m2 ssd yi yerinden çıkar takVideoyu çektim ancak sanırım foruma video atıllmıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
bios güncel geçenlerde güncelledim
yoo benim bilgisayar çalışırken hdd yi çıkarıp takıyorum hemen düzeliyor şaka yapmak veya insanları yanlış yöne doğrultmak gibi bi amacım yokİşe yarayacağını düşünüyor musun yoksa farazi mi konuşuyorsun ?
Evet tabi ama mesela kapanış süresi yarı yarıya azaldı. VE açıkçası 10 saniye sürmesi gereken açılış süresinin 18 saniye sürmesinin sebebini çok merak ettim neyi yanlış yapıyorum acaba diye ?Fast Bootu aktif hale getirebilirsin ama şunu unutma M2 SSD ile Sata SSD arasında günlük kullanımda neredeyse hiçbir olmaz
Dediğim gibi Fast Bootu açarsanız biraz daha da olsa kısa sürede açılırEvet tabi ama mesela kapanış süresi yarı yarıya azaldı. VE açıkçası 10 saniye sürmesi gereken açılış süresinin 18 saniye sürmesinin sebebini çok merak ettim neyi yanlış yapıyorum acaba diye ?
Fast boot açık hali böyle zaten.Dediğim gibi Fast Bootu açarsanız biraz daha da olsa kısa sürede açılır
Hmmm anladım. Çok teşekkür ederim herkese elinizden geleni yaptınız.Normal, hemen açıklayayım.
Eskiden bi' Intel laptop kullanıyordum sistemde HDD vardı 2 dakikada açılıyordu
Sonra bu laptop'a NVMe SSD taktım (970 Evo) toplam açılma süresi 4 saniye oldu.
Sonra bu laptop'tan çok daha iyi bir AMD sistem topladım şu an 12 saniye.
AMD sistemler biraz daha geç açılıyor ayrıca şu anlık PC'nin açılmasında SATA - NVMe SSD çok fark yapmıyor.
Bende b550 ve 980 pro var 20 sn de açılıyo düğmeye basıyorum 18 sn sonra güç geliyo 2sn de açılıyoReis şöyleki: iostan fast boot açık olduğundan ötürü bios yazısı gelmiyor. Mesela Asus logosunun yani bios yazısının olduğu ekranın kaç saniye bekleyeceğini de seçebiliyorsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Vİdeosunu atmayı deneyeceğim bi