sata ssd arasındaki fark bile çok büyük değil.

Marimera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Boğaç gurur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Tam tersini yap. Oyunlarda m2 vs sata ssd arasındaki fark bile çok büyük değil.

İkinci ssd'yi de wd ya da sandisk mi alayım yani? Ucuz olanı?

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6

İkinci ssd'yi de wd ya da sandisk mi alayım yani? Ucuz olanı?
Yok, ben oyunları hızlı olana kurma olayı için bunu söyledim.
Render vs. yapıyor musunuz? Eğer yapmıyorsanız ben sizin yerinizde olsam daha yüksek kapasiteli normal SATA bir SSD alırdım.
Öyle yaptım zaten :) :D

Marimera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Boğaç gurur
Ren
Yok, ben oyunları hızlı olana kurma olayı için bunu söyledim.
Render vs. yapıyor musunuz? Eğer yapmıyorsanız ben sizin yerinizde olsam daha yüksek kapasiteli normal SATA bir SSD alırdım.
Öyle yaptım zaten :) :D
Render yapmıyorum. İnternette baktığımda sata m2'lerle m2 nvme'ler arasında çok az fiyat farkı gördüm. O yüzden almışken m2 nvme alayım demiştim. Hem ileriye yönelik de düşünmüş olurum diye.

• Beğen
Reaksiyonlar: Ciri

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Ren

Render yapmıyorum. İnternette baktığımda sata m2'lerle m2 nvme'ler arasında çok az fiyat farkı gördüm. O yüzden almışken m2 nvme alayım demiştim. Hem ileriye yönelik de düşünmüş olurum diye.
Link olarak atar mısın?
Belki daha yüksek kapasiteli bir şey önerebiliriz.

Marimera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Boğaç gurur
Link olarak atar mısın?
Belki daha yüksek kapasiteli bir şey önerebiliriz.

Sata olarak bunlar var;

İlk almayı düşündüğüm m2 nvme ssd'ler bunlardı;

Burada sandisk ile wd birebir aynı olduğundan 1093tl'ye sandisk daha mantıklı gelmişti.

sonra da daha yüksek hızlı samsungu görünce, 300tl fazla verip almışken onu mu alsam dedim.

Burada anlamadığım olay nvme m2 ssd'ler 1000-1300tl'lerde ama sata ssd'ler de 1200-1300tl'lerde. Böyle bir durumda m2 nvme ssd almak daha mantıklı değil mi? Sata ssd'ler pek uygun gelmedi bana. Yoksa bilmediğim başka önemli özellikleri mi var bu sata'ların?

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Sata olarak bunlar var;

İlk almayı düşündüğüm m2 nvme ssd'ler bunlardı;

Burada sandisk ile wd birebir aynı olduğundan 1093tl'ye sandisk daha mantıklı gelmişti.

sonra da daha yüksek hızlı samsungu görünce, 300tl fazla verip almışken onu mu alsam dedim.

Burada anlamadığım olay nvme m2 ssd'ler 1000-1300tl'lerde ama sata ssd'ler de 1200-1300tl'lerde. Böyle bir durumda m2 nvme ssd almak daha mantıklı değil mi? Sata ssd'ler pek uygun gelmedi bana. Yoksa bilmediğim başka önemli özellikleri mi var bu sata'ların?
Evet attığınız modeller gayet iyi, m2 almanız daha mantıklı bu durumda.
Doğru düşünmüşsünüz. Hayırlı olsun :)

Top Bottom