Neler Yeni

Macbook air M1 16GB vs Macbook air M2 8GB

Boph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
333
İsim
salih güven
Merhaba bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. MacBook M2 çip 8 GB RAM olanı almayı düşünüyorum. 16 GB olan bütçemi aşıyor. 8 GB sorun çıkarır mı, sorunsuz şekilde yazılım programlarını vs. kullanabilir miyim? Yoksa M1 16GB RAM olanı mı almalıyım. Teşekkürler.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
Merhaba bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. MacBook M2 çip 8 GB RAM olanı almayı düşünüyorum. 16 GB olan bütçemi aşıyor. 8 GB sorun çıkarır mı, sorunsuz şekilde yazılım programlarını vs. kullanabilir miyim? Yoksa M1 16GB RAM olanı mı almalıyım. Teşekkürler.
m1 16 al base model baya kötü

Öğrenen_biri

80+ Bronze
şimdi işlemci performansına göre m2 önde ama 16gb bellek ile tabiiki m1 öne geçer. Mühendislik öğrencisi içinse Windows tabanlı zorunlu uygulama gerekmiyorsa alabilirsin pişman olmazsın.

Boph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
333
İsim
salih güven
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
şimdi işlemci performansına göre m2 önde ama 16gb bellek ile tabiiki m1 öne geçer. Mühendislik öğrencisi içinse Windows tabanlı zorunlu uygulama gerekmiyorsa alabilirsin pişman olmazsın.
yani ben c#, python, java vs kullanacağım visual studio falan kuruluyor galiba mac'e zaten

Öğrenen_biri

80+ Bronze
yani ben c#, python, java vs kullanacağım visual studio falan kuruluyor galiba mac'e zaten

Visual tarafında C# windows form application yapılıyor genelde. Eğer bundan bir proje ödevden sorumlu tutulursan yapamazsın. Evde veya üniversitede yapabileceğin bir windows bilgisayar varsa al gitsin.

Boph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
333
İsim
salih güven
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Visual tarafında C# windows form application yapılıyor genelde. Eğer bundan bir proje ödevden sorumlu tutulursan yapamazsın. Evde veya üniversitede yapabileceğin bir windows bilgisayar varsa al gitsin.
peki 16 mı 8 m2 mi

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
Belli :)

Macbooklar çok güzel olsa da windows mühendisler için daha iyi olur. Her şeyi apple olan bir olarak söylüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

S

Bilip bilmeden konuşma:)
biliyon demi m2 base modelin ssd hızında düşürülmeler söz konusu, ek olarak 8 gb hiç bi halta yetmez ede bi tane m2 air 16gb bi tane de pro m1 16 gb var, bilmeden konuşmalar fln ayıp oluyor yani :kekw:

8gb sorun çıkarır mı peki dediğim uygulamalar için
çıkarır tabi sırf kasası için ramden feragat edilmez. 2. el alabilirsin bu arada illa m2 alıcam diyosa 30k bandına bulunuyor

lebron23

80+ Bronze
biliyon demi m2 base modelin ssd hızında düşürülmeler söz konusu, ek olarak 8 gb hiç bi halta yetmez ede bi tane m2 air 16gb bi tane de pro m1 16 gb var, bilmeden konuşmalar fln ayıp oluyor yani :kekw:

çıkarır tabi sırf kasası için ramden feragat edilmez. 2. el alabilirsin bu arada illa m2 alıcam diyosa 30k bandına bulunuyor
Önce kendini ifade etmeyi öğren. Base m1 air dünyada en çok satılan laptoplardan biri. Ben im de her işimi görüyor. Ötede ağla. Baya kötüymüş :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,886
Üyeler
165,743
Son üye
zuuks
Top Bottom